Crypto nieuws

Binance stopt tijdelijk met Polygon om nodes te upgraden

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Binance stopt tijdelijk met het storten en opnemen van Polygon. Er wordt beweert dat de pauzering te maken heeft met het upgraden en synchroniseren van nodes. 

Tijdelijke Polygon pauze

Binance is de grootste cryptocurrency exchange ter wereld door een omvangrijk handelsvolume. Recent kondigt het bedrijf een tijdelijke Polygon pauzering aan. 

Het storten en opnemen voor het Polygon netwerk is tijdelijk niet mogelijk. Dit heeft alles te maken met de recente uitval van het netwerk. Dit is veroorzaakt door een netwerk upgrade.

Netwerk weer stabiel

Op dit moment zijn alle bug problemen opgelost. Binance kondigt aan dat de storting- en opnamefuncties weer worden geopend als het netwerk stabiel is. 

Het Polygon netwerk is een layer 2 Ethereum schaling oplossing. Het netwerk heeft miljoenen gebruikers en een evoluerend ecosysteem. 

Belangrijke update

Polygon ondergaat vrijdag een belangrijke upgrade op één van de drie lagen. Als gevolg van een bug bereiken de drie lagen na de upgrade geen consensus. Dit leidt tot een downtime.

Via het Polygon Twitter account wordt opgemerkt dat het bug probleem is opgelost. Het netwerk is wederom stabiel. Op het social media account is te lezen:

"Polygon PoS netwerk is stabiel en werkt prima. Alle fondsen zijn veilig. Binance is zijn nodes aan het upgraden. Ook wordt de block data gesynchroniseerd. Dat is de reden waarom de stortingen en opnames tijdelijk zijn gepauzeerd.”

Updaten en synchroniseren

De post op Twitter verduidelijkt dat Binance op dit moment bezig is met het upgraden van zijn nodes. Ook worden de gegevens gesynchroniseerd tijdens de korte stop.

De 3 lagen van het Polygon netwerk bestaan uit drie lagen. Elke laag dient zijn eigen doel. De Ethereum laag voert slimme contracten uit. De Bor laag genereert blokken. 

De fout is opgetreden in de derde Heimdall laag. De bug zorgt ervoor dat de Heimdall validators zich op diverse versies van de keten bevinden. Daardoor worden er geen 2/3 consensus bereikt. 

Downtime wordt verlengd

In eerste instantie wordt er een downtime van enkele uren verwacht. Dit is ook bevestigd door het team van Polygon. Uiteindelijk wordt de uitval verlengd met 11 uur. 

Dit is een directe reden tot bezorgdheid voor vele projecten en handelaren. Het Polygon netwerk repareert namelijk ook al een upgrade bug in december 2021. 

De reparatie was nodig nadat een beveiligingspartner een kwetsbaarheid ontdekt. Deze had $24 miljard aan fondsen in gevaar kunnen brengen. 

Volgens de laatste Polygon scan gegevens is het netwerk begonnen met het produceren van tijdsblokken. Het team verzekerd dat de netwerk bug is verholpen.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

De opkomst van Metaverse Tokens

Cheval

mrt. 28, 2023

Leestijd: 2 min

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.