Crypto nieuws

Binance heropent in België

Redactie

2023-09-26

Leestijd: 2 minuten

*

De grootste crypto exchange ter wereld is terug in België. Binance sloot hier in juni haar deuren op last van de Financial Services and Markets Authority of FSMA.

Op de vingers getikt door FSMA

Binance werd in juni op de vingers getikt door de FSMA. Dit wegens mogelijke overtredingen van de anti-witwas- en terrorisme financieringswetgeving.

Dat verhaal heeft nu een nieuwe wending gekregen. In een bericht op X van 25 september zei Binance dat Belgische inwoners zich weer kunnen registreren:

"Nieuwe registraties van Belgische bewoners zijn weer welkom op ons platform."

Nieuwe gebruikersvoorwaarden voor België

Belgische gebruikers krijgen opnieuw toegang tot de Binance producten en -diensten. Daarvoor moeten ze akkoord gaan met de nieuwe gebruiksvoorwaarden.

Toen Binance België werd gesloten bood de exchange een tijdelijke oplossing. Ze leidden hun Belgische klanten om naar hun Poolse afdeling, Binance Poland.

Dit bedrijf had zich in januari aangemeld als een virtuele vermogens dienstverlener.

Geen details over de veranderingen

Wat Binance heeft veranderd om terug te kunnen keren in België blijft een raadsel. Binance gaf namelijk geen details vrij over de veranderingen.

Zowel de FSMA als de crypto exchange hebben nog geen informatie vrijgegeven.

MiCA wetgeving Europa

Ondertussen kondigt Binance aan om stablecoins voor de Europese markt tegen juni 2024 te verwijderen. Dit in lijn met de aankomende MiCA regelgeving voor de EU.

Er is tevens rumoer rondom Binance.US. Diverse topmensen hebben de Amerikaanse tak verlaten. Er wordt gespeculeerd over interne problemen binnen het bedrijf.

CEO Changpeng Zhao heeft deze geruchten meerdere keren tegengesproken.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.