Crypto nieuws

Binance zet transfers van verschillende tokens in de wacht na incident in mei

Femke Wassink

2023-07-05

Leestijd: 2 minuten

*

Binance schort ondersteuning op voor stortingen en opnames van verschillende cross-chain bridge tokens die verbonden zijn met het Multichain project. Binance kondigt aan dat de opschorting ingaat in op 7 juli.

Van kracht tot nader bericht

De opschorting raakt tokens zoals onder meer Polkastarter, Alchemy Pay, Beefy.Finance en Harvest Finance. De opschorting, die op 7 juli begint, blijft van kracht op Binance.com totdat er nader bericht is.

De opschorting omvat een reeks tokens die zijn gemind op Multichain via verschillende netwerken. Het raakt vooral tokens die zijn uitgevoerd op BNB Smart Chain, inclusief tokens zoals Polkastarter, Beefy.Finance en Harvest Finance.

Ook tokens die zijn gemind via de bridge op Fantom zijn opgenomen in de getroffen lijst. Waaronder Beefy.Finance en Alpaca Finance. Ook Travala, een token die gemind is op de bridge van Ethereum werd meegenomen in de opschorting.

Opschorting gebaseerd op de gebeurtenis in mei

Binance heeft de reden voor het opschorten van activa die verbonden is aan de Multichain bridge niet gespecificeerd. De exchange merkte alleen op dat de opschorting een vervolg is op een eerdere actie tegen Multichain op 24 mei.

Destijds schortte Binance tijdelijk de ondersteuning op voor stortingen van sommige tokens die via Multichain werden overgebracht. Dit onder vermelding van complicaties met het Multichain protocol.

Ondanks de aanhoudende opschorting met betrekking tot het Multichain project, blijft Binance erbij dat zijn gebruikers de getroffen tokens via andere door de exchange ondersteunde netwerken kunnen blijven storten en opnemen.

Dit betekent dat deze activa ononderbroken kunnen doorgaan, mits ze geen betrekking hebben op het Multichain project. De Multichain bridge beheert meer dan $1,3 miljard aan activa die via het platform zijn gemind. Dit omvat $698 miljoen gemind op Ethereum, $339 miljoen op BNB Smart Chain en $92 miljoen op Fantom.

Overmacht?

In mei ondervond het Multichain project moeilijkheden met het verwerken van bridge transfers. Dit resulteerde in talloze vastgelopen transacties. Verschillende paden van de Multichain cross-chain bridge waren niet operationeel tijdens de crisis.

Aanvankelijk schreef het team van Multichain het probleem toe aan technische haperingen. Later verduidelijkten ze dat er, hoewel de meeste bridge routes naar behoren functioneerden, een paar niet operationeel waren.

De reden daarvoor was "overmacht". Het project gaf later toe dat het geen contact kon opnemen met Multichain CEO Zhaojun. Dat bevestigde de geruchten dat hij door de Chinese politie was aangehouden en gedeeltelijke controle had over de upgrades van het project. Momenteel lijken de bridge-routes van het platform te zijn teruggekeerd naar hun normale functionele staat.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.