Crypto nieuws

    Binance heeft nog niet zoveel last van de bearish crypto markt

    Cheval de Vie

    2022-06-16

    Leestijd: 2 minuten

    *

    De grootste exchange van de wereld blijft positief. Het ondervindt nog niet zoveel nadelen van de neerwaartse spiraal op de crypto markt. Ze nemen zelfs meer personeel aan. 

    Elk nadeel heeft z’n voordeel

    Vooralsnog lijkt Binance zich nog geen zorgen te maken over de dip in de markt. Changpeng Zhao ziet zelfs de voordelen in van deze bearish trend. Het kan juist positief uitpakken. 

    De houding van Zhao kan te maken hebben met zijn ervaring. Hij heeft deze situatie al meerdere keren meegemaakt en overwonnen. Hetzelfde geldt voor zijn exchange. 

    Ook over de aankomende cryptocurrency winter maakt de CEO zich geen zorgen. Ondanks dat de markt zich op dit moment laat meevoeren door een neerwaartse spiraal. 

    Meer mankrachten aantrekken

    Verschillende bekende cryptocurrencies zitten in een vrije val naar beneden. Dat geldt ook voor Bitcoin. Personeel wordt massaal ontslagen maar Binance vaart een andere koers. 

    Changpeng Zhao trekt in deze periode juist meer mensen aan. De topman van de exchange gelooft dat dit een voorsprong veroorzaakt zodra de markt weer opkrabbelt. 

    In een interview laat CZ het volgende weten:

    “Eigenlijk moet je nu nieuwe mensen aantrekken. Juist op dit moment. Want als het straks weer beter gaat is iedereen bezig met zijn eigen cryptocurrency projecten. Je betaalt dan een hoge prijs voor getalenteerd personeel. Die wil je dus juist nu binnenhalen.” 

    Binance heeft de capaciteit om dit te kunnen

    Ook s’werelds grootste exchange blijft op de kleintjes letten. Daarom hebben ze genoeg ademruimte om goede mensen aan te nemen als de markt op zijn gat ligt. 

    Changpeng zegt dat er geen budget wordt verspild aan dure commercials. Bijvoorbeeld tijdens de Super Bowl. Dit is een direct knipoog naar Coinbase en Crypto natuurlijk. 

    Gaan jullie links? Dan gaan wij rechts

    De exchange neemt mensen aan terwijl Gemini en BitMEX hun personeelsbestand flink uitdunnen. Gemiddeld hebben zij het contract van 18% van de medewerkers niet verlengd. 

    Dat geldt ook voor andere bekende exchanges. Ook Robinhood en Coinbase doen het op dit moment met minder mensen. 

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

    Redactie

    apr. 19, 2024

    Leestijd: 2 min

    Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

    *
    Nieuws

    Bitcoin halvering 2024 is een feit

    Femke Wassink

    apr. 20, 2024

    Leestijd: 2 min

    Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.