Crypto nieuws

  Binance wil verbeterde samenwerking met toezichthouders

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Binance is de grootste cryptocurrency exchange ter wereld. De afgelopen jaren zijn bewogen geweest. Het bedrijf is actief in ongeveer 180 landen. Het dagelijkse handelsvolume bedraagt meer dan $ 2 miljard.

  Mogelijk fysiek kantoor in Europa

  Toezichthouders van over de hele wereld hebben het platform echter aan banden gelegd. Het gebrek aan een fysiek hoofdkantoor is één van de vele redenen daartoe. Yi He sprak hierover in een recent interview.

  De medeoprichtster en CMO van Binance deelde haar standpunt over het evoluerende regelgevende landschap. Evenals de rol van het internet in de groei van crypto en de opkomst van même munten.

  Yi He sprak ook over de noodzaak van een fysiek hoofdkantoor. Dit om te kunnen voldoen aan de behoeften van toezichthouders.

  De industrie wordt volwassen

  Binance heeft te lijden gehad onder de regelgevende acties van toezichthouders. In plaats van bezorgd zegt de CMO blij te zijn. Dit betekent dat de industrie volwassen aan het worden is. Daarover verklaarde ze;

  “We hebben een strikt intern beleid opgezet. We vechten tegen handel met voorkennis en beschermen gebruikers tegen oplichters.”

  Over het gebrek aan een fysiek hoofdkantoor laat Yi He weten dat Binance een shortlist heeft van 5 landen. Sommigen daarvan bevinden zich in Europa.  

  Een bedrijf moet zijn activiteiten centraliseren

  De CMO wilde niet verder ingaan op details. Het spreekt voor zich dat dit afhangt van welke regio’s een specifieke wetgeving voor cryptocurrency hebben.

  CEO van Binance Changpeng Zhao heeft het belang van een hoofdkantoor al eerder aangehaald in een interview. Een citaat van Zhao luidt;

  “Een bedrijf moet zijn activiteiten centraliseren. Dit om beter samen te werken met toezichthouders als het probeert om wereldwijde licenties goed te keuren.”

  Internet en cryptocurrencies gaan hand in hand

  Yi He zegt dat landen met een geavanceerde internetinfrastructuur weten dat internet en cryptocurrencies hand in hand gaan. Zoals het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Zij hebben de impact al ervaren.

  Ook in landen waar de waarde van fiat valuta schommelt neemt de vraag naar cryptocurrency toe. Zoals in Afrika. Daar is de markt voor digitale activa het afgelopen jaar met meer dan 1.200% in waarde gegroeid.

  Bitcoin en Ethereum zijn belangrijkste tokens

  Grote cryptocurrency activa zijn de belangrijkste tokens om op te nemen in de wallet van een gebruiker. Zoals Bitcoin en Ethereum. Ook même coins zoals Dogecoin, Shiba Inu en Squid staan in de schijnwerpers. 

  Yi He is geen fan van de laatstgenoemden en spoort anderen zelfs aan tot voorzichtigheid. Daarover zegt de CMO van Binance het volgende:

  “Deze même coins zijn als grap begonnen. Ik denk niet dat het een lang leven heeft.”

  Ongeacht deze “get-quick-rich” tokens, handhaaft ze sindsdien een bullish narratief voor de algemene cryptocurrencies. Ze laat weten dat crypto ook deel uit gaat maken van de mainstream financiële industrie.$

  M voor cryptocurrency adoptie in Frankrijk

  Over het algemeen heeft Binance belangrijke stappen ondernomen. In de eerste plaats om deze droom te verwezenlijken en om het proces van cryptocurrency adoptie te versnellen. 

  Recent lanceerde Binance een initiatief van $ 116M om de adoptie van cryptocurrency in Frankrijk te kunnen versnellen. Om stappen te kunnen maken moet Binance nog steeds de regelgevende obstakels overwinnen.

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.