Crypto nieuws

    Binance steunt Terra maar verwacht meer transparantie

    Admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    De CEO van Binance zet zijn vraagtekens bij de hard forking van de Terra blockchain. De fork is bedoeld om de LUNA en UST ecosystemen nieuw leven in te blazen. 

    Minting en forking

    Naar aanleiding daarvan onthult Changpeng Zhao zijn perspectief. Daarmee kunnen vallende projecten binnen de crypto gemeenschap de juiste acties ondernemen. 

    Zhao zegt dat minting en forking van Terra geen waarde creëren. De oprichter van de crypto exchange laat weten dat deze methode niet zal werken. 

    Burn in plaats van fork

    CZ wijst het idee van de validators af. Zij willen een harde forking naar TERRA 2. Vervolgens zou de nieuwe versie van LUNA worden verstrekt aan alle houders. 

    Dit op basis van een momentopname van de holdings. Nog voordat de markt instortte. Changpeng Zhao van Binance komt met het volgende voorstel:

    "Het verminderen van het aanbod moet gebeuren via burn en niet via fork op een oude datum. Daarmee laat je iedereen in de steek die de munt wil redden. Even voor de duidelijkheid, ik bezit ook geen LUNA of UST."

    In plaats daarvan stelde hij voor dat de Terra gemeenschap eerst haar Bitcoin reserves gebruikt. Dit om UST terug te kopen en de koppeling nieuw leven in te blazen.

    Terra nieuw leven in blazen

    Changpeng zegt dat minting en forking geen waarde creëren. Daarmee wijst de CEO op de potentiële problemen met het forken van Terra. 

    Hij raadt het terugkopen en burnen aan. Dit is één van de beste manieren om de marktwaarde van het token nieuw leven in te blazen. 

    Behoefte aan transparantie

    CZ betuigt zijn steun voor de Terra gemeenschap. Wel benadrukt hij daarbij de behoefte aan meer transparantie. Zoals details over specifieke on-chain transacties van alle fondsen.

    In een reactie laat de CEO het volgende weten:

    "Storingen kunnen en zullen gebeuren. Maar als ze gebeuren zijn er een paar dingen belangrijk. Zoals transparantie, een snelle communicatie en eigen verantwoordelijkheid.”

    Geen overname door Binance

    CZ verduidelijkt dat Binance geen actieve investeringen heeft in Terra. Het bedrijf verwerft ook geen UST holdings. Daarmee wijst het de geruchten op Crypto Twitter van de hand. 

    Daar wordt gesuggereerd dat Binance interesse heeft in de overname van Terra.

    "Binance Labs investeert in 2018 $ 3m USD in Terra. UST komt pas na onze initiële investering."

    Binance Labs is de investeringstak van Binance. In de afgelopen 4 jaar investeert het in talrijke projecten. Deze kennen afwisselend succes maar ook mislukkingen.

    Steunbetuiging

    Changpeng Zhao hoopt dat Terra zichzelf op een goede en verstandige manier kan opbouwen. Daartoe laat de Binance CEO weten:

    "We zullen er altijd zijn om de gemeenschap op welke manier dan ook te ondersteunen. Ongeacht mijn persoonlijke opvattingen of de uiteindelijk gekozen oplossing."

    Binance is één van de vroege vogels die de handel in UST en LUNA op zijn platform stopzet. De opschorting begon toen het Terra ecosysteem aan zijn doodsspiraal begon.

    Als gevolg daarvan zijn Binance gebruikers niet in staat om LUNA/BUSD en UST/BUSD paren te spotten. Dat gebeurt als de validators gedwongen worden om offline te gaan. 

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Arkham top 5 crypto bezitters omvat $3,5 miljard: 35% is onbereikbaar

    Femke Wassink

    apr. 16, 2024

    Leestijd: 2 min

    Een recente update van het Arkham dashboard werpt licht op de bezittingen van enkele van de rijkste crypto houders ter wereld die hun rijkdom hebben geverifieerd via de blockchain.

    *
    Nieuws

    Yuga Labs doet afstand van 2 NFT-games: poging om BAYC-team te "bevrijden"

    Femke Wassink

    apr. 18, 2024

    Leestijd: 2 min

    Yuga Labs is het bedrijf achter de NFT-collectie Bored Ape Yacht Club BAYC. Het heeft de eigendomsrechten van 2 van zijn games verkocht aan Web3-gaming bedrijf Faraway.