Crypto nieuws

  Binance heropent in België

  Redactie

  2023-09-26

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De grootste crypto exchange ter wereld is terug in België. Binance sloot hier in juni haar deuren op last van de Financial Services and Markets Authority of FSMA.

  Op de vingers getikt door FSMA

  Binance werd in juni op de vingers getikt door de FSMA. Dit wegens mogelijke overtredingen van de anti-witwas- en terrorisme financieringswetgeving.

  Dat verhaal heeft nu een nieuwe wending gekregen. In een bericht op X van 25 september zei Binance dat Belgische inwoners zich weer kunnen registreren:

  "Nieuwe registraties van Belgische bewoners zijn weer welkom op ons platform."

  Nieuwe gebruikersvoorwaarden voor België

  Belgische gebruikers krijgen opnieuw toegang tot de Binance producten en -diensten. Daarvoor moeten ze akkoord gaan met de nieuwe gebruiksvoorwaarden.

  Toen Binance België werd gesloten bood de exchange een tijdelijke oplossing. Ze leidden hun Belgische klanten om naar hun Poolse afdeling, Binance Poland.

  Dit bedrijf had zich in januari aangemeld als een virtuele vermogens dienstverlener.

  Geen details over de veranderingen

  Wat Binance heeft veranderd om terug te kunnen keren in België blijft een raadsel. Binance gaf namelijk geen details vrij over de veranderingen.

  Zowel de FSMA als de crypto exchange hebben nog geen informatie vrijgegeven.

  MiCA wetgeving Europa

  Ondertussen kondigt Binance aan om stablecoins voor de Europese markt tegen juni 2024 te verwijderen. Dit in lijn met de aankomende MiCA regelgeving voor de EU.

  Er is tevens rumoer rondom Binance.US. Diverse topmensen hebben de Amerikaanse tak verlaten. Er wordt gespeculeerd over interne problemen binnen het bedrijf.

  CEO Changpeng Zhao heeft deze geruchten meerdere keren tegengesproken.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.