Crypto nieuws

Betaalverzoek versturen en met Bitcoin betalen via de smartphone app van Coinvert

Cheval de Vie

2022-07-21

Leestijd: 2 minuten

*

Betaalverzoeken zijn al redelijk ingeburgerd binnen de maatschappij. Dat geldt ook voor crypto. Vanaf nu kun je met de Coinvert app via de smartphone een tikkie betalen in Bitcoin. 

Betalen en betaald worden in crypto

Coinvert is een Nederlands bedrijf dat gevestigd is in Amsterdam. Met de applicatie is het voor vrijwel iedereen mogelijk om te investeren en betaald te worden in cryptocurrencies. 

Via de applicatie kun je betaalverzoeken versturen. Deze worden in euro’s betaald maar vervolgens direct omgezet in crypto. De verstuurder ontvangt zijn gewenste digitale valuta.

App Store voor iPhone

De Coinvert app kan zonder registratie worden gebruikt en is toegankelijk voor iedereen. De applicatie is nu gratis te downloaden in de App Store voor iOs apparaten. Later komt de app ook in de Google Play Store beschikbaar voor Android.

Op deze manier maakt Coinvert investeren in en betalen met cryptocurrencies een stuk toegankelijker op een makkelijke manier. Ook voor gebruikers die geen ervaring hebben met het betalen in en het ontvangen van crypto.

Naast betaalverzoeken ook investeren in crypto

Coinvert biedt naast een applicatie voor betaalverzoeken ook een handelsplatform aan. Dat biedt veel voordelen voor de gebruikers. Je hoeft de crypto namelijk niet direct op te nemen. 

De ontvangen digitale valuta kun je ook op het handelsplatform laten staan. Daarmee profiteert de gebruiker dus ook van rendement. 98% wordt cold storage opgeslagen.

Cold storage?

Met cold storage worden cryptocurrencies volledig offline gehouden. Daardoor is de kans op een hack of het verliezen van digitale valuta nihil. Cold storage is zinvol bij het aankopen van crypto of als de gebruiker deze wilt vasthouden. 

Ruim 30 verschillende digitale valuta

De app van Coinvert heeft op dit moment een groeiend aantal gebruikers. Op dit moment kan zowel de ontvanger als de verstuurder gebruik maken van maar liefst 31 verschillende crypto. 

Zoals bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum en Solana. Het crypto bedrijf uit Amsterdam staat onder toezicht van en is volgens de wet gereguleerd bij de Nederlandsche Bank. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.