Crypto nieuws

Binance heeft nog niet zoveel last van de bearish crypto markt

Cheval de Vie

2022-06-16

Leestijd: 2 minuten

*

De grootste exchange van de wereld blijft positief. Het ondervindt nog niet zoveel nadelen van de neerwaartse spiraal op de crypto markt. Ze nemen zelfs meer personeel aan. 

Elk nadeel heeft z’n voordeel

Vooralsnog lijkt Binance zich nog geen zorgen te maken over de dip in de markt. Changpeng Zhao ziet zelfs de voordelen in van deze bearish trend. Het kan juist positief uitpakken. 

De houding van Zhao kan te maken hebben met zijn ervaring. Hij heeft deze situatie al meerdere keren meegemaakt en overwonnen. Hetzelfde geldt voor zijn exchange. 

Ook over de aankomende cryptocurrency winter maakt de CEO zich geen zorgen. Ondanks dat de markt zich op dit moment laat meevoeren door een neerwaartse spiraal. 

Meer mankrachten aantrekken

Verschillende bekende cryptocurrencies zitten in een vrije val naar beneden. Dat geldt ook voor Bitcoin. Personeel wordt massaal ontslagen maar Binance vaart een andere koers. 

Changpeng Zhao trekt in deze periode juist meer mensen aan. De topman van de exchange gelooft dat dit een voorsprong veroorzaakt zodra de markt weer opkrabbelt. 

In een interview laat CZ het volgende weten:

“Eigenlijk moet je nu nieuwe mensen aantrekken. Juist op dit moment. Want als het straks weer beter gaat is iedereen bezig met zijn eigen cryptocurrency projecten. Je betaalt dan een hoge prijs voor getalenteerd personeel. Die wil je dus juist nu binnenhalen.” 

Binance heeft de capaciteit om dit te kunnen

Ook s’werelds grootste exchange blijft op de kleintjes letten. Daarom hebben ze genoeg ademruimte om goede mensen aan te nemen als de markt op zijn gat ligt. 

Changpeng zegt dat er geen budget wordt verspild aan dure commercials. Bijvoorbeeld tijdens de Super Bowl. Dit is een direct knipoog naar Coinbase en Crypto natuurlijk. 

Gaan jullie links? Dan gaan wij rechts

De exchange neemt mensen aan terwijl Gemini en BitMEX hun personeelsbestand flink uitdunnen. Gemiddeld hebben zij het contract van 18% van de medewerkers niet verlengd. 

Dat geldt ook voor andere bekende exchanges. Ook Robinhood en Coinbase doen het op dit moment met minder mensen. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.