Crypto nieuws

Binance ontkent doorgeven klantgegevens aan Russische overheid

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Binance betwist de juistheid van een rapport. Hierin staat dat één van zijn regionale directeuren klantgegevens verstrekt aan de financiële inlichtingen eenheid van Rusland.

Categorisch onjuist

De gegevens houden mogelijk verband met de donaties voor anti-corruptie en anti-Poetin activist Alexei Navalny. Binance zegt dat het categorisch onjuist is om gegevens te delen met Russische toezichthouders. 

De exchange zegt dat het gestopt is met werken in het Rusland. Gleb Kostarev heeft in april van 2021 een ontmoeting met functionarissen van de Russische Rosfin monitoring. 

Kostarev stemt in

De financiële controledienst Rosfin is verbonden aan de Fed in Rusland. Kostarev stemt in met een verzoek van de overheidsinstantie. Zij willen de beschikking hebben over specifieke gebruikersgegevens. 

Gleb vertelt later dat hij niet veel keus heeft in de kwestie. Een andere grote crypto exchange gaat niet akkoord met het verstrekken van klantgegevens aan Rosfin monitoring om diverse redenen. 

Er zijn grote zorgen over hoe de informatie wordt gebruikt en over de banden die de eenheid heeft met de Fed. Rosfin probeert informatie te verkrijgen van gebruikers die Bitcoin doneren aan Navalny. 

Navalny schuldig bevonden

Hij zit op dit moment gevangen in Rusland. Navalny is afgelopen maart schuldig bevonden aan minachting van de rechtbank en verduistering. 

Veel mensenrechten groeperingen beweren dat de aanklacht politiek gemotiveerd is. Waaronder ook Amnesty International. Navalny heeft Vladimir Poetin direct bekritiseerd van corruptie. 

Ook beschuldigt hij het staatshoofd ervan verantwoordelijk te zijn voor zijn vergiftiging. 

Een vals verhaal

In een blog van vrijdag laat Binance doorschemeren dat het rapport een vals verhaal vertelt. Dit biedt volgens de exchange net genoeg evenwicht om een juridische klacht te vermijden. 

Binance zegt dat het geen gebruikersgegevens deelt met Russische Fed gecontroleerde agentschappen en regelgevers. Het heeft zijn werkzaamheden in Rusland al stopgezet.

Binance laat in een reactie weten:

"Elke overheid of wetshandhaving in de wereld kan gebruikersgegevens opvragen bij Binance. Zolang het maar vergezeld is van de juiste wettelijke autoriteit. Rusland is niet anders." 

"Binance heeft geen enkele vorm van ongebruikelijke overeenkomst met de Russische regering gesloten die verschilt van elke andere jurisdictie."

Formele klacht

Binance geeft aan dat het een formele klacht schrijft aan de uitgevers van het nieuwsbericht. De exchange beschuldigt de uitgevers van een hype en sensatie journalistiek.

Veel Twitter gebruikers zijn kritisch over de reactie van Binance op het rapport. Eén persoon beweert dat de stappen van Rusland verband houden met het aannemen van een pro crypto regelgeving verband. 

Burgers zouden mogelijk crypto kunnen gebruiken om de transacties te volgen. In een reactie laat de Canadese advocaatMichael Bond het volgende weten:

"Rusland houdt van crypto als de Amerikaanse dollars worden beperkt. Het haat cryptocurrencies als ze worden gebruikt om de politieke oppositie te financieren." 

Twitter gebruiker Zach Edwards zegt:

"Dit is een spookachtige blik op de druk die de Fed kan uitoefenen op de leider van een bedrijf in Rusland. Dat terwijl de leiding buiten Rusland geen idee heeft wat er aan de hand is." 

Beperkingen

Het rapport volgt op een aankondiging van Binance. Deze bevat beperkingen voor Russische staatsburgers. Ze zijn in overeenstemming met de sancties die zijn opgelegd door de Europese Unie. 

De getroffen accounts zijn niet in staat zijn om te storten of handelen met Binance spot futures en custody wallets. Dat geldt ook voor stakes en verdiende deposito.

Changpeng Zhao van Binance zegt dat de exchange voldoet aan sancties die door de Verenigde Staten en de Europese Unie zijn opgelegd aan Rusland.

Toch wil het niet eenzijdig de accounts van miljoenen onschuldige gebruikers bevriezen. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.