Crypto nieuws

  Binance ontkent doorgeven klantgegevens aan Russische overheid

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Binance betwist de juistheid van een rapport. Hierin staat dat één van zijn regionale directeuren klantgegevens verstrekt aan de financiële inlichtingen eenheid van Rusland.

  Categorisch onjuist

  De gegevens houden mogelijk verband met de donaties voor anti-corruptie en anti-Poetin activist Alexei Navalny. Binance zegt dat het categorisch onjuist is om gegevens te delen met Russische toezichthouders. 

  De exchange zegt dat het gestopt is met werken in het Rusland. Gleb Kostarev heeft in april van 2021 een ontmoeting met functionarissen van de Russische Rosfin monitoring. 

  Kostarev stemt in

  De financiële controledienst Rosfin is verbonden aan de Fed in Rusland. Kostarev stemt in met een verzoek van de overheidsinstantie. Zij willen de beschikking hebben over specifieke gebruikersgegevens. 

  Gleb vertelt later dat hij niet veel keus heeft in de kwestie. Een andere grote crypto exchange gaat niet akkoord met het verstrekken van klantgegevens aan Rosfin monitoring om diverse redenen. 

  Er zijn grote zorgen over hoe de informatie wordt gebruikt en over de banden die de eenheid heeft met de Fed. Rosfin probeert informatie te verkrijgen van gebruikers die Bitcoin doneren aan Navalny. 

  Navalny schuldig bevonden

  Hij zit op dit moment gevangen in Rusland. Navalny is afgelopen maart schuldig bevonden aan minachting van de rechtbank en verduistering. 

  Veel mensenrechten groeperingen beweren dat de aanklacht politiek gemotiveerd is. Waaronder ook Amnesty International. Navalny heeft Vladimir Poetin direct bekritiseerd van corruptie. 

  Ook beschuldigt hij het staatshoofd ervan verantwoordelijk te zijn voor zijn vergiftiging. 

  Een vals verhaal

  In een blog van vrijdag laat Binance doorschemeren dat het rapport een vals verhaal vertelt. Dit biedt volgens de exchange net genoeg evenwicht om een juridische klacht te vermijden. 

  Binance zegt dat het geen gebruikersgegevens deelt met Russische Fed gecontroleerde agentschappen en regelgevers. Het heeft zijn werkzaamheden in Rusland al stopgezet.

  Binance laat in een reactie weten:

  "Elke overheid of wetshandhaving in de wereld kan gebruikersgegevens opvragen bij Binance. Zolang het maar vergezeld is van de juiste wettelijke autoriteit. Rusland is niet anders." 

  "Binance heeft geen enkele vorm van ongebruikelijke overeenkomst met de Russische regering gesloten die verschilt van elke andere jurisdictie."

  Formele klacht

  Binance geeft aan dat het een formele klacht schrijft aan de uitgevers van het nieuwsbericht. De exchange beschuldigt de uitgevers van een hype en sensatie journalistiek.

  Veel Twitter gebruikers zijn kritisch over de reactie van Binance op het rapport. Eén persoon beweert dat de stappen van Rusland verband houden met het aannemen van een pro crypto regelgeving verband. 

  Burgers zouden mogelijk crypto kunnen gebruiken om de transacties te volgen. In een reactie laat de Canadese advocaatMichael Bond het volgende weten:

  "Rusland houdt van crypto als de Amerikaanse dollars worden beperkt. Het haat cryptocurrencies als ze worden gebruikt om de politieke oppositie te financieren." 

  Twitter gebruiker Zach Edwards zegt:

  "Dit is een spookachtige blik op de druk die de Fed kan uitoefenen op de leider van een bedrijf in Rusland. Dat terwijl de leiding buiten Rusland geen idee heeft wat er aan de hand is." 

  Beperkingen

  Het rapport volgt op een aankondiging van Binance. Deze bevat beperkingen voor Russische staatsburgers. Ze zijn in overeenstemming met de sancties die zijn opgelegd door de Europese Unie. 

  De getroffen accounts zijn niet in staat zijn om te storten of handelen met Binance spot futures en custody wallets. Dat geldt ook voor stakes en verdiende deposito.

  Changpeng Zhao van Binance zegt dat de exchange voldoet aan sancties die door de Verenigde Staten en de Europese Unie zijn opgelegd aan Rusland.

  Toch wil het niet eenzijdig de accounts van miljoenen onschuldige gebruikers bevriezen. 

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Handel Robinhood stijgt 75% in november: CEO voorspelt 9-figures aan inkomsten

  Femke Wassink

  dec. 5, 2023

  Leestijd: 2 min

  Robinhood meldt in november een stijging van 75% in de handelsvolumes van digitale activa. CEO Vlad Tenev hoopt dat het platform een jaarlijks inkomen van "9 figures" zal genereren.