Crypto nieuws

  Binance stopt met de crypto derivaten optie in Spanje

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Binance is één van de meest hardnekkige crypto exchanges. Zeker als het gaat om het verkrijgen van goedkeuring en licenties van de wereldwijde toezichthouders.

  Wachten op goedkeuring

  De exchange wil opereren als een financiële instelling met een licentie. Toch stopt Binance met het aanbieden van zijn crypto derivaten opties in Spanje.

  Dit omdat Binance naar verluidt wacht op de goedkeuring van de Spaanse toezichthouder. De Comisión Nacional del Mercado de Valores moet een garantiecertificaat uitgeven.

  Garantiecertificaat nodig

  Het herintroduceren van de derivaten kan nog even op zich laten wachten. Dat doet Binance pas na het ontvangen van een garantiecertificaat van de Bank van Spanje.

  Op de officiële Spaanse website van Binance is het derivaten drop down menu verwijderd. Deze is nog wel steeds beschikbaar op de wereldwijde versie. 

  De beslissing om het aanbod te verbergen komt niet onverwachts. Binance wil daarmee voldoen aan eisen die gesteld zijn door de Nationale Commissie voor de Effectenmarkt.

  Goed(gekeurde) intenties

  Op de Spaanse versie van de website ontbreekt de derivaten optie. Dit bevestigd dat de intentie van Binance. Het biedt alleen diensten die zijn goedgekeurd door de instanties. 

  URL's met betrekking tot derivaten aanbiedingen in Spanje blijven wel actief. Dat geldt ook voor futures en het slag- en derivaten portaal. 

  Grijze lijst van de CNMV

  In juni 2021 onthult Changpeng Zhao de plannen om de groei van de crypto exchange te versnellen. De CEO van Binance wil samenwerken met de toezichthouders.

  In een verklaring laat Changpeng Zhao het volgende weten:

  "We willen overal een licentie krijgen. Vanaf nu zullen we een financiële instelling zijn."

  Binance staat op de grijze lijst van de CNMV. Samen met andere exchanges zoals Coinbase en Bit2Me. De CNMV verbiedt het organisaties om als entiteiten met een volledige licentie in de regio te opereren.

  Wél goedkeuring in Frankrijk

  De regelgeving in Spanje heeft vertragingen opgeleverd. Ondanks dat ontvangt Binance wel een goedkeuring van Frankrijk. De AMF ziet Binance als een geregistreerd dienstverlener.

  De stap naar Frankrijk is de laatste uitbreiding van de wereldwijde activiteiten van Binance. In april ontvangt de exchange de goedkeuring om te opereren in Abu Dhabi.

  Met het oog op de reglementaire goedkeuring in Frankrijk deelt Binance zijn plannen. Het wil zijn activiteiten in de regio uitbreiden en de ontwikkeling van de infrastructuur nastreven.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.