Crypto nieuws

  Binance bereikt mijlpaal van 150 miljoen gebruikers ondanks rechtszaken

  Redactie

  2023-08-04

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Ondanks een aanhoudende juridische strijd met Amerikaanse toezichthouders, is het aantal gebruikers van Binance gestegen tot meer dan 150 miljoen.

  22 miljoen gebruikers in 3 maanden

  Het gebruikersbestand van de crypto exchange bedroeg in mei 128 miljoen. Met een totaal aantal van 150 miljoen, betekent dit een groei van 22 miljoen gebruikers in slechts 3 maanden tijd.

  Crypto exchange Binance heeft de grens van 150 miljoen geregistreerde gebruikers overschreden. Dat heeft CEO Changpeng Zhao laten weten. De groei is indrukwekkend, ondanks een lopend juridisch gevecht met de Amerikaanse toezichthouders.

  Deze mijlpaal valt samen met Binance's herintrede in Japan en een licentie in Dubai eerder deze week. De crypto exchange staat voortdurend onder wereldwijd regelgevend toezicht.

  Fraude aanklachten

  Binance en Zhao zijn in maart aangeklaagd door de Commodity Futures Trading Commission voor het vermeend illegaal runnen van een exchange en een "nep" compliance programma.

  In juli klaagde vervolgens de Securities and Exchange Commission Binance, Zhao en Binance.US aan voor vermeende overtreding van de Amerikaanse effectenwetgeving.

  Er gaan ook geruchten dat het Amerikaanse ministerie van Justitie fraude aanklachten tegen Binance overweegt. Het is bezorgd dat dit een run op de exchange zou kunnen veroorzaken en de gebruikers zou kunnen schaden.

  Marktaandeel blijft groeien

  Naar verluidt onderzoekt Frankrijk Binance wegens vermeende witwaspraktijken. In de afgelopen weken en maanden heeft Binance ook de Nederlandse markt verlaten, entiteiten in Cyprus en het VK uitgeschreven.

  Ook is zijn licentieaanvraag in Oostenrijk ingetrokken en is het bevolen om te stoppen met opereren in België. Toch blijft het marktaandeel van Binance groeien. Het blijft 's werelds grootste crypto exchange.

  Vandaag had het bijna 65% marktaandeel in spot trading volumes.

  Zhao blijft bouwen

  Zhao blijft vastbesloten om "te blijven bouwen." Vorige maand zei hij dat Binance “veel voorbereidingen” treft om zijn systemen klaar te maken voor hogere crypto handel volumes in de komende zes tot 18 maanden.

  Op basis van historische patronen en gebeurtenissen, waaronder de aankomende Bitcoin-\ halvering volgend jaar, verwacht Zhao een toename in volume.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.