Crypto nieuws

Binance lanceert Web3 wallet voor zijn 120 miljoen geregistreerde gebruikers

Femke Wassink

2023-11-08

Leestijd: 2 minuten

*

Binance heeft zijn splinternieuwe Web3 wallet gelanceerd tijdens de Binance Blockchain Week conferentie in Istanbul. De Web3 wallet is toegankelijk voor alle 120 miljoen geregistreerde gebruikers.

Web3 wallet

Een Web3 wallet is een digitale portemonnee en maakt onderdeel uit van het Web3 framework. Met de wallet van Binance kunnen gebruikers digitale munten opslaan en de financiën beheren zonder tussenkomst van derden.

De portemonnee is te vinden in de Binance app. Daar doen de meeste gebruikers ook hun crypto transacties. Tijdens de conferentie in Istanbul maakt Binance ook bekend gebruik te maken van MPC of Multiparty Computation.

Multiparty Computation

MPC zorgt ervoor dat een private key in drieën wordt gesplitst om het risico op hacks te verminderen. Changpeng Zhao zegt:

"Door de sleutels op 3 plaatsen op te slaan, wordt het systeem een stuk veiliger."

Gebruikers houden op deze manier altijd zelf de controle over 2 van de 3 delen. De Web3 wallet van Binance is beschikbaar voor alle gebruikers, met uitzondering van de Verenigde Staten. Daar is de wallet nog niet beschikbaar.

Richard Teng is hoofd regionale markten bij Binance. Hij laat weten dat de angst om een seed phrase te verliezen met de MPC technologie tot het verleden behoort. Een seed phrase is een soort backup-zin bij het kwijtraken van de private sleutel.

"We willen dat onze gebruikers met vertrouwen interacteren met Web3 in een beveiligd ecosysteem. Daarom hebben we de MPC technologie en Binance's betrouwbare beveiligingsinfrastructuur geïntegreerd in onze Web3-portemonnee."

Het eerste deel van de sleutel wordt bewaard bij Binance. Het tweede deel wordt opgeslagen op de mobiele telefoon van de gebruiker. Het derde deel wordt met een herstelwachtwoord versleuteld en op de persoonlijke cloud van de gebruiker gezet.

Binance's aandeel spotmarkt gedaald naar 40%

Binance zet deze stap omdat het lijkt alsof het bedrijf wat uitdagingen heeft met de spotmarkt. Uit een rapport van een blockchain analysefirma blijkt dat Binance's aandeel in de spotmarkt is gedaald naar 40% in 2023.

Volgens onderzoekers komt dit wellicht door hun strategie voor het noteren van munten. Het komt vaak voor dat de koers van munten direct na de notering op Binance daalt. Het netto vermogen van CZ daalde volgens de indexen met 38%.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.