Crypto nieuws

  Binance herstelt euro diensten dankzij nieuwe partners

  Redactie

  2023-10-20

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Goed nieuws voor Europese crypto gebruikers. Cryptocurrency exchange Binance heeft zijn euro diensten hervat. Het goede bericht komt enkele maanden nadat hun vorige partner PaySafe de samenwerking onverwachts stopzette.

  Open Banking SEPA

  Binance heeft nieuwe overeenkomsten gesloten met verschillende gereguleerde en geautoriseerde fiat partners. Dat werd bekend gemaakt in een aankondiging op 19 oktober. De exacte details van deze partnerschappen worden nog niet vrijgegeven.

  Toch is het duidelijk dat gebruikers nu weer euro's kunnen storten en opnemen via Open Banking en SEPA/SEPA Instant.

  Plotselinge beëindiging relatie PaySafe

  Binance gebruikers binnen de Europese Unie hebben te maken gehad met enkele obstakels. Vooral na de beëindiging van de relatie met PaySafe in september. Deze verandering betekent dat ze nu crypto kunnen kopen, verkopen en EUR spot-pairs kunnen verhandelen.

  Dat kan met SEPA (Single Euro Payments Area), bankkaarten en hun fiat-saldi.

  Eerder advies: euro's omzetten voor eind oktober

  Er was echter een klein hobbeltje op de weg. Eind september adviseerde Binance zijn Europese gebruikers om hun euro's om te zetten in Tether vóór eind oktober. Maar met deze laatste aankondiging lijkt die noodzaak van de baan.

  Toch melden sommige gebruikers nog steeds problemen bij het storten van euro's. Dat terwijl anderen vragen hebben over fiat-partners voor het Britse pond in het Verenigd Koninkrijk.

  Verenigd Koninkrijk

  Eerder in mei trok PaySafe de ondersteuning voor transacties in Britse ponden in. Dat veroorzaakte zorgen bij de financiële toezichthouders van het Verenigd Koninkrijk. Op 16 oktober sloot Binance de toegang tot zijn exchange voor nieuwe gebruikers in het VK.

  Dit volgde op de beëindiging van een partnerschap met een derde partij. Deze was verantwoordelijk voor het goedkeuren van communicatie op zijn platform onder nieuwe lokale regels van de Financial Conduct Authority (FCA).

  Binance heeft nog geen fiat-partnerschappen kunnen sluiten voor zijn Britse exchange. Britse gebruikers kunnen vooralsnog nog steeds geen GBP kunnen storten.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.