Crypto nieuws

  CEO Bitcoin Depot: "Crypto industrie klaar voor consolidatie"

  Femke Wassink

  2023-08-11

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De CEO van 's werelds grootste Bitcoin ATM operator Bitcoin Depot heeft grote plannen voor zijn bedrijf. Met een huidig marktaandeel van ongeveer 20% is Brandon Mintz klaar om kleinere concurrenten op te kopen.

  Een klein beetje geschiedenis

  In 2013 kocht Brandon Mintz zijn allereerste bitcoin via wat hij een "waardeloze website" noemt. Nu, een decennium later, staat hij aan het roer van Bitcoin Depot. Dit bedrijf heeft hij 3 jaar na zijn eerste crypto aankoop opgericht.

  Inmiddels is het 's werelds grootste Bitcoin ATM operator. Het bedrijf heeft recent een grote stap gezet. In juli ging Bitcoin Depot dankzij een fusie met SPAC naar de beurs.

  Kleinere bedrijven opkopen

  Mintz merkt dat de winstmarges voor kleinere spelers afnemen nu de concurrentie toeneemt. Zijn visie is het opkopen van kleinere bedrijven. In een reactie laat de CEO van Bitcoin Depot weten:

  "Vóór Covid waren er veel nieuwe bedrijven in de Bitcoin ATM industrie, vooral kleinschalige operatoren. Als je alles op orde had om een Bitcoin ATM te beheren, zette je er eentje neer op een drukke straathoek in een grote stad. Het was bijna gegarandeerd winstgevend.”

  Explosieve groei

  Het gebruiksgemak van de Bitcoin ATM was voor 2020 onmiskenbaar. Maar dat jaar kende een explosieve toename van iets meer dan 6.000 machines naar bijna 40.000 wereldwijd in 2022.

  Een typische crypto ATM klant heeft vaak geen toegang tot traditionele bankdiensten. Bijvoorbeeld vanwege armoede, migratiestatus of een algemeen wantrouwen in het traditionele financiële systeem.

  Ze kunnen dan niet online crypto kopen bij exchanges, zoals Coinbase of Binance. Daar komen crypto ATM's in beeld.

  "Voor ons is het simpel. Je vult je voor- en achternaam, telefoonnummer, e-mailadres in en we doen een screening. Je moet ook verifiëren dat jij de eigenaar bent van het wallet-adres."

  Toekomstvisie

  Volgens analyse websites zal de crypto ATM sector groeien van $117 miljoen tot wel $5,5 miljard tegen 2030. Maar Mintz gelooft dat, naarmate de industrie volwassener wordt, de kleintjes waarschijnlijk zullen verdwijnen.

  De boodschap is duidelijk. In deze branche is merkherkenning en naleving van regelgeving essentieel. Veel kleine operatoren zijn bijvoorbeeld in de problemen gekomen met de regelgeving. Het Verenigd Koninkrijk is daar een voorbeeld van.

  Daar sloot de Financial Conduct Authority alle 27 crypto ATM's omdat ze niet geregistreerd waren bij de regulator. Brandon Mintz zag het belang van compliance al vroeg in.

  “We hebben altijd ons best gedaan om meer te doen dan wettelijk van ons werd geëist. Deze strategie lijkt te werken. Het bedrijf is op weg om dit jaar een omzet van ongeveer $700 miljoen te realiseren."

  Mogelijkheden

  De wereld van Bitcoin ATM's is in beweging. Bitcoin Depot lijkt goed gepositioneerd om van deze golf te profiteren. Met sterke concurrentie en veranderende regelgeving wordt het steeds belangrijker om bovenaan de voedselketen te staan.

  En zoals Mintz zelf zegt: “We hebben meer dan ooit de mogelijkheid om de industrie te consolideren.”

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.