Crypto nieuws

Bitcoin bereikt mijlpaal van 19 miljoen: nog 2 miljoen te gaan

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De 19 miljoenste Bitcoin is vrijdag gemijnd. Dat is een mijlpaal voor de nummer één cryptocurrency. Slechts 2 miljoen Bitcoin moeten nog worden gemijnd tot het jaar 2140. 

Blok 730002 van SBI Crypto

De komende 100 jaar zijn er nog slechts 2 miljoen Bitcoin te delven. De 19 miljoenste Bitcoin komt in omloop in blok 730002. Deze is gemijnd door SBI Crypto. 

SBI Crypto verdiend daarmee 6,32 Bitcoin. Dat komt neer op ruwweg $293.000. Het bedrag staat voor de moeite aan de transactiekosten en de blok beloning. 

Mijlpaal feestje

Het is een gedenkwaardige gebeurtenis. De Bitcoin gemeenschap is dan ook snel met het vieren van deze mijlpaal. Krypto Vault zegt dat er nog maar 10% over is van het totaal aan munten dat gemijnd kan worden. 

CEO Kjetil Hove Pettersen laat het volgende weten: 

"Dit lijkt op het eerste gezicht misschien een klein aantal.Toch geloof ik erin dat de beste dagen van de mijnbouw nog voor ons liggen."

Zeg het met bloemen

Bert de Groot is de oprichter van Bitcoin Bloem. Hij zegt dat het delven van de 19 miljoenste Bitcoin een historisch moment markeert. Het doet ons beseffen hoe belangrijk het werk van Satoshi Nakamoto is. 

De Groot laat zijn humor spreken en vervolgt:

“We zouden graag bloemen willen sturen om onze dankbaarheid te tonen."

Laatste Bitcoin in 2140

In de komende 118 jaar zijn er nog maar 2 miljoen Bitcoin te delven. Dat laat Vlad Costea van Bitcoin Takeover weten. Sinds het ontstaan van de koningsmunt zijn er 19 miljoen Bitcoin gemijnd. 

De laatste Bitcoin wordt in 2140 ontgonnen. De 18.500.000 miljoenste Bitcoin wordt gemijnd in september 2020. De huidige uitgifte snelheid is 6,25 Bitcoin per blok. De volgende halvering staat gepland voor 2024.

Schaarste van de munt

Voor de Bitcoin gemeenschap benadrukt de 19 miljoenste gemijnde Bitcoin de schaarste van de munt. Volgens Alex Gladstein is de schaarste nu zelfs nog prominenter.

Het hoofd strategie van de Human Rights Foundation heeft hier een verklaring voor. Hij zegt dat dit komt omdat de wereld nog maar net begonnen is met het invoeren van Bitcoin.

Veelbelovende tekenen

Tot nu toe is El Salvador de enige staat die Bitcoin als wettig betaalmiddel heeft ingevoerd. Nu geeft het Volcano Bonds uit om geld in te zamelen. 

Verschillende andere landen laten veelbelovende tekenen zien van de invoering van Bitcoin in 2021. Zoals bijvoorbeeld Brazilië. De meest agressieve Bitcoin kopers moeten een zware strijd leveren.

Zeker als ze door willen gaan met het stapelen van Sats. Zoals de Luna Foundation Guard van Do Kwon. Zeker nu er nog minder dan 10% over is van de Bitcoin die gedolven kan worden. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.