Crypto nieuws

Binance voltooit integratie van Bitcoin Lightning Network

Femke Wassink

2023-07-17

Leestijd: 2 minuten

*

Het goede nieuws is daar. Dit komt minder dan een maand nadat Binance zijn plannen voor de integratie binnen het Lightning Network bekendmaakt.

BTC opnames en stortingen

Crypto exchange Binance heeft de integratie van het Bitcoin Lightning Network voor BTC opnames en stortingen op zijn platform voltooid.

De ontwikkeling werd bevestigd door Binance in een blogpost op 17 juli. Daarin gaven ze aan dat Binance gebruikers nu de layer-2 scale oplossing kunnen gebruiken voor BTC opnames en stortingen.

Explosie in transactiekosten

Wanneer gebruikers nu kiezen om Bitcoin op te nemen of te storten, kunnen ze nu "LIGHTNING" selecteren als optie. Andere opties zijn BNB Smart Chain (BEP-20), Bitcoin, BNB Beacon Chain (BEP2), BTC (SegWit) en Ethereum ERC-20.

Binance hintte voor het eerst naar de integratie van het Lightning Network in mei. Dit kwam nadat het tijdelijk de BTC opnames moest pauzeren.

Dit werd veroorzaakt door een vloed aan hangende transacties door "de recente stijging in BTC netwerk gaskosten.”

Stijging door BRC 20-tokens

De explosie in transactiekosten is grotendeels toe te schrijven aan het creëren van meme coins op Bitcoin in de vorm van BRC-20 tokens. Dit is een nieuwe token standaard op het netwerk.

Binance bevestigde op 20 juni dat het werkte om het Lightning Network aan boord te krijgen. Dat gebeurde kort nadat gebruikers de eigen Lightning nodes van Binance hadden opgemerkt.

Goedkope transacties door off-chain kanalen

Binance voegt zich bij Bitfinex, River Financial, OKX, Kraken en CoinCorner als de andere prominente beurzen die het Lightning Network hebben omarmd.

Coinbase CEO Brian Armstrong gaf ook zijn intentie aan om het Bitcoin layer 2 netwerk op Coinbase te integreren in april. Echter, hij gaf geen tijdlijn aan over wanneer dit zou kunnen gebeuren.

Het Lightning Network beoogt Bitcoin transacties sneller en goedkoper te maken. Dat doet het door gebruikers in staat te stellen off-chain transactiekanalen te creëren.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.