Crypto nieuws

Wat doen Bitcoin en Ethereum na de 24e en voor eind kwartaal 3?

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Over een aantal dagen luidt de financiële sector collectief het einde van het 3e kwartaal 2021 in. Dat terwijl de markt op dit moment niét wispelturiger kon zijn. De prijzen slagen er niet in om weerstand te breken. Met een gespannen sfeer en onzekerheid als gevolg.

Boven hun directe steun van .000 en , hebben Bitcoin en Ethereum een prijs consolidatie weten te bereiken. Toch zou dit op korte termijn op de proef gesteld kunnen worden. Rekening houdend met dit scenario, nadert er 24 september een andere belangrijke expiratiedatum.De datum is belangrijk voor zowel Bitcoin als Ethereum en zou zelfs de trend richting kwartaal 4 van 2021 kunnen gaan bepalen. 

Expiraties met een nettowaarde van ,2 miljard

Volgens de statistieken naderen 73.7 duizend Bitcoin-opties in Open Interest hun expiratie op 24 september 2021. Nu ook al bekend als één van de grootste expiraties in 2021, temeer omdat de netto waarde neerkomt op een slordige ,2 miljard. 

Voor wat betreft Ethereum gaat het om 492 duizend opties die op 24 september hun vervaldag bereiken. Deze hebben een nettowaarde van op dit moment .5 miljard. De belangrijkste overeenkomsten tussen Bitcoin en Ethereum opties, is dat een overgroot deel kan worden aangemerkt als Call Buys. Dat houdt in dat wanneer hogere doelen niet worden gehaald, er veel contracten ongeldig zullen worden verklaard.

Ethereum op is een tegenvaller voor de meeste contracten

De implicaties op een stilstaande markt kunnen een behoorlijke impact hebben. Een doel dat niet wordt behaald kan namelijk na de expiratie een tijdelijke prijsdaling tot gevolg hebben. Dat geldt voor zowel Bitcoin als Ethereum. Gezien de Bitcoin nog steeds boven de .000 bleef, bleven ook de opties in het groen.

Ethereum staat op . Een behoorlijke tegenvaller voor de meerderheid van de contracten. Dit betekent op 24 september namelijk uitoefenprijzen die kunnen variëren van tot . 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.