Crypto nieuws

  Binance zet transfers van verschillende tokens in de wacht na incident in mei

  Femke Wassink

  2023-07-05

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Binance schort ondersteuning op voor stortingen en opnames van verschillende cross-chain bridge tokens die verbonden zijn met het Multichain project. Binance kondigt aan dat de opschorting ingaat in op 7 juli.

  Van kracht tot nader bericht

  De opschorting raakt tokens zoals onder meer Polkastarter, Alchemy Pay, Beefy.Finance en Harvest Finance. De opschorting, die op 7 juli begint, blijft van kracht op Binance.com totdat er nader bericht is.

  De opschorting omvat een reeks tokens die zijn gemind op Multichain via verschillende netwerken. Het raakt vooral tokens die zijn uitgevoerd op BNB Smart Chain, inclusief tokens zoals Polkastarter, Beefy.Finance en Harvest Finance.

  Ook tokens die zijn gemind via de bridge op Fantom zijn opgenomen in de getroffen lijst. Waaronder Beefy.Finance en Alpaca Finance. Ook Travala, een token die gemind is op de bridge van Ethereum werd meegenomen in de opschorting.

  Opschorting gebaseerd op de gebeurtenis in mei

  Binance heeft de reden voor het opschorten van activa die verbonden is aan de Multichain bridge niet gespecificeerd. De exchange merkte alleen op dat de opschorting een vervolg is op een eerdere actie tegen Multichain op 24 mei.

  Destijds schortte Binance tijdelijk de ondersteuning op voor stortingen van sommige tokens die via Multichain werden overgebracht. Dit onder vermelding van complicaties met het Multichain protocol.

  Ondanks de aanhoudende opschorting met betrekking tot het Multichain project, blijft Binance erbij dat zijn gebruikers de getroffen tokens via andere door de exchange ondersteunde netwerken kunnen blijven storten en opnemen.

  Dit betekent dat deze activa ononderbroken kunnen doorgaan, mits ze geen betrekking hebben op het Multichain project. De Multichain bridge beheert meer dan $1,3 miljard aan activa die via het platform zijn gemind. Dit omvat $698 miljoen gemind op Ethereum, $339 miljoen op BNB Smart Chain en $92 miljoen op Fantom.

  Overmacht?

  In mei ondervond het Multichain project moeilijkheden met het verwerken van bridge transfers. Dit resulteerde in talloze vastgelopen transacties. Verschillende paden van de Multichain cross-chain bridge waren niet operationeel tijdens de crisis.

  Aanvankelijk schreef het team van Multichain het probleem toe aan technische haperingen. Later verduidelijkten ze dat er, hoewel de meeste bridge routes naar behoren functioneerden, een paar niet operationeel waren.

  De reden daarvoor was "overmacht". Het project gaf later toe dat het geen contact kon opnemen met Multichain CEO Zhaojun. Dat bevestigde de geruchten dat hij door de Chinese politie was aangehouden en gedeeltelijke controle had over de upgrades van het project. Momenteel lijken de bridge-routes van het platform te zijn teruggekeerd naar hun normale functionele staat.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.