Crypto nieuws

Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

Redactie

2023-08-23

Leestijd: 2 minuten

*

De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.

Geen negatieve trend

De Bitcoin prijs daalt deze week enigszins. De netwerkkenmerken volgen deze negatieve trend niet. Blockchain gegevens tonen aan dat de moeilijkheidsgraad een nieuw hoogtepunt heeft bereikt.

De hash rate volgt deze op de voet.

Miners vastberaden ondanks BTC daling

Ondanks een prijsdaling van 10% vorige week, blijven Bitcoin miners onverstoord door de recente marktdaling. Deze vastberadenheid werd nog eens benadrukt op 22 augustus.

Toen steeg de moeilijkheidsgraad met 6,17% tijdens de meest recente automatische tweewekelijkse aanpassing. Volgens gegevens markeerde dit een recordhoogte voor de moeilijkheidsgraad.

Ook was dit de zesde grootste stijging van 2023.

Volgende moeilijkheidsgraad 56 biljoen?

De moeilijkheidsgraad weerspiegelt zowel de concurrentie tussen miners als de veiligheid van het Bitcoin netwerk. Deze opwaartse trend suggereert dat miners nog steeds winstgevend zijn.

Bij de volgende automatische aanpassing wordt verwacht dat de moeilijkheidsgraad voor het eerst meer dan 56 biljoen zal bereiken.

Hash rate: "hoog vertrouwen" in BTC

De hash rate is een schatting van het aantal berekeningen dat miners uitvoeren op de Bitcoin blockchain. Ook deze lijkt positief te zijn. De rate is dichtbij het breken van het record van ruim 400 exchanges per seconde.

Insiders laten weten dat ondanks het feit dat de prijzen van BTC en ETH met 10% zijn gedaald, ze toch een verhoogde netwerkveiligheid en betrouwbaarheid hebben.

De BTC hash rate laat zelfs tijdens deze daling hogere cijfers zien. Dit geeft volgens kenners aan dat miners actiever zijn. Ook wordt er meer ETH ingezet, ondanks de prijsdaling.

Ondergewaardeerd maar veilig en betrouwbaar

Dit betekent dat beleggers vertrouwen hebben in de veiligheid en betrouwbaarheid van BTC en ETH. Het feit dat de prijs daalt ondanks de toegenomen waarde, betekent dat ze ondergewaardeerd zijn.

Data laat ook zien dat er weinig verandering is in het aantal BTC dat mijnentiteiten vasthouden. Op 22 augustus stond dit op iets meer dan 1,83 miljoen BTC. Een lichte stijging van 0,08% sinds begin deze maand.

Hoewel de crypto markt tekenen van volatiliteit toont, blijven miners en beleggers vertrouwen hebben in de kracht en veiligheid van Bitcoin.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.