Crypto.nl

Homepagina

Exchanges

Prijzen

Kennisbank

Blog

Crypto nieuws

Binance heeft nog niet zoveel last van de bearish crypto markt

Cheval de Vie

2022-06-16

Leestijd: 2 minuten

*

De grootste exchange van de wereld blijft positief. Het ondervindt nog niet zoveel nadelen van de neerwaartse spiraal op de crypto markt. Ze nemen zelfs meer personeel aan. 

Elk nadeel heeft z’n voordeel

Vooralsnog lijkt Binance zich nog geen zorgen te maken over de dip in de markt. Changpeng Zhao ziet zelfs de voordelen in van deze bearish trend. Het kan juist positief uitpakken. 

De houding van Zhao kan te maken hebben met zijn ervaring. Hij heeft deze situatie al meerdere keren meegemaakt en overwonnen. Hetzelfde geldt voor zijn exchange. 

Ook over de aankomende cryptocurrency winter maakt de CEO zich geen zorgen. Ondanks dat de markt zich op dit moment laat meevoeren door een neerwaartse spiraal. 

Meer mankrachten aantrekken

Verschillende bekende cryptocurrencies zitten in een vrije val naar beneden. Dat geldt ook voor Bitcoin. Personeel wordt massaal ontslagen maar Binance vaart een andere koers. 

Changpeng Zhao trekt in deze periode juist meer mensen aan. De topman van de exchange gelooft dat dit een voorsprong veroorzaakt zodra de markt weer opkrabbelt. 

In een interview laat CZ het volgende weten:

“Eigenlijk moet je nu nieuwe mensen aantrekken. Juist op dit moment. Want als het straks weer beter gaat is iedereen bezig met zijn eigen cryptocurrency projecten. Je betaalt dan een hoge prijs voor getalenteerd personeel. Die wil je dus juist nu binnenhalen.” 

Binance heeft de capaciteit om dit te kunnen

Ook s’werelds grootste exchange blijft op de kleintjes letten. Daarom hebben ze genoeg ademruimte om goede mensen aan te nemen als de markt op zijn gat ligt. 

Changpeng zegt dat er geen budget wordt verspild aan dure commercials. Bijvoorbeeld tijdens de Super Bowl. Dit is een direct knipoog naar Coinbase en Crypto natuurlijk. 

Gaan jullie links? Dan gaan wij rechts

De exchange neemt mensen aan terwijl Gemini en BitMEX hun personeelsbestand flink uitdunnen. Gemiddeld hebben zij het contract van 18% van de medewerkers niet verlengd. 

Dat geldt ook voor andere bekende exchanges. Ook Robinhood en Coinbase doen het op dit moment met minder mensen. 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Crypto nieuws

SBI in Japan kondigt de lancering van een crypto fonds aan

admin

Leestijd: 2 minuten

De Japanse regelgeving voor crypto wordt als streng beschouwd. Toch staat het land ook open voor fintech innovatie. Met dat doel lanceert de SBI een crypto fonds voor beleggers.

*
Crypto nieuws

Samenwerking tussen Binance en TikTok influencer Khaby Lame voor Web3 adoptie

Cheval de Vie

Jun 30, 2022

Leestijd: 2 minuten

*
Crypto nieuws

AscendEX verliest $78 miljoen na hot wallet hack

admin

Leestijd: 2 minuten

De populariteit van cryptocurrencies blijft groeien. Dat geldt ook voor het aantal hacks. Ook AscendEX moet een verlies van miljoen noteren.