Crypto nieuws

Betaalverzoek versturen en met Bitcoin betalen via de smartphone app van Coinvert

Cheval de Vie

2022-07-21

Leestijd: 2 minuten

*

Betaalverzoeken zijn al redelijk ingeburgerd binnen de maatschappij. Dat geldt ook voor crypto. Vanaf nu kun je met de Coinvert app via de smartphone een tikkie betalen in Bitcoin. 

Betalen en betaald worden in crypto

Coinvert is een Nederlands bedrijf dat gevestigd is in Amsterdam. Met de applicatie is het voor vrijwel iedereen mogelijk om te investeren en betaald te worden in cryptocurrencies. 

Via de applicatie kun je betaalverzoeken versturen. Deze worden in euro’s betaald maar vervolgens direct omgezet in crypto. De verstuurder ontvangt zijn gewenste digitale valuta.

App Store voor iPhone

De Coinvert app kan zonder registratie worden gebruikt en is toegankelijk voor iedereen. De applicatie is nu gratis te downloaden in de App Store voor iOs apparaten. Later komt de app ook in de Google Play Store beschikbaar voor Android.

Op deze manier maakt Coinvert investeren in en betalen met cryptocurrencies een stuk toegankelijker op een makkelijke manier. Ook voor gebruikers die geen ervaring hebben met het betalen in en het ontvangen van crypto.

Naast betaalverzoeken ook investeren in crypto

Coinvert biedt naast een applicatie voor betaalverzoeken ook een handelsplatform aan. Dat biedt veel voordelen voor de gebruikers. Je hoeft de crypto namelijk niet direct op te nemen. 

De ontvangen digitale valuta kun je ook op het handelsplatform laten staan. Daarmee profiteert de gebruiker dus ook van rendement. 98% wordt cold storage opgeslagen.

Cold storage?

Met cold storage worden cryptocurrencies volledig offline gehouden. Daardoor is de kans op een hack of het verliezen van digitale valuta nihil. Cold storage is zinvol bij het aankopen van crypto of als de gebruiker deze wilt vasthouden. 

Ruim 30 verschillende digitale valuta

De app van Coinvert heeft op dit moment een groeiend aantal gebruikers. Op dit moment kan zowel de ontvanger als de verstuurder gebruik maken van maar liefst 31 verschillende crypto. 

Zoals bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum en Solana. Het crypto bedrijf uit Amsterdam staat onder toezicht van en is volgens de wet gereguleerd bij de Nederlandsche Bank. 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.