Crypto nieuws

Binance steunt Terra maar verwacht meer transparantie

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De CEO van Binance zet zijn vraagtekens bij de hard forking van de Terra blockchain. De fork is bedoeld om de LUNA en UST ecosystemen nieuw leven in te blazen. 

Minting en forking

Naar aanleiding daarvan onthult Changpeng Zhao zijn perspectief. Daarmee kunnen vallende projecten binnen de crypto gemeenschap de juiste acties ondernemen. 

Zhao zegt dat minting en forking van Terra geen waarde creëren. De oprichter van de crypto exchange laat weten dat deze methode niet zal werken. 

Burn in plaats van fork

CZ wijst het idee van de validators af. Zij willen een harde forking naar TERRA 2. Vervolgens zou de nieuwe versie van LUNA worden verstrekt aan alle houders. 

Dit op basis van een momentopname van de holdings. Nog voordat de markt instortte. Changpeng Zhao van Binance komt met het volgende voorstel:

"Het verminderen van het aanbod moet gebeuren via burn en niet via fork op een oude datum. Daarmee laat je iedereen in de steek die de munt wil redden. Even voor de duidelijkheid, ik bezit ook geen LUNA of UST."

In plaats daarvan stelde hij voor dat de Terra gemeenschap eerst haar Bitcoin reserves gebruikt. Dit om UST terug te kopen en de koppeling nieuw leven in te blazen.

Terra nieuw leven in blazen

Changpeng zegt dat minting en forking geen waarde creëren. Daarmee wijst de CEO op de potentiële problemen met het forken van Terra. 

Hij raadt het terugkopen en burnen aan. Dit is één van de beste manieren om de marktwaarde van het token nieuw leven in te blazen. 

Behoefte aan transparantie

CZ betuigt zijn steun voor de Terra gemeenschap. Wel benadrukt hij daarbij de behoefte aan meer transparantie. Zoals details over specifieke on-chain transacties van alle fondsen.

In een reactie laat de CEO het volgende weten:

"Storingen kunnen en zullen gebeuren. Maar als ze gebeuren zijn er een paar dingen belangrijk. Zoals transparantie, een snelle communicatie en eigen verantwoordelijkheid.”

Geen overname door Binance

CZ verduidelijkt dat Binance geen actieve investeringen heeft in Terra. Het bedrijf verwerft ook geen UST holdings. Daarmee wijst het de geruchten op Crypto Twitter van de hand. 

Daar wordt gesuggereerd dat Binance interesse heeft in de overname van Terra.

"Binance Labs investeert in 2018 $ 3m USD in Terra. UST komt pas na onze initiële investering."

Binance Labs is de investeringstak van Binance. In de afgelopen 4 jaar investeert het in talrijke projecten. Deze kennen afwisselend succes maar ook mislukkingen.

Steunbetuiging

Changpeng Zhao hoopt dat Terra zichzelf op een goede en verstandige manier kan opbouwen. Daartoe laat de Binance CEO weten:

"We zullen er altijd zijn om de gemeenschap op welke manier dan ook te ondersteunen. Ongeacht mijn persoonlijke opvattingen of de uiteindelijk gekozen oplossing."

Binance is één van de vroege vogels die de handel in UST en LUNA op zijn platform stopzet. De opschorting begon toen het Terra ecosysteem aan zijn doodsspiraal begon.

Als gevolg daarvan zijn Binance gebruikers niet in staat om LUNA/BUSD en UST/BUSD paren te spotten. Dat gebeurt als de validators gedwongen worden om offline te gaan. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.