Crypto nieuws

Binance lanceert Bifinity en laat toezichthouders geschokt achter

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Binance haalt opnieuw de krantenkoppen. Dit keer gaat het nieuws niet over de gebruikelijke regelgeving ellende. De crypto exchange gigant kondigt de lancering van Bifinity aan.

Uitdagende test

Bifinity is een betaling technologiebedrijf. Dit is voor Binance de officiële goedkeuring als fiat-naar-crypto betalingsprovider. De introductie ziet eruit uit als een standaard update.

Toch ligt de werkelijkheid anders. Het nieuwe bedrijf is een uitdagende test voor de controversiële crypto uitwisseling en degenen die worstelen om dat te reguleren.

Web 3.0 markt verkennen

Het is de bedoeling dat Bifinity meer dan 50 cryptocurrencies ondersteunt. Net zoals Visa en Mastercard dat doen voor betalingen. Binance wil de Web 3.0 betalingsmarkt verkennen.

Daartoe kondigt Binance een partnerschap aan met het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Paysafe. In zijn officiële release verklaart Binance:

“Paysafe zal Bifinity voorzien van een diepe regelgevende knowhow van fiat-naar-crypto betalingen. Het biedt een ingebedde financieringsoplossing die fungeert als een digitale white label wallet.”

EUR en GBP betalingen

De crypto beurs onthuld ook dat Binance en Paysafe de EUR en GBP stortingen en opnames volledig heropenen. Dat gebeurt via het SEPA betalingsnetwerk en Faster Payment Services. 

De crypto beurs nestelt zich steviger in het zadel van de fiat mark. Daarover maken toezichthouders zich ernstige zorgen. 

Toezichthouders maken zich zorgen

De laatste tijd is Paysafe regelmatig in het nieuws. Mede door de deal met Binance zet het bedrijf de Britse Financial Conduct Authority op scherp.

Toezichthouder maken zich namelijk zorgen. Te meer over de toegang van de beurs gigant tot de Britse betaling netwerken en de bijbehorende gegevens. 

De reactie van de FCA laat critici echter versteld staan. Een woordvoerder van de regelgevende instantie laat in een reactie weten:

“Onze zorgen over Binance blijven bestaan. We hebben een kennisgeving ontvangen over dit zakelijke partnerschap. We hebben beperkte bevoegdheden om bezwaar te maken tegen dit soort regelingen.”

Overwinning?

Als het Binance x Bifinity x Paysafe project vlot verloopt is dit een verbluffende overwinning voor Binance. Ook is het een pijnlijk verlies voor diegenen die de invloed van de beurs willen inperken.

Er zijn echter ook andere mogelijke uitkomsten. De stap van Binance naar de betalingsmarkt komt namelijk op een moment dat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne in volle gang is.

De druk neemt toe

Dit is een tijd waarin toezichthouders en wereldleiders de crypto beurzen meer dan ooit in de gaten houden. Tot nu toe biedt Binance weerstand tegen de bestaande oproepen.

Russische gebruikers zouden namelijk van een algeheel verbod moeten worden voorzien. Toch neemt de druk voor Binance toe. Zeker omdat ze er altijd trots op zijn geweest dat ze zich aan de regels houden. 

Coinbase gehoorzaamt

Coinbase kondigt aan om meer dan 25.000 adressen te blokkeren. Deze adressen zijn gelinkt aan Russische gebruikers of illegale actoren. De informatie wordt overhandigd aan de overheid.

Toezichthouders verwachten dat Binance dit voorbeeld volgt. Als dit niet het geval is kunnen toezichthouders besluiten om terug te slaan. De autoriteit kan dan wordt herstelt. 

FTX Europe

Ook crypto exchange gigant FTX kondigt de oprichting van FTX Europe aan. Dit om de activiteiten uit te breiden en formeel de Europese en Midden Oosterse markten te betreden.

CeFi beleggers zullen de vooruitgang van beide beurzen volgen. Zij willen met eigen ogen kunnen zien hoe hun ondernemingen het doen buiten de Amerikaanse betalingsmarkt. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.