Crypto nieuws

Binance bereikt mijlpaal van 150 miljoen gebruikers ondanks rechtszaken

Redactie

2023-08-04

Leestijd: 2 minuten

*

Ondanks een aanhoudende juridische strijd met Amerikaanse toezichthouders, is het aantal gebruikers van Binance gestegen tot meer dan 150 miljoen.

22 miljoen gebruikers in 3 maanden

Het gebruikersbestand van de crypto exchange bedroeg in mei 128 miljoen. Met een totaal aantal van 150 miljoen, betekent dit een groei van 22 miljoen gebruikers in slechts 3 maanden tijd.

Crypto exchange Binance heeft de grens van 150 miljoen geregistreerde gebruikers overschreden. Dat heeft CEO Changpeng Zhao laten weten. De groei is indrukwekkend, ondanks een lopend juridisch gevecht met de Amerikaanse toezichthouders.

Deze mijlpaal valt samen met Binance's herintrede in Japan en een licentie in Dubai eerder deze week. De crypto exchange staat voortdurend onder wereldwijd regelgevend toezicht.

Fraude aanklachten

Binance en Zhao zijn in maart aangeklaagd door de Commodity Futures Trading Commission voor het vermeend illegaal runnen van een exchange en een "nep" compliance programma.

In juli klaagde vervolgens de Securities and Exchange Commission Binance, Zhao en Binance.US aan voor vermeende overtreding van de Amerikaanse effectenwetgeving.

Er gaan ook geruchten dat het Amerikaanse ministerie van Justitie fraude aanklachten tegen Binance overweegt. Het is bezorgd dat dit een run op de exchange zou kunnen veroorzaken en de gebruikers zou kunnen schaden.

Marktaandeel blijft groeien

Naar verluidt onderzoekt Frankrijk Binance wegens vermeende witwaspraktijken. In de afgelopen weken en maanden heeft Binance ook de Nederlandse markt verlaten, entiteiten in Cyprus en het VK uitgeschreven.

Ook is zijn licentieaanvraag in Oostenrijk ingetrokken en is het bevolen om te stoppen met opereren in België. Toch blijft het marktaandeel van Binance groeien. Het blijft 's werelds grootste crypto exchange.

Vandaag had het bijna 65% marktaandeel in spot trading volumes.

Zhao blijft bouwen

Zhao blijft vastbesloten om "te blijven bouwen." Vorige maand zei hij dat Binance “veel voorbereidingen” treft om zijn systemen klaar te maken voor hogere crypto handel volumes in de komende zes tot 18 maanden.

Op basis van historische patronen en gebeurtenissen, waaronder de aankomende Bitcoin-\ halvering volgend jaar, verwacht Zhao een toename in volume.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.