Crypto nieuws

Binance scoort vergunning als virtueel activa exchange in Dubai

Redactie

2023-07-31

Leestijd: 2 minuten

*

In een nieuwe ontwikkeling heeft Binance een Operational Minimum Viable Product of MVP vergunning bemachtigd. Hiermee kan de crypto exchange diensten bieden aan institutionele en gekwalificeerde particuliere beleggers in Dubai.

MVP vergunning voor Binance

Deze vergunning staat Binance FZE toe om diensten in Dubai aan te bieden. FZE is de dochteronderneming van de exchange in Dubai. In eerste instantie aan institutionele en gekwalificeerde particuliere beleggers.

Dit nieuws volgt op Binance's eerdere inspanningen om een voorlopige MVP-vergunning te verkrijgen in maart 2022 en een voorbereidende MVP-vergunning in september 2022. Daardoor hebben gebruikers nu toegang tot geautoriseerde diensten.

"Wetende dat ze onder de bescherming van de belegger en de marktgarantie normen vallen die speciaal voor de virtuele activa sector zijn ontworpen." Dat laat de exchange weten.

Vereerd

Richard Teng is hoofd van regionale markten bij Binance. In een verklaring zegt hij dat Binance vereerd is om de eerste exchange te zijn die een operationele MVP-vergunning krijgt van VARA. In een verklaring laat hij ook weten:

"Onze prioriteit is om deze eerste volledig gereguleerde exchange in en vanuit Dubai, te kunnen bedienen in een FATF-conform ecosysteem. Zo maken we het pad vrij voor wereldwijde schaalbaarheid met ongecompromitteerde gebruikerszekerheid."

Toenemende controles

Ondanks het verkrijgen van vergunningen in Dubai en tal van andere rechtsgebieden, krijgt Binance toch te maken met toenemende controle in andere wereldmarkten.

Vorige week trok de exchange een vergunningsaanvraag bij de Duitse financiële toezichthouder BaFin in. Eerder in juli werd Binance's kantoor in Australië door lokale toezichthouders doorzocht als onderdeel van een onderzoek naar de exchange

In de VS bevindt Binance zich momenteel in het vizier van meerdere toezichthouders, waaronder de Commodity Futures Trading Commission die in maart een rechtszaak tegen hen aanspande.

De Securities and Exchange Commission klaagde ook de exchange en haar oprichter Zhao aan. Dat gebeurde vorige maand. De reden was vermeende overtredingen van de effectenwetten.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.