Crypto nieuws

    Binance verwijdert de fees voor 13 Bitcoin handelssparen

    Cheval de Vie

    2022-07-08

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Wie jarig is trakteert? Binance viert zijn 5e verjaardag. Dat doet s’ werelds grootste exchange door het verwijderen van fees voor maar liefst 13 Bitcoin handelsparen. 

    Binance is jarig en trakteert

    Recent maakt Binance bekend dat het niet langer kosten in rekening brengt voor 13 Bitcoin naar fiat handelsparen. Daarmee viert de exchange zijn 5-jarige bestaan. 

    De regeling gaat vandaag in voor Amerikaanse gebruikers. Klanten hoeven dus geen fee meer te betalen als ze handelen tussen Bitcoin en andere fiat. Dat geldt voor 9 verschillende valuta.

    Valuta zoals de euro en de dollar

    Diverse valuta komen in aanmerking. Dit zijn de euro en de Amerikaanse en Australische dollar, maar ook de Indonesische roepia, de Braziliaanse real en de Britse pond. 

    Ook klanten die betalen met de Russische roebel, de Oekraïense hryvnia en de Turkse lira hoeven geen kosten meer te betalen. 

    Ook geen kosten voor Bitcoin naar stablecoin

    Ook brengt Binance geen kosten meer in rekening voor verschillende Bitcoin naar stablecoin paren. Dit zijn de USDT, TUSD, USDC en USDP. Changpeng Zhao ligt zijn cadeau toe:

    “Deze stap is in lijn met onze visie. Binance streeft ernaar om de meest concurrerende fees op de markt te kunnen bieden. We zijn een inclusief platform en willen toegankelijk zijn. Het verwijderen van de fees op de geselecteerde Bitcoin Spot handelsparen is een nieuwe stap in deze richting.”

    Primeur voor Binance

    Met deze zet heeft Binance een primeur in handen. Het is de eerste grote gedecentraliseerde crypto exchange die de Bitcoin handelskosten volledig elimineert.

    Op dit moment wisselt de exchange met 0,1% op alle transacties. Binance biedt een korting aan van 25% op de fees die betaald worden met de BNB token van de exchange. 

    Ter vergelijking; Coinbase en Gemini gemiddeld tussen de 0,5% en de 1,49% per transactie in rekening. 

    Rechten voorbehouden

    Binance heeft zich wel het recht voorbehouden om specifieke transacties te kunnen diskwalificeren van de nieuwe regeling. Daarmee kan de exchange problemen door het verwijderen van de fees voorkomen.

    Het gaat dan om wash trades of om transacties van illegale in bulk geregistreerde accounts. Institutionele investeerders en VIP gebruikers kunnen geen gebruik maken van de 0% regeling.

    Maximaal handelsvolume van 1 miljoen USD

    Ook transacties die kenmerken vertonen van marktmanipulatie kunnen uitgesloten worden door Binance. De grens is vastgesteld op een maximaal handelsvolume van 1 miljoen USD.

    Binance wil met deze regeling zijn 5e verjaardag vieren, maar ook nieuwe gebruikers werven.

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

    Redactie

    apr. 19, 2024

    Leestijd: 2 min

    Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

    *
    Nieuws

    Arkham top 5 crypto bezitters omvat $3,5 miljard: 35% is onbereikbaar

    Femke Wassink

    apr. 16, 2024

    Leestijd: 2 min

    Een recente update van het Arkham dashboard werpt licht op de bezittingen van enkele van de rijkste crypto houders ter wereld die hun rijkdom hebben geverifieerd via de blockchain.