Crypto nieuws

Binance stopt met de crypto derivaten optie in Spanje

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Binance is één van de meest hardnekkige crypto exchanges. Zeker als het gaat om het verkrijgen van goedkeuring en licenties van de wereldwijde toezichthouders.

Wachten op goedkeuring

De exchange wil opereren als een financiële instelling met een licentie. Toch stopt Binance met het aanbieden van zijn crypto derivaten opties in Spanje.

Dit omdat Binance naar verluidt wacht op de goedkeuring van de Spaanse toezichthouder. De Comisión Nacional del Mercado de Valores moet een garantiecertificaat uitgeven.

Garantiecertificaat nodig

Het herintroduceren van de derivaten kan nog even op zich laten wachten. Dat doet Binance pas na het ontvangen van een garantiecertificaat van de Bank van Spanje.

Op de officiële Spaanse website van Binance is het derivaten drop down menu verwijderd. Deze is nog wel steeds beschikbaar op de wereldwijde versie. 

De beslissing om het aanbod te verbergen komt niet onverwachts. Binance wil daarmee voldoen aan eisen die gesteld zijn door de Nationale Commissie voor de Effectenmarkt.

Goed(gekeurde) intenties

Op de Spaanse versie van de website ontbreekt de derivaten optie. Dit bevestigd dat de intentie van Binance. Het biedt alleen diensten die zijn goedgekeurd door de instanties. 

URL's met betrekking tot derivaten aanbiedingen in Spanje blijven wel actief. Dat geldt ook voor futures en het slag- en derivaten portaal. 

Grijze lijst van de CNMV

In juni 2021 onthult Changpeng Zhao de plannen om de groei van de crypto exchange te versnellen. De CEO van Binance wil samenwerken met de toezichthouders.

In een verklaring laat Changpeng Zhao het volgende weten:

"We willen overal een licentie krijgen. Vanaf nu zullen we een financiële instelling zijn."

Binance staat op de grijze lijst van de CNMV. Samen met andere exchanges zoals Coinbase en Bit2Me. De CNMV verbiedt het organisaties om als entiteiten met een volledige licentie in de regio te opereren.

Wél goedkeuring in Frankrijk

De regelgeving in Spanje heeft vertragingen opgeleverd. Ondanks dat ontvangt Binance wel een goedkeuring van Frankrijk. De AMF ziet Binance als een geregistreerd dienstverlener.

De stap naar Frankrijk is de laatste uitbreiding van de wereldwijde activiteiten van Binance. In april ontvangt de exchange de goedkeuring om te opereren in Abu Dhabi.

Met het oog op de reglementaire goedkeuring in Frankrijk deelt Binance zijn plannen. Het wil zijn activiteiten in de regio uitbreiden en de ontwikkeling van de infrastructuur nastreven.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.