Crypto nieuws

  Binance lanceert Web3 wallet voor zijn 120 miljoen geregistreerde gebruikers

  Femke Wassink

  2023-11-08

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Binance heeft zijn splinternieuwe Web3 wallet gelanceerd tijdens de Binance Blockchain Week conferentie in Istanbul. De Web3 wallet is toegankelijk voor alle 120 miljoen geregistreerde gebruikers.

  Web3 wallet

  Een Web3 wallet is een digitale portemonnee en maakt onderdeel uit van het Web3 framework. Met de wallet van Binance kunnen gebruikers digitale munten opslaan en de financiën beheren zonder tussenkomst van derden.

  De portemonnee is te vinden in de Binance app. Daar doen de meeste gebruikers ook hun crypto transacties. Tijdens de conferentie in Istanbul maakt Binance ook bekend gebruik te maken van MPC of Multiparty Computation.

  Multiparty Computation

  MPC zorgt ervoor dat een private key in drieën wordt gesplitst om het risico op hacks te verminderen. Changpeng Zhao zegt:

  "Door de sleutels op 3 plaatsen op te slaan, wordt het systeem een stuk veiliger."

  Gebruikers houden op deze manier altijd zelf de controle over 2 van de 3 delen. De Web3 wallet van Binance is beschikbaar voor alle gebruikers, met uitzondering van de Verenigde Staten. Daar is de wallet nog niet beschikbaar.

  Richard Teng is hoofd regionale markten bij Binance. Hij laat weten dat de angst om een seed phrase te verliezen met de MPC technologie tot het verleden behoort. Een seed phrase is een soort backup-zin bij het kwijtraken van de private sleutel.

  "We willen dat onze gebruikers met vertrouwen interacteren met Web3 in een beveiligd ecosysteem. Daarom hebben we de MPC technologie en Binance's betrouwbare beveiligingsinfrastructuur geïntegreerd in onze Web3-portemonnee."

  Het eerste deel van de sleutel wordt bewaard bij Binance. Het tweede deel wordt opgeslagen op de mobiele telefoon van de gebruiker. Het derde deel wordt met een herstelwachtwoord versleuteld en op de persoonlijke cloud van de gebruiker gezet.

  Binance's aandeel spotmarkt gedaald naar 40%

  Binance zet deze stap omdat het lijkt alsof het bedrijf wat uitdagingen heeft met de spotmarkt. Uit een rapport van een blockchain analysefirma blijkt dat Binance's aandeel in de spotmarkt is gedaald naar 40% in 2023.

  Volgens onderzoekers komt dit wellicht door hun strategie voor het noteren van munten. Het komt vaak voor dat de koers van munten direct na de notering op Binance daalt. Het netto vermogen van CZ daalde volgens de indexen met 38%.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.