Crypto nieuws

  Binance voltooit integratie van Bitcoin Lightning Network

  Femke Wassink

  2023-07-17

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Het goede nieuws is daar. Dit komt minder dan een maand nadat Binance zijn plannen voor de integratie binnen het Lightning Network bekendmaakt.

  BTC opnames en stortingen

  Crypto exchange Binance heeft de integratie van het Bitcoin Lightning Network voor BTC opnames en stortingen op zijn platform voltooid.

  De ontwikkeling werd bevestigd door Binance in een blogpost op 17 juli. Daarin gaven ze aan dat Binance gebruikers nu de layer-2 scale oplossing kunnen gebruiken voor BTC opnames en stortingen.

  Explosie in transactiekosten

  Wanneer gebruikers nu kiezen om Bitcoin op te nemen of te storten, kunnen ze nu "LIGHTNING" selecteren als optie. Andere opties zijn BNB Smart Chain (BEP-20), Bitcoin, BNB Beacon Chain (BEP2), BTC (SegWit) en Ethereum ERC-20.

  Binance hintte voor het eerst naar de integratie van het Lightning Network in mei. Dit kwam nadat het tijdelijk de BTC opnames moest pauzeren.

  Dit werd veroorzaakt door een vloed aan hangende transacties door "de recente stijging in BTC netwerk gaskosten.”

  Stijging door BRC 20-tokens

  De explosie in transactiekosten is grotendeels toe te schrijven aan het creëren van meme coins op Bitcoin in de vorm van BRC-20 tokens. Dit is een nieuwe token standaard op het netwerk.

  Binance bevestigde op 20 juni dat het werkte om het Lightning Network aan boord te krijgen. Dat gebeurde kort nadat gebruikers de eigen Lightning nodes van Binance hadden opgemerkt.

  Goedkope transacties door off-chain kanalen

  Binance voegt zich bij Bitfinex, River Financial, OKX, Kraken en CoinCorner als de andere prominente beurzen die het Lightning Network hebben omarmd.

  Coinbase CEO Brian Armstrong gaf ook zijn intentie aan om het Bitcoin layer 2 netwerk op Coinbase te integreren in april. Echter, hij gaf geen tijdlijn aan over wanneer dit zou kunnen gebeuren.

  Het Lightning Network beoogt Bitcoin transacties sneller en goedkoper te maken. Dat doet het door gebruikers in staat te stellen off-chain transactiekanalen te creëren.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.