Crypto nieuws

Bitcoin bereikt $ 57.000, wat nu?

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

In januari 2021 voorspelde Bloomberg-analist Mike McGlone dat de prijs van Bitcoin ergens dit jaar $ 50.000 zou bedragen. Destijds zweefde de waarde van de belangrijkste cryptovaluta, de Bitcoin, slechts boven de $ 30.000 en voelde de grens van $ 50.000 ver weg. Minder dan een volledige maand later en de Bitcoin heeft niet alleen de prijsgrens van $ 50.000 gepasseerd – een belangrijke prijsmijlpaal – maar ook de grens van $ 57.000 is overschreden. En met de huidige ontwikkelingen lijkt het er ook nog op dat een verdere prijsstijging niet te stoppen is.

De prijsstijging die ervoor zorgde dat Bitcoin bijna in waarde verdubbelde sinds begin 2021 begon eind 2020, toen de cryptocurrency-industrie als geheel getuige was van een bull run die elke cyclus uit het verleden overtrof. Een bull run is een lange periode op de cryptomarkt waarin de prijs van één of meerdere cryptocurrencies flink en vrijwel ononderbroken stijgt. Nu de Bitcoin de fantastische prijsgrens van $ 57.000 heeft overschreden heerst er nog maar één vraag onder handelaren: wat is de volgende stap?

De volgende stap

Nu Bitcoin de grote 50 is gepasseerd, zijn er verschillende dingen waar liefhebbers van cryptocurrency en sceptici naar uitkijken. De belangrijkste vraag is echter: zal de waarde van Bitcoin vanaf hier blijven stijgen, of zullen we getuige zijn van een nieuwe grote prijsdaling zoals de prijsdaling die plaatsvond in 2017? De waarheid is dat het moeilijk te voorspellen is, maar analisten en prijsvoorspellingen kunnen ons een idee geven van wat we in de nabije toekomst van de cryptocurrency kunnen verwachten.

Prijsvoorspelling

Slechts een paar investeerders en analisten konden de enorme stijging van de Bitcoin-prijs voorspellen en hedgefondsbeheerder Mike Novogratz was een van hen. Novogratz heeft voorspeld dat Bitcoin in 2021 een piek zal bereiken van $ 65.000. Het aantal zag er misschien te optimistisch uit toen hij het oorspronkelijk aankondigde, maar aangezien het nog maar februari is en Bitcoin al $ 50.000 heeft bereikt, lijkt het niet meer vergezocht. Naast Mike Novogratz hebben ook veel cryptocurrency-platforms technische analyses gemaakt van wat zij verwachten van de Bitcoin. DigitalCoinPrice gelooft bijvoorbeeld dat Bitcoin tegen het einde van dit jaar, op het moment van schrijven in begin 2021, een hoogtepunt van meer dan $ 86.000 zal bereiken. Aangezien de prijs van de cryptocurrency de afgelopen twee maanden meer dan verdubbeld is, lijkt het niet helemaal onmogelijk dat hetzelfde zou kunnen gebeuren in de komende tien maanden. De investeringsbank JPMorgan Chase heeft voorspeld dat Bitcoin $ 146.000 zou kunnen bereiken.

Wanneer we alle besproken voorspellingen bekijken dan zien we dat de toekomst nog erg onzeker is. De ene partij voorspelt een veel grotere prijsstijging dan de andere gedurende 2021. Maar al deze voorspellingen hebben één ding gemeen; ze zien de waarde van Bitcoin stijgen. Gezien het feit dat de cryptocurrency in de prijsvorm van zijn leven verkeert, is het waarschijnlijk slechts een volwaardige scepticus die een negatief prijsvooruitzicht zou hebben.

Meer aandacht van institutionele beleggers

De Bitcoin trekt veel meer institutionele beleggers aan nu de populariteit en de waarde ervan stijgt. Bekende bedrijven zoals MicroStrategy, Tesla en Square investeren al in Bitcoin of zijn van plan om Bitcoin-betalingen te accepteren. Doordat andere bedrijven niet achter willen blijven op de ontwikkelingen van de markt zullen zij ook steeds meer gaan werken met Bitcoins. Ook Mastercard heeft al plannen aangekondigd om Bitcoin-transacties te vergemakkelijken. Daarnaast lijkt ook Apple te overwegen om in Bitcoin te investeren. Het is dus duidelijk te zien dat grote instellingen in een hoek gedreven zijn. Als zij niet meegaan in de huidige ontwikkelingen, en daarmee niet de Bitcoin gaan accepteren of gaan investeren in de Bitcoin, zullen zij achterblijven op de laatste ontwikkelingen en zo hun populaire positie op de markt kwijtraken. De volgende stap is dus naar verwachting een grotere implementatie van de Bitcoin in het huidige leven.

Duidelijke regelgeving

Naarmate Bitcoin hoger blijft klimmen, lijkt een duidelijkere regelgeving onvermijdelijk. De waardestijging betekent een toename van de risico’s – de deal komt geleidelijk op een punt waarop de waarschuwing van regelgevers over de waargenomen gevaren van Bitcoin niet langer voldoende is. Uit een recente verklaring van een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission blijkt dan ook dat er behoefte is aan actie. Deze commissaris, genaamd Hester Peirce, gaf aan dat er dringend behoefte is aan meer duidelijkheid over het gebruik van cryptocurrencies. Naarmate bitcoins meer gebruikt worden, moeten regelgevende instanties meer proactief worden en beter kijken naar welke mogelijkheden de sector kan bieden met betrekking tot de implementatie van cryptocurrencies.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.