Crypto nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  2023-08-23

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.

  Geen negatieve trend

  De Bitcoin prijs daalt deze week enigszins. De netwerkkenmerken volgen deze negatieve trend niet. Blockchain gegevens tonen aan dat de moeilijkheidsgraad een nieuw hoogtepunt heeft bereikt.

  De hash rate volgt deze op de voet.

  Miners vastberaden ondanks BTC daling

  Ondanks een prijsdaling van 10% vorige week, blijven Bitcoin miners onverstoord door de recente marktdaling. Deze vastberadenheid werd nog eens benadrukt op 22 augustus.

  Toen steeg de moeilijkheidsgraad met 6,17% tijdens de meest recente automatische tweewekelijkse aanpassing. Volgens gegevens markeerde dit een recordhoogte voor de moeilijkheidsgraad.

  Ook was dit de zesde grootste stijging van 2023.

  Volgende moeilijkheidsgraad 56 biljoen?

  De moeilijkheidsgraad weerspiegelt zowel de concurrentie tussen miners als de veiligheid van het Bitcoin netwerk. Deze opwaartse trend suggereert dat miners nog steeds winstgevend zijn.

  Bij de volgende automatische aanpassing wordt verwacht dat de moeilijkheidsgraad voor het eerst meer dan 56 biljoen zal bereiken.

  Hash rate: "hoog vertrouwen" in BTC

  De hash rate is een schatting van het aantal berekeningen dat miners uitvoeren op de Bitcoin blockchain. Ook deze lijkt positief te zijn. De rate is dichtbij het breken van het record van ruim 400 exchanges per seconde.

  Insiders laten weten dat ondanks het feit dat de prijzen van BTC en ETH met 10% zijn gedaald, ze toch een verhoogde netwerkveiligheid en betrouwbaarheid hebben.

  De BTC hash rate laat zelfs tijdens deze daling hogere cijfers zien. Dit geeft volgens kenners aan dat miners actiever zijn. Ook wordt er meer ETH ingezet, ondanks de prijsdaling.

  Ondergewaardeerd maar veilig en betrouwbaar

  Dit betekent dat beleggers vertrouwen hebben in de veiligheid en betrouwbaarheid van BTC en ETH. Het feit dat de prijs daalt ondanks de toegenomen waarde, betekent dat ze ondergewaardeerd zijn.

  Data laat ook zien dat er weinig verandering is in het aantal BTC dat mijnentiteiten vasthouden. Op 22 augustus stond dit op iets meer dan 1,83 miljoen BTC. Een lichte stijging van 0,08% sinds begin deze maand.

  Hoewel de crypto markt tekenen van volatiliteit toont, blijven miners en beleggers vertrouwen hebben in de kracht en veiligheid van Bitcoin.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.