Crypto nieuws

    Binance wil geregistreerd crypto bedrijf worden binnen het V.K.

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Binance is de grootste crypto exchange ter wereld. Ondanks de regelgevende problemen, streeft het bedrijf naar registratie binnen het Verenigd Koninkrijk. 

    Druk van de FCA

    Het bedrijf heeft de laatste tijd druk gevoeld van verschillende toezichthouders wereldwijd. Waaronder ook van de Financial Conduct Authority binnen het Verenigd Koninkrijk.

    De FCA heeft haar greep op cryptocurrency verscherpt. Dit in een poging om slechte elementen te kunnen elimineren. Ondanks dat blijft Changpeng Zhao van Binance onverstoorbaar in zijn crypto verhaal.

    Doel van Binance

    Binance heeft recent zijn belangrijkste doel uitgesproken. Het wil een geregistreerd crypto activa bedrijf worden binnen het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf wil dit doel binnen 6 tot 18 maanden te bereiken.

    CEO van Binance Changpeng Zhao laat weten:

    “Binance streeft ernaar om binnen 6 tot 18 maanden een geregistreerd crypto bedrijf in Engeland te worden.”

    Britse anti-witwas normen

    Deze stap zou ’s werelds grootste cryptocurrency exchange in staat stellen tot het bieden van een breder scala aan producten. Toch zal dat niet zo makkelijk gaan.

    Binance moet eerst de Britse anti-witwas normen overwinnen die de industrie zo hebben belemmerd. Bij succes zou het producten zoals futures en derivaten kunnen aanbieden.

    Binance versus FCA

    Eerder al hebben Binance en de regelgevende toezichthouders een haat-liefde verhouding gehad. In juli van dit jaar heeft de FCA waarschuwingen uitgevaardigd tegen Binance.

    Daarmee wilde de FCA gebruikers waarschuwen. Op zijn beurt huurde Binance een paar honderd compliance medewerkers in. Dit om een kantoor in het V.K te kunnen bemannen.

    Daartoe kreeg Binance een maand later groen licht om te opereren binnen het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf had namelijk succesvol voldaan aan de wettelijke eisen.

    Initiatief van

    Zowel in Engeland als in andere Europese landen werd er door regelgevers een vergelijkbaar anti cryptocurrency beleid aangehouden. Althans, voor een korte periode.  

    Ondanks dat heeft Zhao verschillende initiatieven aangekondigd om de tractie van crypto te vergroten. Het lanceerde een initiatief van miljoen met non-profit Franse Fintech.

    Dit om een onderzoek hub en accelerator te kunnen bouwen in Frankrijk. Binance en CZ hebben zelfs plannen om van Frankrijk hun hoofdkwartier te maken.

    BNB en BSC

    Ook de eigen token reageert positief op dit nieuws. Op dit moment wordt de BNB net onder de 578 dollar verhandeld. Mede dankzij een stijging van 6% in de laatste 24 uur. 

    Ook het blockchain systeem van Binance blijft indruk maken. Ondanks de problemen met de regelgeving. BSC bereikte recent 2 miljard aan totale transacties.

     

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

    Redactie

    apr. 19, 2024

    Leestijd: 2 min

    Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

    *
    Nieuws

    Bitcoin halvering 2024 is een feit

    Femke Wassink

    apr. 20, 2024

    Leestijd: 2 min

    Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.