Crypto nieuws

Binance stopt tijdelijk met Polygon om nodes te upgraden

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Binance stopt tijdelijk met het storten en opnemen van Polygon. Er wordt beweert dat de pauzering te maken heeft met het upgraden en synchroniseren van nodes. 

Tijdelijke Polygon pauze

Binance is de grootste cryptocurrency exchange ter wereld door een omvangrijk handelsvolume. Recent kondigt het bedrijf een tijdelijke Polygon pauzering aan. 

Het storten en opnemen voor het Polygon netwerk is tijdelijk niet mogelijk. Dit heeft alles te maken met de recente uitval van het netwerk. Dit is veroorzaakt door een netwerk upgrade.

Netwerk weer stabiel

Op dit moment zijn alle bug problemen opgelost. Binance kondigt aan dat de storting- en opnamefuncties weer worden geopend als het netwerk stabiel is. 

Het Polygon netwerk is een layer 2 Ethereum schaling oplossing. Het netwerk heeft miljoenen gebruikers en een evoluerend ecosysteem. 

Belangrijke update

Polygon ondergaat vrijdag een belangrijke upgrade op één van de drie lagen. Als gevolg van een bug bereiken de drie lagen na de upgrade geen consensus. Dit leidt tot een downtime.

Via het Polygon Twitter account wordt opgemerkt dat het bug probleem is opgelost. Het netwerk is wederom stabiel. Op het social media account is te lezen:

"Polygon PoS netwerk is stabiel en werkt prima. Alle fondsen zijn veilig. Binance is zijn nodes aan het upgraden. Ook wordt de block data gesynchroniseerd. Dat is de reden waarom de stortingen en opnames tijdelijk zijn gepauzeerd.”

Updaten en synchroniseren

De post op Twitter verduidelijkt dat Binance op dit moment bezig is met het upgraden van zijn nodes. Ook worden de gegevens gesynchroniseerd tijdens de korte stop.

De 3 lagen van het Polygon netwerk bestaan uit drie lagen. Elke laag dient zijn eigen doel. De Ethereum laag voert slimme contracten uit. De Bor laag genereert blokken. 

De fout is opgetreden in de derde Heimdall laag. De bug zorgt ervoor dat de Heimdall validators zich op diverse versies van de keten bevinden. Daardoor worden er geen 2/3 consensus bereikt. 

Downtime wordt verlengd

In eerste instantie wordt er een downtime van enkele uren verwacht. Dit is ook bevestigd door het team van Polygon. Uiteindelijk wordt de uitval verlengd met 11 uur. 

Dit is een directe reden tot bezorgdheid voor vele projecten en handelaren. Het Polygon netwerk repareert namelijk ook al een upgrade bug in december 2021. 

De reparatie was nodig nadat een beveiligingspartner een kwetsbaarheid ontdekt. Deze had $24 miljard aan fondsen in gevaar kunnen brengen. 

Volgens de laatste Polygon scan gegevens is het netwerk begonnen met het produceren van tijdsblokken. Het team verzekerd dat de netwerk bug is verholpen.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.