Crypto nieuws

Bitcoin piekt na recordinstroom van $2,7 miljard in crypto ETP's

Femke Wassink

2024-03-12

Leestijd: 2 minuten

*

De prijs van Bitcoin heeft nieuwe hoogten bereikt met een recordbedrag van meer dan $72.000. Aangejaagd door een nooit eerder geziene wekelijkse instroom in crypto fondsen.

Bitcoin boven $72.000

Bitcoin heeft een indrukwekkende sprong gemaakt. De waarde steeg boven de $72.000 uit. Dit volgde op een week met record instromen in crypto exchange traded products of ETP's.

Analyses van James Butterfill lieten op 11 maart zien dat crypto investeringsproducten een record instroom van $2,7 miljard hadden in de periode tot en met 8 maart.

Crypto exchange traded products

Sinds begin 2024 hebben crypto ETP's al $10,3 miljard aan instroom gegenereerd. Dat is bijna gelijk aan de totale instroom van $10,6 miljard gedurende het hele jaar 2021.

Bitcoin was verantwoordelijk voor het grootste deel van deze instroom met $2,6 miljard tot nu toe. Het vertegenwoordigt nu 14% van het AUM in crypto gerelateerde activa wereldwijd.

Nieuwe recordhoogte op 11 maart

Op 11 maart bereikte de prijs van Bitcoin een nieuw recordhoogte van $72.900. De munt heeft sindsdien een stabilisatie gevonden en wordt nu verhandeld rond de $72.000.

Dat is een stijging van 6,9% in de laatste week en 29% over de laatste maand. De instroom werd gestimuleerd door de groeiende investeringen in de goedgekeurde ETF's in de VS.

Deze hebben sinds hun lancering al ruim $110 miljard aan totaal verhandeld volume gezien.

5 ETF's met ruim $2 miljard AUM

James Seyffart merkte op dat er in totaal 5 Amerikaanse ETF's zijn met meer dan $2 miljard AUM. Het fonds van Bitwise is de meest recente toevoeging aan deze groep. Seyffart zegt:

"Van de ~3500 Amerikaanse ETP's zijn er slechts 445 met meer dan $2 miljard aan activa."

Tony Sycamore zei dat de huidige rally de prijs van Bitcoin richting de $80.000 kan duwen in de komende maanden. De activa zouden "goed ondersteund" zijn bij eventuele dalingen.

Bitcoin en Ether exchange traded notes

Mikkel Morch van ARK36 zegt dat de nieuwe recordhoogte van Bitcoin samenviel met de acceptatie van Bitcoin en Ether exchange traded notes door de London Stock Exchange.

Evenals een verhoogde bereidheid van de UK Financial Conduct Authority om nieuwe crypto gerelateerde financiële producten te accepteren. Mikel Morch laat daarbij weten:

"Deze regelgevende verschuiving weerspiegelt de intentie van Londen om een sleutelspeler te blijven en signaleert een bredere acceptatie en institutionalisering van cryptocurrencies."

Tijdperk van groei en mainstream adoptie

Morch wees op de toenemende regelgevende acceptatie van crypto activa internationaal, het aankomende halvering evenement en de voortdurende groei van Bitcoin ETF instromen.

"Dit zijn tekenen van een nieuw tijdperk van groei en mainstream adoptie voor cryptocurrencies. De cumulatieve impact van deze factoren zal de rally ondersteunen en zorgen voor een robuuster en diverser investeringslandschap voor digitale activa."

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.