Crypto nieuws

  Binance gebruikers Hong Kong dupe van phishing scam

  Redactie

  2023-10-10

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De politie van Hong Kong heeft een waarschuwing afgegeven. Er is een phishing scam actief die specifiek gericht is op Binance gebruikers in Hong Kong. Er zijn al 11 gedupeerden gemeld.

  Phishing via sms

  11 klanten van Binance uit Hong Kong zijn het slachtoffer geworden van phishing aanvallen via sms berichten. De politie waarschuwde hierover op hun Facebook pagina genaamd CyberDefender.

  “Oplichters hebben sms-berichten gestuurd waarin stond dat gebruikers op een link moesten klikken om hun identiteit te verifiëren vóór een bepaalde deadline. De oplichters deden zich voor als Binance. Als ze niet voor de deadline op de link zouden klikken, zou hun account gedeactiveerd worden.”

  Toegang tot Binance accounts

  Gebruikers die op de link klikten en hun persoonlijke gegevens zogenaamd 'verifieerden', gaven hackers de volledige toegang tot hun Binance-accounts. Hun wallets werden vervolgens geplunderd.

  Binnen een tijdsbestek van slechts 2 weken meldden deze 11 Binance klanten een gecombineerd verlies. Dit verlies bedraagt meer dan $446.000 of 3,5 miljoen Hong Kong dollars.

  Alertheid geboden

  De politie roept iedereen op alert te zijn. Wanneer een gebruiker een verdacht bericht ontvangt, kan dit worden doorgegeven op de fraudepreventie sectie van hun officiële website.

  Bovendien heeft de politie in Hong Kong een link gedeeld naar een lijst met geverifieerde virtuele handelsplatformen. Deze lijst is aangeleverd door de Hong Kong Securities and Futures Commission.

  HashKey en OSL gelicenseerd

  Op dit moment zijn slechts 2 crypto exchanges volledig gelicenseerd voor retail investeringsdoeleinden in Hong Kong. Dit zijn crypto exchanges HashKey en OSL.

  Het "CyberDefender" project is opgericht door de Cyber Security and Technology Crime Bureau van de politie van Hong Kong. Zij willen meer bewustwording creëren over online beveiligingsrisico's.

  Meer problemen in Hong Kong

  Er zijn nog meer problemen gaande in Hong Kong. Het recente JPEX crypto exchange schandaal heeft de gemeenschap geschokt. Het geschatte verlies bedraagt ruim $180 miljoen.

  Er zijn meer dan 2.300 klachten binnengekomen bij de lokale politie. JPEX is een niet-gelicentieerde crypto exchange. Het lokte inwoners met opvallende advertenties en verleidelijk hoge rendementen.

  Plotseling verhoogden zij de opnamekosten. Daardoor werden fondsen onbereikbaar voor gebruikers. Dit schandaal staat te boek als de grootste financiële fraude in Hong Kong.

  Daartoe kondigde de SFC aan dat ze een lijst zullen publiceren met zowel volledig gelicenseerde als de "verdachte" crypto platforms.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt door $41K terwijl goudprijs nieuwe recordhoogte bereikt

  Redactie

  dec. 4, 2023

  Leestijd: 2 min

  Bitcoin komt voor het eerst sinds 19 maanden boven de $41.000 uit. De crypto munt laat een parallelle stijging met goud zien. Het edelmetaal bereikt een historisch hoogtepunt.