Crypto nieuws

    Bitcoin bereikt mijlpaal van 19 miljoen: nog 2 miljoen te gaan

    Admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    De 19 miljoenste Bitcoin is vrijdag gemijnd. Dat is een mijlpaal voor de nummer één cryptocurrency. Slechts 2 miljoen Bitcoin moeten nog worden gemijnd tot het jaar 2140. 

    Blok 730002 van SBI Crypto

    De komende 100 jaar zijn er nog slechts 2 miljoen Bitcoin te delven. De 19 miljoenste Bitcoin komt in omloop in blok 730002. Deze is gemijnd door SBI Crypto. 

    SBI Crypto verdiend daarmee 6,32 Bitcoin. Dat komt neer op ruwweg $293.000. Het bedrag staat voor de moeite aan de transactiekosten en de blok beloning. 

    Mijlpaal feestje

    Het is een gedenkwaardige gebeurtenis. De Bitcoin gemeenschap is dan ook snel met het vieren van deze mijlpaal. Krypto Vault zegt dat er nog maar 10% over is van het totaal aan munten dat gemijnd kan worden. 

    CEO Kjetil Hove Pettersen laat het volgende weten: 

    "Dit lijkt op het eerste gezicht misschien een klein aantal.Toch geloof ik erin dat de beste dagen van de mijnbouw nog voor ons liggen."

    Zeg het met bloemen

    Bert de Groot is de oprichter van Bitcoin Bloem. Hij zegt dat het delven van de 19 miljoenste Bitcoin een historisch moment markeert. Het doet ons beseffen hoe belangrijk het werk van Satoshi Nakamoto is. 

    De Groot laat zijn humor spreken en vervolgt:

    “We zouden graag bloemen willen sturen om onze dankbaarheid te tonen."

    Laatste Bitcoin in 2140

    In de komende 118 jaar zijn er nog maar 2 miljoen Bitcoin te delven. Dat laat Vlad Costea van Bitcoin Takeover weten. Sinds het ontstaan van de koningsmunt zijn er 19 miljoen Bitcoin gemijnd. 

    De laatste Bitcoin wordt in 2140 ontgonnen. De 18.500.000 miljoenste Bitcoin wordt gemijnd in september 2020. De huidige uitgifte snelheid is 6,25 Bitcoin per blok. De volgende halvering staat gepland voor 2024.

    Schaarste van de munt

    Voor de Bitcoin gemeenschap benadrukt de 19 miljoenste gemijnde Bitcoin de schaarste van de munt. Volgens Alex Gladstein is de schaarste nu zelfs nog prominenter.

    Het hoofd strategie van de Human Rights Foundation heeft hier een verklaring voor. Hij zegt dat dit komt omdat de wereld nog maar net begonnen is met het invoeren van Bitcoin.

    Veelbelovende tekenen

    Tot nu toe is El Salvador de enige staat die Bitcoin als wettig betaalmiddel heeft ingevoerd. Nu geeft het Volcano Bonds uit om geld in te zamelen. 

    Verschillende andere landen laten veelbelovende tekenen zien van de invoering van Bitcoin in 2021. Zoals bijvoorbeeld Brazilië. De meest agressieve Bitcoin kopers moeten een zware strijd leveren.

    Zeker als ze door willen gaan met het stapelen van Sats. Zoals de Luna Foundation Guard van Do Kwon. Zeker nu er nog minder dan 10% over is van de Bitcoin die gedolven kan worden. 

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Arkham top 5 crypto bezitters omvat $3,5 miljard: 35% is onbereikbaar

    Femke Wassink

    apr. 16, 2024

    Leestijd: 2 min

    Een recente update van het Arkham dashboard werpt licht op de bezittingen van enkele van de rijkste crypto houders ter wereld die hun rijkdom hebben geverifieerd via de blockchain.

    *
    Nieuws

    Yuga Labs doet afstand van 2 NFT-games: poging om BAYC-team te "bevrijden"

    Femke Wassink

    apr. 18, 2024

    Leestijd: 2 min

    Yuga Labs is het bedrijf achter de NFT-collectie Bored Ape Yacht Club BAYC. Het heeft de eigendomsrechten van 2 van zijn games verkocht aan Web3-gaming bedrijf Faraway.