Crypto nieuws

  Binance doet beroep op Paysafe gebruikers: zet euro's om in USDT

  Redactie

  2023-09-28

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De Europese bankperikelen van Binance lijken maar niet op te houden. De crypto exchange verzoekt zijn Paysafe gebruikers nu om hun euro's om te zetten naar digitale dollars.

  Steun Paysafe verloren

  De bekende crypto exchange Binance adviseert iedereen die euro's heeft staan om deze vóór het einde van oktober om te zetten naar Tether USDT. Mede omdat Binance de steun van zijn bankpartner heeft verloren.

  Tether USDT is een stablecoin. Dat betekent dat het zijn waarde vasthoudt aan een stabiele asset. In de meeste gevallen is dat de US dollar.

  Op 28 september maakt Binance bekend dat Paysafe heeft besloten om te stoppen met het verwerken van EUR stortingen voor Binance gebruikers. Volgens de exchange is Paysafe hierover niet in overleg gegaan.

  Voor 31 oktober

  Gebruikers die via Paysafe euro's op hun Binance account hebben staan, kunnen deze tot 31 oktober omzetten naar USDT. Gebruikers kunnen euro tegoeden van Binance wel naar hun bankrekeningen blijven overboeken.

  Paysafe faciliteerde eerder probleemloos fiat stortingen en opnames voor Binance gebruikers in Europa. Maar, op 25 september trok de bankpartner van Binance de stekker uit de euro stortingen.

  Niet meer handelen in EURO spot trading pairs

  28 september vanaf 4:00 uur UTC kun je ook niet meer handelen in EUR spot trading pairs. Eventuele openstaande orders worden een uur later geannuleerd. Ook de Binance Convert functie zal voor EUR transacties beperkt worden.

  Toch zit de bekendste crypto exchange ter wereld niet stil. Binance heeft aangegeven hard te werken om nieuwe fiat kanalen naar het platform te kunnen brengen. In een reactie geeft de exchange aan;

  "We zijn druk bezig om nieuwe fiat routes naar Binance te integreren."

  Regelgeving en bankproblemen in het Westen

  Deze situatie is de laatste in een reeks van regelgeving problemen in het Westen. Paysafe stopte in mei ook met transacties in Britse ponden. Dit nadat de financiële toezichthouders in het VK hun zorgen hadden geuit.

  Binance vertrok in juni van dit jaar ook uit Nederland. Een week later gaven Belgische ambtenaren het bevel om de diensten stop te zetten. Op 26 september werd bekend dat de registratie van Belgische inwoners weer is heropend.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.