Crypto nieuws

BitCanna: de blockchain voor de cannabis-industrie

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

Amsterdam wordt gezien als de wiethoofdstad van Europa. Er zijn ontzettend veel coffeeshops en andere cannabis-gerelateerde winkels te vinden in deze stad. Maar ook in andere steden en andere landen wordt er veel gehandeld in en gebruik gemaakt van cannabis. Met de huidige toenemende groei van de wereldwijde cannabisindustrie en de wereldwijde blockchaintechnologie, is er een potentieel partnerschap dat beide partijen ten goede komt.

Binnen de cannabis-handel wordt tegenwoordig nog veel gebruik gemaakt van cash geld transacties. Echter, het is uiteraard niet altijd even veilig en handig om met veel cash geld op zak te lopen. Gelukkig vormt het nieuwe BitCanna blockchain platform hier een oplossing voor. Toonaangevende wereldwijde cannabismerken hebben al aangegeven dat zij klaar zijn om cashless te gaan en te profiteren van alle kansen die het BitCanna blockchain platform biedt.

Een groeiende vraag naar betalingsmogelijkheden

Een groot en groeiend aantal toonaangevende internationale merken heeft hun partnerschap al bevestigd en op 1 november opent hun ICO voor geïnteresseerde investeerders.

Bestaande onzekerheden

De meeste banken en financiële dienstverleners weigeren nog steeds cannabistransacties te verwerken vanwege de grote mate van onzekerheid over de regelgeving in de industrie. Toonaangevende experts en ondernemers uit zowel de financiële als de cannabisindustrie zien dit als een enorme kans om een wereldwijde digitale betalingsoplossing te bouwen voor cannabisretailers die traditionele financiële instellingen kunnen omzeilen.

“Het bijhouden van voortdurend veranderende cannabiswetten is erg moeilijk. Dus banken, creditcardmaatschappijen en online betalingsproviders weigeren betrokken te raken bij cannabis, of ze rekenen buitensporig hoge transactiekosten”, aldus Jan Scheele, CEO van BitCanna. “Dat brengt bedrijven die cannabisproducten legaal verkopen in een lastige situatie – ze moeten uitzoeken hoe ze hun bedrijf cashless kunnen nemen en online kunnen verkopen zonder wetten te overtreden. Daar zal BitCanna bij helpen.”

De beloften van BitCanna

BitCanna is een wereldwijd blockchain-technologiebedrijf dat cannabisbedrijven helpt om veilig, legaal en kosteneffectief cashless te gaan. Het bedrijf beweert transacties bijna onmiddellijk en tegen een vergoeding van slechts een paar centen te kunnen verwerken met behulp van zijn BitCanna-token. Hiermee kunnen leveranciers ook hun toeleveringsketens beheren en alle klantidentificatiegegevens registreren. Het is een ontzettend grote technologische doorbraak voor de wereldwijde cannabis industrie.

“Het maakt niet uit of het een transactie van $ 10 of $ 100 is. Onze klanten betalen een kleine vaste vergoeding”, zegt Scheele. “We introduceren een betalingssysteem dat het voor alle cannabisbedrijven kosteneffectief en veilig maakt om digitale betalingen te accepteren – of ze nu online of in de winkel verkopen.”

Het zijn niet alleen online retailers die kunnen profiteren van blockchain-technologie. Sommige fysieke cannabisretailers geven maar liefst 10-15% van hun inkomsten uit aan beveiliging en personeel om een cash-only bedrijf te onderhouden. Door deze bedrijven betalingsverwerkingstechnologie te bieden, kunnen ze beveiligingsrisico’s verminderen en tegelijkertijd voldoen aan de voorschriften.

Over BitCanna

BitCanna is een gedecentraliseerd betaalnetwerk voor de legale cannabisindustrie. Het bedrijf werd opgericht door Boy Ramsahai, een echte cannabis-industrie-veteraan die in 1991 een internationaal succesvol cannabismediabedrijf oprichtte. De High Life en Soft Secrets van zijn Nederlandstalige tijdschriften zijn bekend in Nederland. BitCanna werkt samen met grote merken op de Europese cannabismarkt om de BitCanna Alliance te vormen. De alliantie werkt aan een gezonde en transparante cannabismarkt door digitale transacties te beveiligen en te volgen, en om supply chain- en klantbeheer te implementeren.

Het bedrijf heeft ambitieuze plannen om de wereldwijde digitale betaaloplossing voor de cannabisindustrie te worden. Het zal eerst in Europa worden gelanceerd en vervolgens snel uitbreiden naar de rest van de wereld.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.