Crypto nieuws

Binance verwacht meer Bitcoin interesse en volatiliteit in 2022

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Een goed begin van de kerstdagen voor Bitcoiners. Na bijna 2 weken van weerstand kruipt Bitcoin wederom richting de $ 50.000. Binance Australië verwacht nog meer goed nieuws.

Positief over 2022

Het jaar nadert langzaam zijn einde. Bitcoin lijkt 2021 goed af te sluiten voor Bitcoin beleggers. Ook is de cryptocurrency industrie positief gestemd over volgend jaar. 

Ook Leigh Travers is te spreken over de ontwikkelingen. De CEO van Binance Australië laat is tevreden over het afgelopen jaar. Hij ziet voor 2022 nog meer mogelijkheden en kansen.

Wel geeft de directeur toe dat volatiliteit ook in de toekomst een deel zal blijven uitmaken van de industrie. Leigh Travers laat in een interview weten:

“Ik voorspel niet dat de volatiliteit zal afnemen. 2021 was zeker volatiel. Of dat nu macrozorgen of individuele aspecten zijn. In het nieuwe jaar zal er veel meer interesse, vraag en volatiliteit zal zijn.”

Koopkapitaal

Het verkorten van de prijsherstel periodes is volgens Travers ook een teken van volwassenheid. Voorheen zou dat herstel jaren hebben geduurd. Hij zegt:

“Het is zeker niet meer alleen het domein van early adopters. Het is mainstream aan het worden. Dat hebben we dit jaar gezien met een vloedgolf van kapitaal. Dat zagen we niet in de vorige cycli. In deze cyclus is er veel koopkapitaal bijgekomen.”

Dit is volgens de CEO te zien op marktplaatsen als Australië.Hij verwacht dat de groei in het komende jaar zal verdubbelen. Hij voegt eraan toe:

“Wereldwijd gaan we waarschijnlijk van 5% naar misschien wel 10% of 15%. Er komt een toestroom van nieuwe deelnemers op deze marktplaats. Dat betekent dat dips opgekocht gaan worden.”

Crypto acceptatie

Travers stelt ook dat de crypto acceptatie van verschillende landen een bijdrage zal leveren aan de groei van de industrie. Dat geldt ook voor Australië.

“Er zijn echt positieve landen richting de regulatie. Ze staan toe dat consumenten toegang hebben tot de innovaties die blockchain en crypto brengen. We hebben gelukkig een positieve omgeving.”

Regulerende crypto voorstellen

De Australische regering geeft recent zijn goedkeuring gegeven aan tal van toekomstgerichte regulerende crypto voorstellen. Dit als onderdeel van het nieuwe “payments and crypto reform plan.” 

Deze omvatten de invoering van een vergunningsregime voor crypto beurzen en een bestuurskader voor gedecentraliseerde autonome organisaties.

Samen met een gemeenschappelijk toegangsregime voor nieuwe betalingsplatformen.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.