Crypto nieuws

Binance wil de Nederlandse crypto markt veroveren

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Binance richt zich meer op de Europese markt, maar lijkt zijn ogen gericht te hebben op Nederland. Na Frankrijk en Duitsland, dient het ook een registratie in voor Nederland. 

Uitrol in Europa

Binance is de meest bekende en grootste crypto exchange van de wereld. Het van oorsprong in China opgerichte bedrijf bestaat al sinds 2017. 

Naast de rest van de wereld wil de exchange nu ook Europa veroveren. Binance staat te popelen om een vestiging te openen in Amsterdam. Er zijn zelfs al vacatures in omloop. 

Vergunning van DNB

De inschrijving van Binance bij de Nederlandse Kamer van Koophandel is al sinds oktober 2021 een feit. Van een officiële vergunning is echter nog geen sprake. 

Deze moet worden uitgegeven door de DNB of De Nederlandsche Bank. Helemaal zeker is de registratie dus nog niet. Zeker omdat Binance eerder al wat minpunten scoorde bij DNB.

Deze tikte de crypto exchange vorig jaar nog behoorlijk op de vingers. Binance zou in Nederland crypto diensten aanbieden zonder in het bezit te zijn van een DNB registratie. 

Handelen in strijd met de wet

De DNB vindt dat de exchange handelt in strijd met de Wwft wet. De wet moet witwaspraktijken en het financieren van terroristische doeleinden voorkomen. 

Of DNB de berisping laat meewegen in zijn besluit is nog onduidelijk. Maar, de waarschuwing staat niet op zich. Ook de Verenigde Staten doet onderzoek naar Binance. 

Onderzoek in Verenigde Staten

De exchange zou zich onder meer schuldig hebben gemaakt aan belastingfraude. De waakhond van Engeland heeft Binance opgeroepen om zijn werkzaamheden in het Verenigd Koninkrijk stop te zetten. 

Naast Nederland heeft Binance nog meer ijzers in het vuur. S’ werelds grootste cryptocurrency exchange registreert zich ook in Oostenrijk, Spanje, Portugal, Zweden en Zwitserland.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.