Crypto nieuws

Binance trekt licentieaanvraag in Duitsland in

Femke Wassink

2023-07-27

Leestijd: 2 minuten

*

Binance heeft zijn licentieaanvraag bij de Duitse toezichthouder ingetrokken. Deze stap volgt op een bericht dat de toezichthouder besloten had Binance geen bewaarlicentie te verlenen.

Veranderingen wereldmarkt en regelgeving

"Binance bevestigt dat het uit eigen beweging zijn aanvraag bij BaFin, de Duitse financiële regulator, heeft ingetrokken". Dat laat een woordvoerder van Binance weten.

"De situatie op de wereldmarkt en in de regelgeving is aanzienlijk veranderd. Binance is nog steeds van plan om een passende licentie in Duitsland aan te vragen. Het is wel van essentieel belang dat de aanvraag deze veranderingen weerspiegelt."

Regelgeving uitdagingen

Binance worstelt met toenemende regelgeving uitdagingen. Niet alleen in Europa maar wereldwijd. In de afgelopen weken en maanden heeft Binance de Nederlandse markt verlaten en entiteiten her-geregistreerd in Cyprus en het VK.

Ook heeft Binance zijn licentieaanvraag in Oostenrijk ingetrokken en kreeg het bevel te stoppen met opereren in België. Naar verluidt wordt ook Frankrijk onderzocht wegens vermeende witwaspraktijken.

Bedrijfsvoering stroomlijnen

Binance en haar CEO, Changpeng Zhao, worden ook aangeklaagd door Amerikaanse toezichthouders. Binance heeft eerder aangegeven dat het bezig is om zijn bedrijfsvoering volledig in overeenstemming te brengen met de Markets in Crypto Assets.

De MiCA is de regelgeving van de Europese Unie, die naar verwachting in de komende 18 maanden zal worden ingevoerd. In dit kader heeft Binance gezegd dat het zijn inspanningen in bepaalde staten heeft teruggeschroefd.

Dit om zich te concentreren op minder gereguleerde entiteiten in de EU. Met name in grotere geregistreerde markten waar het al een gevestigde positie heeft. Zoals onder meer Frankrijk, Italië en Spanje.

Vergunning lidstaat in 2025

MiCA eist dat crypto-bedrijven die in de EU opereren, tegen januari 2025 een vergunning hebben verkregen van een lidstaat. Deze vergunning kan vervolgens in de hele regio worden gebruikt.

Daardoor kunnen bedrijven met een enkele EU-vergunning diensten aanbieden aan lokale inwoners. Binance kampt ook met bankproblemen in Europa. De huidige bankpartner Paysafe, zal de crypto-exchange na 25 september niet meer ondersteunen.

Deze beslissing van Paysafe zal gevolgen hebben voor euro-overschrijvingen van en naar Binance via het Single Euro Payments Area (SEPA) netwerk. Paysafe beëindigde al in mei de ondersteuning voor Britse ponden voor Binance.

Obstacle run én kansen

Met andere woorden, de weg van Binance is momenteel geplaveid met zowel uitdagingen als kansen. Het blijft interessant om te zien hoe Binance zijn strategie aanpast om deze hindernissen te overwinnen.

Het verhaal van Binance laat zien dat de wereld van cryptocurrency snel verandert en voortdurend aanpassingen vereist.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.