Crypto nieuws

Binance herstelt euro diensten dankzij nieuwe partners

Redactie

2023-10-20

Leestijd: 2 minuten

*

Goed nieuws voor Europese crypto gebruikers. Cryptocurrency exchange Binance heeft zijn euro diensten hervat. Het goede bericht komt enkele maanden nadat hun vorige partner PaySafe de samenwerking onverwachts stopzette.

Open Banking SEPA

Binance heeft nieuwe overeenkomsten gesloten met verschillende gereguleerde en geautoriseerde fiat partners. Dat werd bekend gemaakt in een aankondiging op 19 oktober. De exacte details van deze partnerschappen worden nog niet vrijgegeven.

Toch is het duidelijk dat gebruikers nu weer euro's kunnen storten en opnemen via Open Banking en SEPA/SEPA Instant.

Plotselinge beëindiging relatie PaySafe

Binance gebruikers binnen de Europese Unie hebben te maken gehad met enkele obstakels. Vooral na de beëindiging van de relatie met PaySafe in september. Deze verandering betekent dat ze nu crypto kunnen kopen, verkopen en EUR spot-pairs kunnen verhandelen.

Dat kan met SEPA (Single Euro Payments Area), bankkaarten en hun fiat-saldi.

Eerder advies: euro's omzetten voor eind oktober

Er was echter een klein hobbeltje op de weg. Eind september adviseerde Binance zijn Europese gebruikers om hun euro's om te zetten in Tether vóór eind oktober. Maar met deze laatste aankondiging lijkt die noodzaak van de baan.

Toch melden sommige gebruikers nog steeds problemen bij het storten van euro's. Dat terwijl anderen vragen hebben over fiat-partners voor het Britse pond in het Verenigd Koninkrijk.

Verenigd Koninkrijk

Eerder in mei trok PaySafe de ondersteuning voor transacties in Britse ponden in. Dat veroorzaakte zorgen bij de financiële toezichthouders van het Verenigd Koninkrijk. Op 16 oktober sloot Binance de toegang tot zijn exchange voor nieuwe gebruikers in het VK.

Dit volgde op de beëindiging van een partnerschap met een derde partij. Deze was verantwoordelijk voor het goedkeuren van communicatie op zijn platform onder nieuwe lokale regels van de Financial Conduct Authority (FCA).

Binance heeft nog geen fiat-partnerschappen kunnen sluiten voor zijn Britse exchange. Britse gebruikers kunnen vooralsnog nog steeds geen GBP kunnen storten.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.