Crypto nieuws

Bill Miller noemt crypto een onaantastbare verzekeringspolis

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Beleggers zijn zich bewust van de verdiensten binnen de cryptocurrency industrie. Ook grote namen verkennen het gebied. Zelfs nadat ze zich er jarenlang tegen hebben verzet.

Drijfveer

Achter de enorme Bitcoin portefeuille van Bill Miller gaat een drijfveer schuil. Dat is het gebrek aan mogelijkheden van de overheid. Deze bemoeit zich niet met de economie en het eigendom.

In een recent interview doet de miljardair een opmerkelijke onthulling. Miller bekend dat hij 50% van zijn portefeuille heeft geïnvesteerd in Bitcoin en gerelateerde bedrijven.

Bitcoin dip van 2021

Miller is ingestapt tijdens de .000 Bitcoin dip van 2021. Zijn recente aankopen zijn het resultaat van de aanhoudende prijsstijging. Hij voegt eraan toe:

“Bitcoin stijgt in 11 jaar met gemiddeld 170% per jaar. Er zijn nu veel meer mensen die het gebruiken. Ook sceptici stappen in. Er gaat veel meer geld in vanuit de venture capital wereld.”

Vraag en aanbod

Bill Miller weerlegt de opmerkingen van Warren Buffett. Hij praat over het gebrek aan intrinsieke waarde van Bitcoin. Buffett stelt dat Bitcoin is gebaseerd op vraag en aanbod.

Daarover zegt de billionaire:

“Bitcoin is de enige economische entiteit waar het aanbod niet wordt beïnvloed door de vraag.”

De investeerder legt uit dat het aanbod van goud toeneemt naarmate de vraag stijgt. Dit is een stimulans voor de mijnwerkers om hun productie te verhogen. 

Activum als verzekeringspolis

Bovendien is Bitcoin ook ontoegankelijk voor overheden. Het garandeert een veilig privébezit. Volgens Miller is het activum dan ook een soort verzekeringspolis.

Miller onthult dat zijn andere investeringen verband houden met StrongHold Digital en MicroStrategy. Ook CEO Michael Saylor gelooft in het kopen van Bitcoin dips. 

De directeur van MicroStrategy heeft de Bitcoin aandelen recent verhoogt tot $ 5,9 miljard. Velen zien de aandelen als een gereguleerde en veilige blootstelling aan het gedecentraliseerde actief.

50% als stoppunt?

Miller onthult ook zijn plannen voor verdere allocatie. Hij verklaart dat 50% een goed stoppunt is. Als het of 85k bereikt wil de billionaire het helemaal naar beneden te kopen.

Ook Ray Dalio heeft recent zijn kijk op Bitcoin veranderd. Hij is nu een voorstander van cryptocurrency als een instrument voor portefeuille diversificatie. 

Bij de onthulling van zijn aandelenbezit stelt Dalio dat het redelijk is om 2% te besteden aan Bitcoin. Dit komt door de vergelijking van Bitcoin met goud wat een beperkte voorraad heeft.

Hij benadrukt ook de noodzaak van diversificatie en risicobeoordeling. Hij beweert dat Bitcoin slechts enkele verdiensten heeft als een klein deel van een portefeuille.

De investeerder zegt dat Bitcoin voor de jongere generatie een alternatief is voor goud.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.