Crypto nieuws

BitCanna: de blockchain voor de cannabis-industrie

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

Amsterdam wordt gezien als de wiethoofdstad van Europa. Er zijn ontzettend veel coffeeshops en andere cannabis-gerelateerde winkels te vinden in deze stad. Maar ook in andere steden en andere landen wordt er veel gehandeld in en gebruik gemaakt van cannabis. Met de huidige toenemende groei van de wereldwijde cannabisindustrie en de wereldwijde blockchaintechnologie, is er een potentieel partnerschap dat beide partijen ten goede komt.

Binnen de cannabis-handel wordt tegenwoordig nog veel gebruik gemaakt van cash geld transacties. Echter, het is uiteraard niet altijd even veilig en handig om met veel cash geld op zak te lopen. Gelukkig vormt het nieuwe BitCanna blockchain platform hier een oplossing voor. Toonaangevende wereldwijde cannabismerken hebben al aangegeven dat zij klaar zijn om cashless te gaan en te profiteren van alle kansen die het BitCanna blockchain platform biedt.

Een groeiende vraag naar betalingsmogelijkheden

Een groot en groeiend aantal toonaangevende internationale merken heeft hun partnerschap al bevestigd en op 1 november opent hun ICO voor geïnteresseerde investeerders.

Bestaande onzekerheden

De meeste banken en financiële dienstverleners weigeren nog steeds cannabistransacties te verwerken vanwege de grote mate van onzekerheid over de regelgeving in de industrie. Toonaangevende experts en ondernemers uit zowel de financiële als de cannabisindustrie zien dit als een enorme kans om een wereldwijde digitale betalingsoplossing te bouwen voor cannabisretailers die traditionele financiële instellingen kunnen omzeilen.

“Het bijhouden van voortdurend veranderende cannabiswetten is erg moeilijk. Dus banken, creditcardmaatschappijen en online betalingsproviders weigeren betrokken te raken bij cannabis, of ze rekenen buitensporig hoge transactiekosten”, aldus Jan Scheele, CEO van BitCanna. “Dat brengt bedrijven die cannabisproducten legaal verkopen in een lastige situatie – ze moeten uitzoeken hoe ze hun bedrijf cashless kunnen nemen en online kunnen verkopen zonder wetten te overtreden. Daar zal BitCanna bij helpen.”

De beloften van BitCanna

BitCanna is een wereldwijd blockchain-technologiebedrijf dat cannabisbedrijven helpt om veilig, legaal en kosteneffectief cashless te gaan. Het bedrijf beweert transacties bijna onmiddellijk en tegen een vergoeding van slechts een paar centen te kunnen verwerken met behulp van zijn BitCanna-token. Hiermee kunnen leveranciers ook hun toeleveringsketens beheren en alle klantidentificatiegegevens registreren. Het is een ontzettend grote technologische doorbraak voor de wereldwijde cannabis industrie.

“Het maakt niet uit of het een transactie van $ 10 of $ 100 is. Onze klanten betalen een kleine vaste vergoeding”, zegt Scheele. “We introduceren een betalingssysteem dat het voor alle cannabisbedrijven kosteneffectief en veilig maakt om digitale betalingen te accepteren – of ze nu online of in de winkel verkopen.”

Het zijn niet alleen online retailers die kunnen profiteren van blockchain-technologie. Sommige fysieke cannabisretailers geven maar liefst 10-15% van hun inkomsten uit aan beveiliging en personeel om een cash-only bedrijf te onderhouden. Door deze bedrijven betalingsverwerkingstechnologie te bieden, kunnen ze beveiligingsrisico’s verminderen en tegelijkertijd voldoen aan de voorschriften.

Over BitCanna

BitCanna is een gedecentraliseerd betaalnetwerk voor de legale cannabisindustrie. Het bedrijf werd opgericht door Boy Ramsahai, een echte cannabis-industrie-veteraan die in 1991 een internationaal succesvol cannabismediabedrijf oprichtte. De High Life en Soft Secrets van zijn Nederlandstalige tijdschriften zijn bekend in Nederland. BitCanna werkt samen met grote merken op de Europese cannabismarkt om de BitCanna Alliance te vormen. De alliantie werkt aan een gezonde en transparante cannabismarkt door digitale transacties te beveiligen en te volgen, en om supply chain- en klantbeheer te implementeren.

Het bedrijf heeft ambitieuze plannen om de wereldwijde digitale betaaloplossing voor de cannabisindustrie te worden. Het zal eerst in Europa worden gelanceerd en vervolgens snel uitbreiden naar de rest van de wereld.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.