Crypto nieuws

  Binance lanceert Bifinity en laat toezichthouders geschokt achter

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Binance haalt opnieuw de krantenkoppen. Dit keer gaat het nieuws niet over de gebruikelijke regelgeving ellende. De crypto exchange gigant kondigt de lancering van Bifinity aan.

  Uitdagende test

  Bifinity is een betaling technologiebedrijf. Dit is voor Binance de officiële goedkeuring als fiat-naar-crypto betalingsprovider. De introductie ziet eruit uit als een standaard update.

  Toch ligt de werkelijkheid anders. Het nieuwe bedrijf is een uitdagende test voor de controversiële crypto uitwisseling en degenen die worstelen om dat te reguleren.

  Web 3.0 markt verkennen

  Het is de bedoeling dat Bifinity meer dan 50 cryptocurrencies ondersteunt. Net zoals Visa en Mastercard dat doen voor betalingen. Binance wil de Web 3.0 betalingsmarkt verkennen.

  Daartoe kondigt Binance een partnerschap aan met het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Paysafe. In zijn officiële release verklaart Binance:

  “Paysafe zal Bifinity voorzien van een diepe regelgevende knowhow van fiat-naar-crypto betalingen. Het biedt een ingebedde financieringsoplossing die fungeert als een digitale white label wallet.”

  EUR en GBP betalingen

  De crypto beurs onthuld ook dat Binance en Paysafe de EUR en GBP stortingen en opnames volledig heropenen. Dat gebeurt via het SEPA betalingsnetwerk en Faster Payment Services. 

  De crypto beurs nestelt zich steviger in het zadel van de fiat mark. Daarover maken toezichthouders zich ernstige zorgen. 

  Toezichthouders maken zich zorgen

  De laatste tijd is Paysafe regelmatig in het nieuws. Mede door de deal met Binance zet het bedrijf de Britse Financial Conduct Authority op scherp.

  Toezichthouder maken zich namelijk zorgen. Te meer over de toegang van de beurs gigant tot de Britse betaling netwerken en de bijbehorende gegevens. 

  De reactie van de FCA laat critici echter versteld staan. Een woordvoerder van de regelgevende instantie laat in een reactie weten:

  “Onze zorgen over Binance blijven bestaan. We hebben een kennisgeving ontvangen over dit zakelijke partnerschap. We hebben beperkte bevoegdheden om bezwaar te maken tegen dit soort regelingen.”

  Overwinning?

  Als het Binance x Bifinity x Paysafe project vlot verloopt is dit een verbluffende overwinning voor Binance. Ook is het een pijnlijk verlies voor diegenen die de invloed van de beurs willen inperken.

  Er zijn echter ook andere mogelijke uitkomsten. De stap van Binance naar de betalingsmarkt komt namelijk op een moment dat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne in volle gang is.

  De druk neemt toe

  Dit is een tijd waarin toezichthouders en wereldleiders de crypto beurzen meer dan ooit in de gaten houden. Tot nu toe biedt Binance weerstand tegen de bestaande oproepen.

  Russische gebruikers zouden namelijk van een algeheel verbod moeten worden voorzien. Toch neemt de druk voor Binance toe. Zeker omdat ze er altijd trots op zijn geweest dat ze zich aan de regels houden. 

  Coinbase gehoorzaamt

  Coinbase kondigt aan om meer dan 25.000 adressen te blokkeren. Deze adressen zijn gelinkt aan Russische gebruikers of illegale actoren. De informatie wordt overhandigd aan de overheid.

  Toezichthouders verwachten dat Binance dit voorbeeld volgt. Als dit niet het geval is kunnen toezichthouders besluiten om terug te slaan. De autoriteit kan dan wordt herstelt. 

  FTX Europe

  Ook crypto exchange gigant FTX kondigt de oprichting van FTX Europe aan. Dit om de activiteiten uit te breiden en formeel de Europese en Midden Oosterse markten te betreden.

  CeFi beleggers zullen de vooruitgang van beide beurzen volgen. Zij willen met eigen ogen kunnen zien hoe hun ondernemingen het doen buiten de Amerikaanse betalingsmarkt. 

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.