Crypto nieuws

  Binance stopt tijdelijk met Polygon om nodes te upgraden

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Binance stopt tijdelijk met het storten en opnemen van Polygon. Er wordt beweert dat de pauzering te maken heeft met het upgraden en synchroniseren van nodes. 

  Tijdelijke Polygon pauze

  Binance is de grootste cryptocurrency exchange ter wereld door een omvangrijk handelsvolume. Recent kondigt het bedrijf een tijdelijke Polygon pauzering aan. 

  Het storten en opnemen voor het Polygon netwerk is tijdelijk niet mogelijk. Dit heeft alles te maken met de recente uitval van het netwerk. Dit is veroorzaakt door een netwerk upgrade.

  Netwerk weer stabiel

  Op dit moment zijn alle bug problemen opgelost. Binance kondigt aan dat de storting- en opnamefuncties weer worden geopend als het netwerk stabiel is. 

  Het Polygon netwerk is een layer 2 Ethereum schaling oplossing. Het netwerk heeft miljoenen gebruikers en een evoluerend ecosysteem. 

  Belangrijke update

  Polygon ondergaat vrijdag een belangrijke upgrade op één van de drie lagen. Als gevolg van een bug bereiken de drie lagen na de upgrade geen consensus. Dit leidt tot een downtime.

  Via het Polygon Twitter account wordt opgemerkt dat het bug probleem is opgelost. Het netwerk is wederom stabiel. Op het social media account is te lezen:

  "Polygon PoS netwerk is stabiel en werkt prima. Alle fondsen zijn veilig. Binance is zijn nodes aan het upgraden. Ook wordt de block data gesynchroniseerd. Dat is de reden waarom de stortingen en opnames tijdelijk zijn gepauzeerd.”

  Updaten en synchroniseren

  De post op Twitter verduidelijkt dat Binance op dit moment bezig is met het upgraden van zijn nodes. Ook worden de gegevens gesynchroniseerd tijdens de korte stop.

  De 3 lagen van het Polygon netwerk bestaan uit drie lagen. Elke laag dient zijn eigen doel. De Ethereum laag voert slimme contracten uit. De Bor laag genereert blokken. 

  De fout is opgetreden in de derde Heimdall laag. De bug zorgt ervoor dat de Heimdall validators zich op diverse versies van de keten bevinden. Daardoor worden er geen 2/3 consensus bereikt. 

  Downtime wordt verlengd

  In eerste instantie wordt er een downtime van enkele uren verwacht. Dit is ook bevestigd door het team van Polygon. Uiteindelijk wordt de uitval verlengd met 11 uur. 

  Dit is een directe reden tot bezorgdheid voor vele projecten en handelaren. Het Polygon netwerk repareert namelijk ook al een upgrade bug in december 2021. 

  De reparatie was nodig nadat een beveiligingspartner een kwetsbaarheid ontdekt. Deze had $24 miljard aan fondsen in gevaar kunnen brengen. 

  Volgens de laatste Polygon scan gegevens is het netwerk begonnen met het produceren van tijdsblokken. Het team verzekerd dat de netwerk bug is verholpen.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Tether en Bitfinex trekken bezwaar tegen FOIL verzoek in

  Redactie

  nov. 25, 2023

  Leestijd: 2 min

  Tether en Bitfinex hebben besloten hun bezwaar tegen een Freedom of Information Law (FOIL) verzoek in New York in te trekken. Dit verzoek was ingediend door enkele vooraanstaande nieuwsorganisaties.

  *
  Nieuws

  Rapport Nic Carter doorbreekt misverstanden: Bitcoin mining als hulpmiddel voor schone energie

  Femke Wassink

  nov. 28, 2023

  Leestijd: 2 min

  Een nieuw onderzoeksrapport doorbreekt de misverstanden over Bitcoin mining. Het onderzoek werd geleid door Nic Carter van Castle Island Ventures en Dennis Porter van Satoshi Action Fund.

  *
  Nieuws

  Fidelity volgt voorbeeld BlackRock en duikt in crypto wereld met Ethereum ETF

  Redactie

  nov. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  Vermogensbeheerder Fidelity komt met een eigen aanvraag voor een Ethereum exchange fund of ETF. Daarmee volgt het bedrijf het voorbeeld van BlackRock dat een aanvraag voor de iShares Ethereum Trust indiende.