Crypto nieuws

Binance wil de Nederlandse crypto markt veroveren

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Binance richt zich meer op de Europese markt, maar lijkt zijn ogen gericht te hebben op Nederland. Na Frankrijk en Duitsland, dient het ook een registratie in voor Nederland. 

Uitrol in Europa

Binance is de meest bekende en grootste crypto exchange van de wereld. Het van oorsprong in China opgerichte bedrijf bestaat al sinds 2017. 

Naast de rest van de wereld wil de exchange nu ook Europa veroveren. Binance staat te popelen om een vestiging te openen in Amsterdam. Er zijn zelfs al vacatures in omloop. 

Vergunning van DNB

De inschrijving van Binance bij de Nederlandse Kamer van Koophandel is al sinds oktober 2021 een feit. Van een officiële vergunning is echter nog geen sprake. 

Deze moet worden uitgegeven door de DNB of De Nederlandsche Bank. Helemaal zeker is de registratie dus nog niet. Zeker omdat Binance eerder al wat minpunten scoorde bij DNB.

Deze tikte de crypto exchange vorig jaar nog behoorlijk op de vingers. Binance zou in Nederland crypto diensten aanbieden zonder in het bezit te zijn van een DNB registratie. 

Handelen in strijd met de wet

De DNB vindt dat de exchange handelt in strijd met de Wwft wet. De wet moet witwaspraktijken en het financieren van terroristische doeleinden voorkomen. 

Of DNB de berisping laat meewegen in zijn besluit is nog onduidelijk. Maar, de waarschuwing staat niet op zich. Ook de Verenigde Staten doet onderzoek naar Binance. 

Onderzoek in Verenigde Staten

De exchange zou zich onder meer schuldig hebben gemaakt aan belastingfraude. De waakhond van Engeland heeft Binance opgeroepen om zijn werkzaamheden in het Verenigd Koninkrijk stop te zetten. 

Naast Nederland heeft Binance nog meer ijzers in het vuur. S’ werelds grootste cryptocurrency exchange registreert zich ook in Oostenrijk, Spanje, Portugal, Zweden en Zwitserland.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.