Crypto nieuws

  Binance en CEO Changpeng Zhao willen CFTC-klacht aanvechten

  Femke Wassink

  2023-07-25

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Binance, zijn CEO Changpeng Zhao en voormalig compliance-chef Samuel Lim zijn van plan om tegen het eind van deze maand 2 verzoeken tot ontslag van de aanklacht in te dienen die in maart door de CFTC werd aangedragen.

  2 verzoeken tot ontslag

  Crypto exchange Binance en zijn CEO Changpeng Zhao, bereiden zich voor om een rechtszaak van de Amerikaanse grondstoffenregulator aan te vechten. Dat gebeurde tijdens een recente rechtbank indiening in Illinois.

  Verschillende Binance entiteiten, waaronder Zhao en de voormalige Chief Compliance Officer Samuel Lim, hebben aangekondigd dat ze van plan zijn 2 afzonderlijke verzoeken tot ontslag van de klacht in te dienen vóór 27 juli.

  Verdediging van 15+ pagina's

  De buitenlandse Binance entiteiten en Zhao willen samen een verzoek tot ontslag van de klacht indienen. Lim plant een apart verzoek tot ontslag van de klacht. Hij wil deel uitmaken van de door Binance en Zhao ingediende motie.

  Binance wil ook toestemming krijgen om de limiet van 15 pagina's voor de verdediging te overschrijden. Deze wordt gebruikt om de motie te ondersteunen. De exchange heeft gevraagd of de verdediging tot 50 pagina's mag bevatten.

  Dit vanwege de complexiteit van de rechtszaak van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) in maart tegen hen.

  "CFTC's aanklacht is complex en we verwachten meerdere argumenten in te brengen ter ondersteuning van onze moties tot ontslag. Hierdoor zullen onze juridische memo's waarschijnlijk langer zijn dan de limiet van vijftien pagina's", zegt de verklaring.

  In maart klaagde de CFTC Binance en Zhao aan omdat de crypto exchange zich niet naar behoren had geregistreerd.

  Wetten V.S overtreden

  Ondanks dat Binance transacties voor Amerikaanse inwoners op hun platform had geblokkeerd, beweert de CFTC dat het sinds 2019 op de hoogte was van het uitvoeren van transacties in meerdere cryptocurrencies voor personen in de VS.

  Binance zou de Amerikaanse wetten dus bewust hebben overtreden. De regulator noemde het compliance proces van Binance een "schijnvertoning." Hij beweerde dat het zijn activiteiten bewust buiten de VS uitvoerde en de locatie van zijn hoofdkantoor verborg met het doel de Amerikaanse regelgeving te ontduiken.

  De SEC klaagde Binance en Zhao ook aan op 5 juni. Dit met de bewering dat het niet-geregistreerde effecten verkocht en het Amerikaanse klanten toestond om zijn platform te gebruiken. De SEC beweerde dat Zhao klanten gelden misbruikte.

  "Verdomde niet-gelicenseerde effectenbeurs"

  Volgens de klacht van de SEC heeft Binance's compliance chef in 2018, vermoedelijk Lim, in een bericht aan een andere compliance officer gezegd dat "we opereren als een verdomde niet-gelicenseerde effectenbeurs in de VS, man"

  Het gerucht gaat ook dat Binance onderzocht wordt door het Amerikaanse ministerie van Justitie. Dit omdat het Russen zou hebben toegestaan om in strijd met de Amerikaanse sancties zijn platform te gebruiken.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.