Crypto nieuws

Binance gebruikers Hong Kong dupe van phishing scam

Redactie

2023-10-10

Leestijd: 2 minuten

*

De politie van Hong Kong heeft een waarschuwing afgegeven. Er is een phishing scam actief die specifiek gericht is op Binance gebruikers in Hong Kong. Er zijn al 11 gedupeerden gemeld.

Phishing via sms

11 klanten van Binance uit Hong Kong zijn het slachtoffer geworden van phishing aanvallen via sms berichten. De politie waarschuwde hierover op hun Facebook pagina genaamd CyberDefender.

“Oplichters hebben sms-berichten gestuurd waarin stond dat gebruikers op een link moesten klikken om hun identiteit te verifiëren vóór een bepaalde deadline. De oplichters deden zich voor als Binance. Als ze niet voor de deadline op de link zouden klikken, zou hun account gedeactiveerd worden.”

Toegang tot Binance accounts

Gebruikers die op de link klikten en hun persoonlijke gegevens zogenaamd 'verifieerden', gaven hackers de volledige toegang tot hun Binance-accounts. Hun wallets werden vervolgens geplunderd.

Binnen een tijdsbestek van slechts 2 weken meldden deze 11 Binance klanten een gecombineerd verlies. Dit verlies bedraagt meer dan $446.000 of 3,5 miljoen Hong Kong dollars.

Alertheid geboden

De politie roept iedereen op alert te zijn. Wanneer een gebruiker een verdacht bericht ontvangt, kan dit worden doorgegeven op de fraudepreventie sectie van hun officiële website.

Bovendien heeft de politie in Hong Kong een link gedeeld naar een lijst met geverifieerde virtuele handelsplatformen. Deze lijst is aangeleverd door de Hong Kong Securities and Futures Commission.

HashKey en OSL gelicenseerd

Op dit moment zijn slechts 2 crypto exchanges volledig gelicenseerd voor retail investeringsdoeleinden in Hong Kong. Dit zijn crypto exchanges HashKey en OSL.

Het "CyberDefender" project is opgericht door de Cyber Security and Technology Crime Bureau van de politie van Hong Kong. Zij willen meer bewustwording creëren over online beveiligingsrisico's.

Meer problemen in Hong Kong

Er zijn nog meer problemen gaande in Hong Kong. Het recente JPEX crypto exchange schandaal heeft de gemeenschap geschokt. Het geschatte verlies bedraagt ruim $180 miljoen.

Er zijn meer dan 2.300 klachten binnengekomen bij de lokale politie. JPEX is een niet-gelicentieerde crypto exchange. Het lokte inwoners met opvallende advertenties en verleidelijk hoge rendementen.

Plotseling verhoogden zij de opnamekosten. Daardoor werden fondsen onbereikbaar voor gebruikers. Dit schandaal staat te boek als de grootste financiële fraude in Hong Kong.

Daartoe kondigde de SFC aan dat ze een lijst zullen publiceren met zowel volledig gelicenseerde als de "verdachte" crypto platforms.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.