Crypto nieuws

  Binance wil de Nederlandse crypto markt veroveren

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Binance richt zich meer op de Europese markt, maar lijkt zijn ogen gericht te hebben op Nederland. Na Frankrijk en Duitsland, dient het ook een registratie in voor Nederland. 

  Uitrol in Europa

  Binance is de meest bekende en grootste crypto exchange van de wereld. Het van oorsprong in China opgerichte bedrijf bestaat al sinds 2017. 

  Naast de rest van de wereld wil de exchange nu ook Europa veroveren. Binance staat te popelen om een vestiging te openen in Amsterdam. Er zijn zelfs al vacatures in omloop. 

  Vergunning van DNB

  De inschrijving van Binance bij de Nederlandse Kamer van Koophandel is al sinds oktober 2021 een feit. Van een officiële vergunning is echter nog geen sprake. 

  Deze moet worden uitgegeven door de DNB of De Nederlandsche Bank. Helemaal zeker is de registratie dus nog niet. Zeker omdat Binance eerder al wat minpunten scoorde bij DNB.

  Deze tikte de crypto exchange vorig jaar nog behoorlijk op de vingers. Binance zou in Nederland crypto diensten aanbieden zonder in het bezit te zijn van een DNB registratie. 

  Handelen in strijd met de wet

  De DNB vindt dat de exchange handelt in strijd met de Wwft wet. De wet moet witwaspraktijken en het financieren van terroristische doeleinden voorkomen. 

  Of DNB de berisping laat meewegen in zijn besluit is nog onduidelijk. Maar, de waarschuwing staat niet op zich. Ook de Verenigde Staten doet onderzoek naar Binance. 

  Onderzoek in Verenigde Staten

  De exchange zou zich onder meer schuldig hebben gemaakt aan belastingfraude. De waakhond van Engeland heeft Binance opgeroepen om zijn werkzaamheden in het Verenigd Koninkrijk stop te zetten. 

  Naast Nederland heeft Binance nog meer ijzers in het vuur. S’ werelds grootste cryptocurrency exchange registreert zich ook in Oostenrijk, Spanje, Portugal, Zweden en Zwitserland.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Handel Robinhood stijgt 75% in november: CEO voorspelt 9-figures aan inkomsten

  Femke Wassink

  dec. 5, 2023

  Leestijd: 2 min

  Robinhood meldt in november een stijging van 75% in de handelsvolumes van digitale activa. CEO Vlad Tenev hoopt dat het platform een jaarlijks inkomen van "9 figures" zal genereren.