Crypto nieuws

Binance en Coinbase negeren de integratie van Bitcoin Lightning

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De Bitcoin Lightning Network neemt een vlucht onder de wereldwijde cryptocurrency exchanges. Sommige grote handelsplatformen maken geen haast met de integratie. 

In strijd met bedrijfsplannen

De Lightning Network implementatie kan in strijd zijn met de plannen van sommige exchanges. Gebruikers suggereren ook dat de integratie gewoonweg geen prioriteit is.

De cryptocurrency trading app Robinhood kondigt recent als laatste de Lightning integratie aan. Dit in navolging van BitPay en de Kraken crypto exchange.

Lage kosten en snelle transfers

Het doel van de integratie is om de kosten van Bitcoin transacties te verlagen. Ook de transfers worden versneld. Men vraagt zich af welke exchanges de Lightning ondersteuning nog niet hebben toegevoegd.

Binance en Coinbase blijven stil

Niet iedereen is blij met het tempo waarin Bitcoin LN overneemt. David Coen is teleurgesteld over het gebrek aan vooruitgang voor de integratie. De software tester gebruikt gegevens van officiële bronnen.

Zoals social media presences en Lightning explorers zoals 1ML en Amboss. Coen wil achterhalen of Binance, Coinbase en Bithumb in de lijst van Lightning exchanges staan. 

Coinbase en Binance weigeren om commentaar te geven over hun Lightning integratieplannen. Dat ondanks het verstrekken van informatie op hun websites.

Ook FTX zwijgt

FTX wordt niet genoemd in de lijst van David Coen. Ook dit bedrijf weigert om commentaar te geven. In januari 2021 plaatst FTX een post op zijn officiële Twitter account:

"Wij betalen waarschijnlijk meer aan transactiekosten dan enige andere entiteit ter wereld".

Er zijn een aantal redenen waarom sommige grote crypto exchanges de Lightning ondersteuning tot nu toe niet toevoegen. Sommigen denken dat de beschikbaarheid wordt geassocieerd met minder prikkels. 

Dit om Bitcoin op Binance te houden omwille van de dure transacties. David Coen laat in een reactie weten:

"Het kan niet in het voordeel van Binance zijn om het te implementeren. Ik persoonlijk wil het Lightning Network gebruiken om al mijn Bitcoin handel over te zetten naar cold storage." 

Geen prioriteit

Volgens Coen is de Lightning implementatie voor sommige grote crypto exchanges simpelweg geen prioriteit. Voor anderen gaat het zelfs tegen de bedrijfsplannen in.

"Ik denk dat Binance geen interesse heeft in het integreren van Lightning Network stortingen of opnames. Het kan in strijd zijn met hun bedrijfsplannen." 

Hij suggereert dat Binance meer geïnteresseerd is in het bevorderen van zijn eigen blockchain netwerken. Waaronder de Binance Beacon Chain en de Binance Smart Chain.

Dat geldt met name voor de opnames. Sommige exchanges geven voorrang aan de trends in de industrie. Zij verkiezen bijvoorbeeld NFT boven het Lightning Network.

Echte Bitcoin in plaats van tokens

Coen benadrukt dat Lightning het mogelijk maakt om Bitcoin tegen lagere kosten te verplaatsen. Het stelt gebruikers ook in staat om Bitcoin vast te houden. Hij zegt:

"Met Lightning Network kunnen gebruikers gratis geld verplaatsen als ze een kanaal hebben naar de exchange. Ze hebben echte Bitcoin in plaats van Bitcoin tokens op een Ethereum Virtual Machine netwerk."

NFT meer prio voor Coinbase?

De Lightning liefhebber verwacht dat ook andere exchanges Lightning in de toekomst integreren. Zoals bijvoorbeeld Coinbase. Dat komt omdat de prioriteit ligt bij het integreren van zoveel mogelijk altcoins.

Dit in navolging van de trends op de markt. David Coen zegt dat NFT ondersteuning meer een prioriteit is voor Coinbase dan voor Lightning. Daarmee verwijst hij naar het NFT initiatief van Coinbase. 

Minder geavanceerd en meer noodzaak

Volgens sommige gebruikers is Lightning op dit moment nog steeds een cutting edge ontwikkeling. Daardoor nemen grote exchanges veel tijd en moeite voor het doorvoeren van verbeteringen.

Exchanges zoals Bitfinex voegen nu ook OKX en Kraken Lightning door. Zoals Bitfinex. Daardoor wordt het minder cutting edge en meer een noodzaak om concurrerend te zijn.

Superieure gebruikerservaring

De gebruikerservaring met Lightning is superieur. Gebruikers zijn op zoek naar de makkelijkste manier om stortingen en opnames te doen via een exchange naar keuze. Dat maakt Lightning een noodzaak. 

Het Lightning Network is gelanceerd in maart 2018. Het is een Bitcoin layer-2 protocol die is ontwikkelt om snelle en goedkope Bitcoin transacties mogelijk te maken. 

Bitfinex is mogelijk de eerste crypto exchanges ter wereld te zijn die Bitcoin Lightning ondersteuning voor betalingen toevoegt. Het protocol; wordt in december 2019 geïntegreerd. 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.