Crypto nieuws

  Binance wil geregistreerd crypto bedrijf worden binnen het V.K.

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Binance is de grootste crypto exchange ter wereld. Ondanks de regelgevende problemen, streeft het bedrijf naar registratie binnen het Verenigd Koninkrijk. 

  Druk van de FCA

  Het bedrijf heeft de laatste tijd druk gevoeld van verschillende toezichthouders wereldwijd. Waaronder ook van de Financial Conduct Authority binnen het Verenigd Koninkrijk.

  De FCA heeft haar greep op cryptocurrency verscherpt. Dit in een poging om slechte elementen te kunnen elimineren. Ondanks dat blijft Changpeng Zhao van Binance onverstoorbaar in zijn crypto verhaal.

  Doel van Binance

  Binance heeft recent zijn belangrijkste doel uitgesproken. Het wil een geregistreerd crypto activa bedrijf worden binnen het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf wil dit doel binnen 6 tot 18 maanden te bereiken.

  CEO van Binance Changpeng Zhao laat weten:

  “Binance streeft ernaar om binnen 6 tot 18 maanden een geregistreerd crypto bedrijf in Engeland te worden.”

  Britse anti-witwas normen

  Deze stap zou ’s werelds grootste cryptocurrency exchange in staat stellen tot het bieden van een breder scala aan producten. Toch zal dat niet zo makkelijk gaan.

  Binance moet eerst de Britse anti-witwas normen overwinnen die de industrie zo hebben belemmerd. Bij succes zou het producten zoals futures en derivaten kunnen aanbieden.

  Binance versus FCA

  Eerder al hebben Binance en de regelgevende toezichthouders een haat-liefde verhouding gehad. In juli van dit jaar heeft de FCA waarschuwingen uitgevaardigd tegen Binance.

  Daarmee wilde de FCA gebruikers waarschuwen. Op zijn beurt huurde Binance een paar honderd compliance medewerkers in. Dit om een kantoor in het V.K te kunnen bemannen.

  Daartoe kreeg Binance een maand later groen licht om te opereren binnen het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf had namelijk succesvol voldaan aan de wettelijke eisen.

  Initiatief van

  Zowel in Engeland als in andere Europese landen werd er door regelgevers een vergelijkbaar anti cryptocurrency beleid aangehouden. Althans, voor een korte periode.  

  Ondanks dat heeft Zhao verschillende initiatieven aangekondigd om de tractie van crypto te vergroten. Het lanceerde een initiatief van miljoen met non-profit Franse Fintech.

  Dit om een onderzoek hub en accelerator te kunnen bouwen in Frankrijk. Binance en CZ hebben zelfs plannen om van Frankrijk hun hoofdkwartier te maken.

  BNB en BSC

  Ook de eigen token reageert positief op dit nieuws. Op dit moment wordt de BNB net onder de 578 dollar verhandeld. Mede dankzij een stijging van 6% in de laatste 24 uur. 

  Ook het blockchain systeem van Binance blijft indruk maken. Ondanks de problemen met de regelgeving. BSC bereikte recent 2 miljard aan totale transacties.

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.