Crypto nieuws

  Wat doen Bitcoin en Ethereum na de 24e en voor eind kwartaal 3?

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Over een aantal dagen luidt de financiële sector collectief het einde van het 3e kwartaal 2021 in. Dat terwijl de markt op dit moment niét wispelturiger kon zijn. De prijzen slagen er niet in om weerstand te breken. Met een gespannen sfeer en onzekerheid als gevolg.

  Boven hun directe steun van .000 en , hebben Bitcoin en Ethereum een prijs consolidatie weten te bereiken. Toch zou dit op korte termijn op de proef gesteld kunnen worden. Rekening houdend met dit scenario, nadert er 24 september een andere belangrijke expiratiedatum.De datum is belangrijk voor zowel Bitcoin als Ethereum en zou zelfs de trend richting kwartaal 4 van 2021 kunnen gaan bepalen. 

  Expiraties met een nettowaarde van ,2 miljard

  Volgens de statistieken naderen 73.7 duizend Bitcoin-opties in Open Interest hun expiratie op 24 september 2021. Nu ook al bekend als één van de grootste expiraties in 2021, temeer omdat de netto waarde neerkomt op een slordige ,2 miljard. 

  Voor wat betreft Ethereum gaat het om 492 duizend opties die op 24 september hun vervaldag bereiken. Deze hebben een nettowaarde van op dit moment .5 miljard. De belangrijkste overeenkomsten tussen Bitcoin en Ethereum opties, is dat een overgroot deel kan worden aangemerkt als Call Buys. Dat houdt in dat wanneer hogere doelen niet worden gehaald, er veel contracten ongeldig zullen worden verklaard.

  Ethereum op is een tegenvaller voor de meeste contracten

  De implicaties op een stilstaande markt kunnen een behoorlijke impact hebben. Een doel dat niet wordt behaald kan namelijk na de expiratie een tijdelijke prijsdaling tot gevolg hebben. Dat geldt voor zowel Bitcoin als Ethereum. Gezien de Bitcoin nog steeds boven de .000 bleef, bleven ook de opties in het groen.

  Ethereum staat op . Een behoorlijke tegenvaller voor de meerderheid van de contracten. Dit betekent op 24 september namelijk uitoefenprijzen die kunnen variëren van tot . 

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

  Redactie

  apr. 10, 2024

  Leestijd: 2 min

  EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

  *
  Nieuws

  Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

  Redactie

  apr. 19, 2024

  Leestijd: 2 min

  Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

  *
  Nieuws

  Bitcoin halvering 2024 is een feit

  Femke Wassink

  apr. 20, 2024

  Leestijd: 2 min

  Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.