Crypto nieuws

Bill Miller noemt crypto een onaantastbare verzekeringspolis

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Beleggers zijn zich bewust van de verdiensten binnen de cryptocurrency industrie. Ook grote namen verkennen het gebied. Zelfs nadat ze zich er jarenlang tegen hebben verzet.

Drijfveer

Achter de enorme Bitcoin portefeuille van Bill Miller gaat een drijfveer schuil. Dat is het gebrek aan mogelijkheden van de overheid. Deze bemoeit zich niet met de economie en het eigendom.

In een recent interview doet de miljardair een opmerkelijke onthulling. Miller bekend dat hij 50% van zijn portefeuille heeft geïnvesteerd in Bitcoin en gerelateerde bedrijven.

Bitcoin dip van 2021

Miller is ingestapt tijdens de .000 Bitcoin dip van 2021. Zijn recente aankopen zijn het resultaat van de aanhoudende prijsstijging. Hij voegt eraan toe:

“Bitcoin stijgt in 11 jaar met gemiddeld 170% per jaar. Er zijn nu veel meer mensen die het gebruiken. Ook sceptici stappen in. Er gaat veel meer geld in vanuit de venture capital wereld.”

Vraag en aanbod

Bill Miller weerlegt de opmerkingen van Warren Buffett. Hij praat over het gebrek aan intrinsieke waarde van Bitcoin. Buffett stelt dat Bitcoin is gebaseerd op vraag en aanbod.

Daarover zegt de billionaire:

“Bitcoin is de enige economische entiteit waar het aanbod niet wordt beïnvloed door de vraag.”

De investeerder legt uit dat het aanbod van goud toeneemt naarmate de vraag stijgt. Dit is een stimulans voor de mijnwerkers om hun productie te verhogen. 

Activum als verzekeringspolis

Bovendien is Bitcoin ook ontoegankelijk voor overheden. Het garandeert een veilig privébezit. Volgens Miller is het activum dan ook een soort verzekeringspolis.

Miller onthult dat zijn andere investeringen verband houden met StrongHold Digital en MicroStrategy. Ook CEO Michael Saylor gelooft in het kopen van Bitcoin dips. 

De directeur van MicroStrategy heeft de Bitcoin aandelen recent verhoogt tot $ 5,9 miljard. Velen zien de aandelen als een gereguleerde en veilige blootstelling aan het gedecentraliseerde actief.

50% als stoppunt?

Miller onthult ook zijn plannen voor verdere allocatie. Hij verklaart dat 50% een goed stoppunt is. Als het of 85k bereikt wil de billionaire het helemaal naar beneden te kopen.

Ook Ray Dalio heeft recent zijn kijk op Bitcoin veranderd. Hij is nu een voorstander van cryptocurrency als een instrument voor portefeuille diversificatie. 

Bij de onthulling van zijn aandelenbezit stelt Dalio dat het redelijk is om 2% te besteden aan Bitcoin. Dit komt door de vergelijking van Bitcoin met goud wat een beperkte voorraad heeft.

Hij benadrukt ook de noodzaak van diversificatie en risicobeoordeling. Hij beweert dat Bitcoin slechts enkele verdiensten heeft als een klein deel van een portefeuille.

De investeerder zegt dat Bitcoin voor de jongere generatie een alternatief is voor goud.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.