Crypto nieuws

  Binance trekt licentieaanvraag in Duitsland in

  Femke Wassink

  2023-07-27

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Binance heeft zijn licentieaanvraag bij de Duitse toezichthouder ingetrokken. Deze stap volgt op een bericht dat de toezichthouder besloten had Binance geen bewaarlicentie te verlenen.

  Veranderingen wereldmarkt en regelgeving

  "Binance bevestigt dat het uit eigen beweging zijn aanvraag bij BaFin, de Duitse financiële regulator, heeft ingetrokken". Dat laat een woordvoerder van Binance weten.

  "De situatie op de wereldmarkt en in de regelgeving is aanzienlijk veranderd. Binance is nog steeds van plan om een passende licentie in Duitsland aan te vragen. Het is wel van essentieel belang dat de aanvraag deze veranderingen weerspiegelt."

  Regelgeving uitdagingen

  Binance worstelt met toenemende regelgeving uitdagingen. Niet alleen in Europa maar wereldwijd. In de afgelopen weken en maanden heeft Binance de Nederlandse markt verlaten en entiteiten her-geregistreerd in Cyprus en het VK.

  Ook heeft Binance zijn licentieaanvraag in Oostenrijk ingetrokken en kreeg het bevel te stoppen met opereren in België. Naar verluidt wordt ook Frankrijk onderzocht wegens vermeende witwaspraktijken.

  Bedrijfsvoering stroomlijnen

  Binance en haar CEO, Changpeng Zhao, worden ook aangeklaagd door Amerikaanse toezichthouders. Binance heeft eerder aangegeven dat het bezig is om zijn bedrijfsvoering volledig in overeenstemming te brengen met de Markets in Crypto Assets.

  De MiCA is de regelgeving van de Europese Unie, die naar verwachting in de komende 18 maanden zal worden ingevoerd. In dit kader heeft Binance gezegd dat het zijn inspanningen in bepaalde staten heeft teruggeschroefd.

  Dit om zich te concentreren op minder gereguleerde entiteiten in de EU. Met name in grotere geregistreerde markten waar het al een gevestigde positie heeft. Zoals onder meer Frankrijk, Italië en Spanje.

  Vergunning lidstaat in 2025

  MiCA eist dat crypto-bedrijven die in de EU opereren, tegen januari 2025 een vergunning hebben verkregen van een lidstaat. Deze vergunning kan vervolgens in de hele regio worden gebruikt.

  Daardoor kunnen bedrijven met een enkele EU-vergunning diensten aanbieden aan lokale inwoners. Binance kampt ook met bankproblemen in Europa. De huidige bankpartner Paysafe, zal de crypto-exchange na 25 september niet meer ondersteunen.

  Deze beslissing van Paysafe zal gevolgen hebben voor euro-overschrijvingen van en naar Binance via het Single Euro Payments Area (SEPA) netwerk. Paysafe beëindigde al in mei de ondersteuning voor Britse ponden voor Binance.

  Obstacle run én kansen

  Met andere woorden, de weg van Binance is momenteel geplaveid met zowel uitdagingen als kansen. Het blijft interessant om te zien hoe Binance zijn strategie aanpast om deze hindernissen te overwinnen.

  Het verhaal van Binance laat zien dat de wereld van cryptocurrency snel verandert en voortdurend aanpassingen vereist.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.