Crypto nieuws

Binance wil geregistreerd crypto bedrijf worden binnen het V.K.

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Binance is de grootste crypto exchange ter wereld. Ondanks de regelgevende problemen, streeft het bedrijf naar registratie binnen het Verenigd Koninkrijk. 

Druk van de FCA

Het bedrijf heeft de laatste tijd druk gevoeld van verschillende toezichthouders wereldwijd. Waaronder ook van de Financial Conduct Authority binnen het Verenigd Koninkrijk.

De FCA heeft haar greep op cryptocurrency verscherpt. Dit in een poging om slechte elementen te kunnen elimineren. Ondanks dat blijft Changpeng Zhao van Binance onverstoorbaar in zijn crypto verhaal.

Doel van Binance

Binance heeft recent zijn belangrijkste doel uitgesproken. Het wil een geregistreerd crypto activa bedrijf worden binnen het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf wil dit doel binnen 6 tot 18 maanden te bereiken.

CEO van Binance Changpeng Zhao laat weten:

“Binance streeft ernaar om binnen 6 tot 18 maanden een geregistreerd crypto bedrijf in Engeland te worden.”

Britse anti-witwas normen

Deze stap zou ’s werelds grootste cryptocurrency exchange in staat stellen tot het bieden van een breder scala aan producten. Toch zal dat niet zo makkelijk gaan.

Binance moet eerst de Britse anti-witwas normen overwinnen die de industrie zo hebben belemmerd. Bij succes zou het producten zoals futures en derivaten kunnen aanbieden.

Binance versus FCA

Eerder al hebben Binance en de regelgevende toezichthouders een haat-liefde verhouding gehad. In juli van dit jaar heeft de FCA waarschuwingen uitgevaardigd tegen Binance.

Daarmee wilde de FCA gebruikers waarschuwen. Op zijn beurt huurde Binance een paar honderd compliance medewerkers in. Dit om een kantoor in het V.K te kunnen bemannen.

Daartoe kreeg Binance een maand later groen licht om te opereren binnen het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf had namelijk succesvol voldaan aan de wettelijke eisen.

Initiatief van

Zowel in Engeland als in andere Europese landen werd er door regelgevers een vergelijkbaar anti cryptocurrency beleid aangehouden. Althans, voor een korte periode.  

Ondanks dat heeft Zhao verschillende initiatieven aangekondigd om de tractie van crypto te vergroten. Het lanceerde een initiatief van miljoen met non-profit Franse Fintech.

Dit om een onderzoek hub en accelerator te kunnen bouwen in Frankrijk. Binance en CZ hebben zelfs plannen om van Frankrijk hun hoofdkwartier te maken.

BNB en BSC

Ook de eigen token reageert positief op dit nieuws. Op dit moment wordt de BNB net onder de 578 dollar verhandeld. Mede dankzij een stijging van 6% in de laatste 24 uur. 

Ook het blockchain systeem van Binance blijft indruk maken. Ondanks de problemen met de regelgeving. BSC bereikte recent 2 miljard aan totale transacties.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.