Crypto nieuws

  Binance scoort vergunning als virtueel activa exchange in Dubai

  Redactie

  2023-07-31

  Leestijd: 2 minuten

  *

  In een nieuwe ontwikkeling heeft Binance een Operational Minimum Viable Product of MVP vergunning bemachtigd. Hiermee kan de crypto exchange diensten bieden aan institutionele en gekwalificeerde particuliere beleggers in Dubai.

  MVP vergunning voor Binance

  Deze vergunning staat Binance FZE toe om diensten in Dubai aan te bieden. FZE is de dochteronderneming van de exchange in Dubai. In eerste instantie aan institutionele en gekwalificeerde particuliere beleggers.

  Dit nieuws volgt op Binance's eerdere inspanningen om een voorlopige MVP-vergunning te verkrijgen in maart 2022 en een voorbereidende MVP-vergunning in september 2022. Daardoor hebben gebruikers nu toegang tot geautoriseerde diensten.

  "Wetende dat ze onder de bescherming van de belegger en de marktgarantie normen vallen die speciaal voor de virtuele activa sector zijn ontworpen." Dat laat de exchange weten.

  Vereerd

  Richard Teng is hoofd van regionale markten bij Binance. In een verklaring zegt hij dat Binance vereerd is om de eerste exchange te zijn die een operationele MVP-vergunning krijgt van VARA. In een verklaring laat hij ook weten:

  "Onze prioriteit is om deze eerste volledig gereguleerde exchange in en vanuit Dubai, te kunnen bedienen in een FATF-conform ecosysteem. Zo maken we het pad vrij voor wereldwijde schaalbaarheid met ongecompromitteerde gebruikerszekerheid."

  Toenemende controles

  Ondanks het verkrijgen van vergunningen in Dubai en tal van andere rechtsgebieden, krijgt Binance toch te maken met toenemende controle in andere wereldmarkten.

  Vorige week trok de exchange een vergunningsaanvraag bij de Duitse financiële toezichthouder BaFin in. Eerder in juli werd Binance's kantoor in Australië door lokale toezichthouders doorzocht als onderdeel van een onderzoek naar de exchange

  In de VS bevindt Binance zich momenteel in het vizier van meerdere toezichthouders, waaronder de Commodity Futures Trading Commission die in maart een rechtszaak tegen hen aanspande.

  De Securities and Exchange Commission klaagde ook de exchange en haar oprichter Zhao aan. Dat gebeurde vorige maand. De reden was vermeende overtredingen van de effectenwetten.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.