Crypto nieuws

  Bitcoin bereikt mijlpaal van 19 miljoen: nog 2 miljoen te gaan

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De 19 miljoenste Bitcoin is vrijdag gemijnd. Dat is een mijlpaal voor de nummer één cryptocurrency. Slechts 2 miljoen Bitcoin moeten nog worden gemijnd tot het jaar 2140. 

  Blok 730002 van SBI Crypto

  De komende 100 jaar zijn er nog slechts 2 miljoen Bitcoin te delven. De 19 miljoenste Bitcoin komt in omloop in blok 730002. Deze is gemijnd door SBI Crypto. 

  SBI Crypto verdiend daarmee 6,32 Bitcoin. Dat komt neer op ruwweg $293.000. Het bedrag staat voor de moeite aan de transactiekosten en de blok beloning. 

  Mijlpaal feestje

  Het is een gedenkwaardige gebeurtenis. De Bitcoin gemeenschap is dan ook snel met het vieren van deze mijlpaal. Krypto Vault zegt dat er nog maar 10% over is van het totaal aan munten dat gemijnd kan worden. 

  CEO Kjetil Hove Pettersen laat het volgende weten: 

  "Dit lijkt op het eerste gezicht misschien een klein aantal.Toch geloof ik erin dat de beste dagen van de mijnbouw nog voor ons liggen."

  Zeg het met bloemen

  Bert de Groot is de oprichter van Bitcoin Bloem. Hij zegt dat het delven van de 19 miljoenste Bitcoin een historisch moment markeert. Het doet ons beseffen hoe belangrijk het werk van Satoshi Nakamoto is. 

  De Groot laat zijn humor spreken en vervolgt:

  “We zouden graag bloemen willen sturen om onze dankbaarheid te tonen."

  Laatste Bitcoin in 2140

  In de komende 118 jaar zijn er nog maar 2 miljoen Bitcoin te delven. Dat laat Vlad Costea van Bitcoin Takeover weten. Sinds het ontstaan van de koningsmunt zijn er 19 miljoen Bitcoin gemijnd. 

  De laatste Bitcoin wordt in 2140 ontgonnen. De 18.500.000 miljoenste Bitcoin wordt gemijnd in september 2020. De huidige uitgifte snelheid is 6,25 Bitcoin per blok. De volgende halvering staat gepland voor 2024.

  Schaarste van de munt

  Voor de Bitcoin gemeenschap benadrukt de 19 miljoenste gemijnde Bitcoin de schaarste van de munt. Volgens Alex Gladstein is de schaarste nu zelfs nog prominenter.

  Het hoofd strategie van de Human Rights Foundation heeft hier een verklaring voor. Hij zegt dat dit komt omdat de wereld nog maar net begonnen is met het invoeren van Bitcoin.

  Veelbelovende tekenen

  Tot nu toe is El Salvador de enige staat die Bitcoin als wettig betaalmiddel heeft ingevoerd. Nu geeft het Volcano Bonds uit om geld in te zamelen. 

  Verschillende andere landen laten veelbelovende tekenen zien van de invoering van Bitcoin in 2021. Zoals bijvoorbeeld Brazilië. De meest agressieve Bitcoin kopers moeten een zware strijd leveren.

  Zeker als ze door willen gaan met het stapelen van Sats. Zoals de Luna Foundation Guard van Do Kwon. Zeker nu er nog minder dan 10% over is van de Bitcoin die gedolven kan worden. 

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  VN ontwikkelingsprogramma investeert in blockchain educatie voor 22.000 medewerkers

  Femke Wassink

  dec. 1, 2023

  Leestijd: 2 min

  Het UNDP staat bekend om zijn strijd tegen armoede in meer dan 170 landen. De organisatie wil 22.000 medewerkers scholen in de blockchain technologie.

  *
  Nieuws

  Breaking: Coinbase omarmt Bitcoin Lightning Network

  Redactie

  sep. 13, 2023

  Leestijd: 2 min

  Een flinke doorbraak in de wereld van crypto. Als één van de grootste crypto exchanges heeft Coinbase recent aangekondigd het Lightning Network te zullen integreren.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.