Crypto nieuws

Binance stopt met de crypto derivaten optie in Spanje

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Binance is één van de meest hardnekkige crypto exchanges. Zeker als het gaat om het verkrijgen van goedkeuring en licenties van de wereldwijde toezichthouders.

Wachten op goedkeuring

De exchange wil opereren als een financiële instelling met een licentie. Toch stopt Binance met het aanbieden van zijn crypto derivaten opties in Spanje.

Dit omdat Binance naar verluidt wacht op de goedkeuring van de Spaanse toezichthouder. De Comisión Nacional del Mercado de Valores moet een garantiecertificaat uitgeven.

Garantiecertificaat nodig

Het herintroduceren van de derivaten kan nog even op zich laten wachten. Dat doet Binance pas na het ontvangen van een garantiecertificaat van de Bank van Spanje.

Op de officiële Spaanse website van Binance is het derivaten drop down menu verwijderd. Deze is nog wel steeds beschikbaar op de wereldwijde versie. 

De beslissing om het aanbod te verbergen komt niet onverwachts. Binance wil daarmee voldoen aan eisen die gesteld zijn door de Nationale Commissie voor de Effectenmarkt.

Goed(gekeurde) intenties

Op de Spaanse versie van de website ontbreekt de derivaten optie. Dit bevestigd dat de intentie van Binance. Het biedt alleen diensten die zijn goedgekeurd door de instanties. 

URL's met betrekking tot derivaten aanbiedingen in Spanje blijven wel actief. Dat geldt ook voor futures en het slag- en derivaten portaal. 

Grijze lijst van de CNMV

In juni 2021 onthult Changpeng Zhao de plannen om de groei van de crypto exchange te versnellen. De CEO van Binance wil samenwerken met de toezichthouders.

In een verklaring laat Changpeng Zhao het volgende weten:

"We willen overal een licentie krijgen. Vanaf nu zullen we een financiële instelling zijn."

Binance staat op de grijze lijst van de CNMV. Samen met andere exchanges zoals Coinbase en Bit2Me. De CNMV verbiedt het organisaties om als entiteiten met een volledige licentie in de regio te opereren.

Wél goedkeuring in Frankrijk

De regelgeving in Spanje heeft vertragingen opgeleverd. Ondanks dat ontvangt Binance wel een goedkeuring van Frankrijk. De AMF ziet Binance als een geregistreerd dienstverlener.

De stap naar Frankrijk is de laatste uitbreiding van de wereldwijde activiteiten van Binance. In april ontvangt de exchange de goedkeuring om te opereren in Abu Dhabi.

Met het oog op de reglementaire goedkeuring in Frankrijk deelt Binance zijn plannen. Het wil zijn activiteiten in de regio uitbreiden en de ontwikkeling van de infrastructuur nastreven.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.