Crypto nieuws

Bitcoin bereikt mijlpaal van 19 miljoen: nog 2 miljoen te gaan

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De 19 miljoenste Bitcoin is vrijdag gemijnd. Dat is een mijlpaal voor de nummer één cryptocurrency. Slechts 2 miljoen Bitcoin moeten nog worden gemijnd tot het jaar 2140. 

Blok 730002 van SBI Crypto

De komende 100 jaar zijn er nog slechts 2 miljoen Bitcoin te delven. De 19 miljoenste Bitcoin komt in omloop in blok 730002. Deze is gemijnd door SBI Crypto. 

SBI Crypto verdiend daarmee 6,32 Bitcoin. Dat komt neer op ruwweg $293.000. Het bedrag staat voor de moeite aan de transactiekosten en de blok beloning. 

Mijlpaal feestje

Het is een gedenkwaardige gebeurtenis. De Bitcoin gemeenschap is dan ook snel met het vieren van deze mijlpaal. Krypto Vault zegt dat er nog maar 10% over is van het totaal aan munten dat gemijnd kan worden. 

CEO Kjetil Hove Pettersen laat het volgende weten: 

"Dit lijkt op het eerste gezicht misschien een klein aantal.Toch geloof ik erin dat de beste dagen van de mijnbouw nog voor ons liggen."

Zeg het met bloemen

Bert de Groot is de oprichter van Bitcoin Bloem. Hij zegt dat het delven van de 19 miljoenste Bitcoin een historisch moment markeert. Het doet ons beseffen hoe belangrijk het werk van Satoshi Nakamoto is. 

De Groot laat zijn humor spreken en vervolgt:

“We zouden graag bloemen willen sturen om onze dankbaarheid te tonen."

Laatste Bitcoin in 2140

In de komende 118 jaar zijn er nog maar 2 miljoen Bitcoin te delven. Dat laat Vlad Costea van Bitcoin Takeover weten. Sinds het ontstaan van de koningsmunt zijn er 19 miljoen Bitcoin gemijnd. 

De laatste Bitcoin wordt in 2140 ontgonnen. De 18.500.000 miljoenste Bitcoin wordt gemijnd in september 2020. De huidige uitgifte snelheid is 6,25 Bitcoin per blok. De volgende halvering staat gepland voor 2024.

Schaarste van de munt

Voor de Bitcoin gemeenschap benadrukt de 19 miljoenste gemijnde Bitcoin de schaarste van de munt. Volgens Alex Gladstein is de schaarste nu zelfs nog prominenter.

Het hoofd strategie van de Human Rights Foundation heeft hier een verklaring voor. Hij zegt dat dit komt omdat de wereld nog maar net begonnen is met het invoeren van Bitcoin.

Veelbelovende tekenen

Tot nu toe is El Salvador de enige staat die Bitcoin als wettig betaalmiddel heeft ingevoerd. Nu geeft het Volcano Bonds uit om geld in te zamelen. 

Verschillende andere landen laten veelbelovende tekenen zien van de invoering van Bitcoin in 2021. Zoals bijvoorbeeld Brazilië. De meest agressieve Bitcoin kopers moeten een zware strijd leveren.

Zeker als ze door willen gaan met het stapelen van Sats. Zoals de Luna Foundation Guard van Do Kwon. Zeker nu er nog minder dan 10% over is van de Bitcoin die gedolven kan worden. 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.