Crypto nieuws

Bill Miller noemt crypto een onaantastbare verzekeringspolis

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Beleggers zijn zich bewust van de verdiensten binnen de cryptocurrency industrie. Ook grote namen verkennen het gebied. Zelfs nadat ze zich er jarenlang tegen hebben verzet.

Drijfveer

Achter de enorme Bitcoin portefeuille van Bill Miller gaat een drijfveer schuil. Dat is het gebrek aan mogelijkheden van de overheid. Deze bemoeit zich niet met de economie en het eigendom.

In een recent interview doet de miljardair een opmerkelijke onthulling. Miller bekend dat hij 50% van zijn portefeuille heeft geïnvesteerd in Bitcoin en gerelateerde bedrijven.

Bitcoin dip van 2021

Miller is ingestapt tijdens de .000 Bitcoin dip van 2021. Zijn recente aankopen zijn het resultaat van de aanhoudende prijsstijging. Hij voegt eraan toe:

“Bitcoin stijgt in 11 jaar met gemiddeld 170% per jaar. Er zijn nu veel meer mensen die het gebruiken. Ook sceptici stappen in. Er gaat veel meer geld in vanuit de venture capital wereld.”

Vraag en aanbod

Bill Miller weerlegt de opmerkingen van Warren Buffett. Hij praat over het gebrek aan intrinsieke waarde van Bitcoin. Buffett stelt dat Bitcoin is gebaseerd op vraag en aanbod.

Daarover zegt de billionaire:

“Bitcoin is de enige economische entiteit waar het aanbod niet wordt beïnvloed door de vraag.”

De investeerder legt uit dat het aanbod van goud toeneemt naarmate de vraag stijgt. Dit is een stimulans voor de mijnwerkers om hun productie te verhogen. 

Activum als verzekeringspolis

Bovendien is Bitcoin ook ontoegankelijk voor overheden. Het garandeert een veilig privébezit. Volgens Miller is het activum dan ook een soort verzekeringspolis.

Miller onthult dat zijn andere investeringen verband houden met StrongHold Digital en MicroStrategy. Ook CEO Michael Saylor gelooft in het kopen van Bitcoin dips. 

De directeur van MicroStrategy heeft de Bitcoin aandelen recent verhoogt tot $ 5,9 miljard. Velen zien de aandelen als een gereguleerde en veilige blootstelling aan het gedecentraliseerde actief.

50% als stoppunt?

Miller onthult ook zijn plannen voor verdere allocatie. Hij verklaart dat 50% een goed stoppunt is. Als het of 85k bereikt wil de billionaire het helemaal naar beneden te kopen.

Ook Ray Dalio heeft recent zijn kijk op Bitcoin veranderd. Hij is nu een voorstander van cryptocurrency als een instrument voor portefeuille diversificatie. 

Bij de onthulling van zijn aandelenbezit stelt Dalio dat het redelijk is om 2% te besteden aan Bitcoin. Dit komt door de vergelijking van Bitcoin met goud wat een beperkte voorraad heeft.

Hij benadrukt ook de noodzaak van diversificatie en risicobeoordeling. Hij beweert dat Bitcoin slechts enkele verdiensten heeft als een klein deel van een portefeuille.

De investeerder zegt dat Bitcoin voor de jongere generatie een alternatief is voor goud.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.