Crypto nieuws

Binance verwijdert de fees voor 13 Bitcoin handelssparen

Cheval de Vie

2022-07-08

Leestijd: 2 minuten

*

Wie jarig is trakteert? Binance viert zijn 5e verjaardag. Dat doet s’ werelds grootste exchange door het verwijderen van fees voor maar liefst 13 Bitcoin handelsparen. 

Binance is jarig en trakteert

Recent maakt Binance bekend dat het niet langer kosten in rekening brengt voor 13 Bitcoin naar fiat handelsparen. Daarmee viert de exchange zijn 5-jarige bestaan. 

De regeling gaat vandaag in voor Amerikaanse gebruikers. Klanten hoeven dus geen fee meer te betalen als ze handelen tussen Bitcoin en andere fiat. Dat geldt voor 9 verschillende valuta.

Valuta zoals de euro en de dollar

Diverse valuta komen in aanmerking. Dit zijn de euro en de Amerikaanse en Australische dollar, maar ook de Indonesische roepia, de Braziliaanse real en de Britse pond. 

Ook klanten die betalen met de Russische roebel, de Oekraïense hryvnia en de Turkse lira hoeven geen kosten meer te betalen. 

Ook geen kosten voor Bitcoin naar stablecoin

Ook brengt Binance geen kosten meer in rekening voor verschillende Bitcoin naar stablecoin paren. Dit zijn de USDT, TUSD, USDC en USDP. Changpeng Zhao ligt zijn cadeau toe:

“Deze stap is in lijn met onze visie. Binance streeft ernaar om de meest concurrerende fees op de markt te kunnen bieden. We zijn een inclusief platform en willen toegankelijk zijn. Het verwijderen van de fees op de geselecteerde Bitcoin Spot handelsparen is een nieuwe stap in deze richting.”

Primeur voor Binance

Met deze zet heeft Binance een primeur in handen. Het is de eerste grote gedecentraliseerde crypto exchange die de Bitcoin handelskosten volledig elimineert.

Op dit moment wisselt de exchange met 0,1% op alle transacties. Binance biedt een korting aan van 25% op de fees die betaald worden met de BNB token van de exchange. 

Ter vergelijking; Coinbase en Gemini gemiddeld tussen de 0,5% en de 1,49% per transactie in rekening. 

Rechten voorbehouden

Binance heeft zich wel het recht voorbehouden om specifieke transacties te kunnen diskwalificeren van de nieuwe regeling. Daarmee kan de exchange problemen door het verwijderen van de fees voorkomen.

Het gaat dan om wash trades of om transacties van illegale in bulk geregistreerde accounts. Institutionele investeerders en VIP gebruikers kunnen geen gebruik maken van de 0% regeling.

Maximaal handelsvolume van 1 miljoen USD

Ook transacties die kenmerken vertonen van marktmanipulatie kunnen uitgesloten worden door Binance. De grens is vastgesteld op een maximaal handelsvolume van 1 miljoen USD.

Binance wil met deze regeling zijn 5e verjaardag vieren, maar ook nieuwe gebruikers werven.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.