Crypto nieuws

Binance doet beroep op Paysafe gebruikers: zet euro's om in USDT

Redactie

2023-09-28

Leestijd: 2 minuten

*

De Europese bankperikelen van Binance lijken maar niet op te houden. De crypto exchange verzoekt zijn Paysafe gebruikers nu om hun euro's om te zetten naar digitale dollars.

Steun Paysafe verloren

De bekende crypto exchange Binance adviseert iedereen die euro's heeft staan om deze vóór het einde van oktober om te zetten naar Tether USDT. Mede omdat Binance de steun van zijn bankpartner heeft verloren.

Tether USDT is een stablecoin. Dat betekent dat het zijn waarde vasthoudt aan een stabiele asset. In de meeste gevallen is dat de US dollar.

Op 28 september maakt Binance bekend dat Paysafe heeft besloten om te stoppen met het verwerken van EUR stortingen voor Binance gebruikers. Volgens de exchange is Paysafe hierover niet in overleg gegaan.

Voor 31 oktober

Gebruikers die via Paysafe euro's op hun Binance account hebben staan, kunnen deze tot 31 oktober omzetten naar USDT. Gebruikers kunnen euro tegoeden van Binance wel naar hun bankrekeningen blijven overboeken.

Paysafe faciliteerde eerder probleemloos fiat stortingen en opnames voor Binance gebruikers in Europa. Maar, op 25 september trok de bankpartner van Binance de stekker uit de euro stortingen.

Niet meer handelen in EURO spot trading pairs

28 september vanaf 4:00 uur UTC kun je ook niet meer handelen in EUR spot trading pairs. Eventuele openstaande orders worden een uur later geannuleerd. Ook de Binance Convert functie zal voor EUR transacties beperkt worden.

Toch zit de bekendste crypto exchange ter wereld niet stil. Binance heeft aangegeven hard te werken om nieuwe fiat kanalen naar het platform te kunnen brengen. In een reactie geeft de exchange aan;

"We zijn druk bezig om nieuwe fiat routes naar Binance te integreren."

Regelgeving en bankproblemen in het Westen

Deze situatie is de laatste in een reeks van regelgeving problemen in het Westen. Paysafe stopte in mei ook met transacties in Britse ponden. Dit nadat de financiële toezichthouders in het VK hun zorgen hadden geuit.

Binance vertrok in juni van dit jaar ook uit Nederland. Een week later gaven Belgische ambtenaren het bevel om de diensten stop te zetten. Op 26 september werd bekend dat de registratie van Belgische inwoners weer is heropend.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.