Crypto nieuws

Bitcoin dips kopen dé trend? De crypto markt blijft angstig

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Zodra de prijs van Bitcoin crasht wordt het kopen van dips steeds populairder. Als de koningsmunt zijn laagste punt bereikt neemt het aantal transacties toe. 

Zet de trend door?

Beleggers vragen zich af of deze trend doorzet. Daarbij houden ze de crash van december en januari in het achterhoofd. Wat is er eigenlijk aan de hand? Santiment heeft een onderzoek ingesteld.

Daarvoor heeft het mensen opgeroepen tot het kopen van Bitcoin. Dat doet Sentiment voor de feitelijke dip. In januari laat de trend een dalende lijn zien. Dat terwijl de prijs van Bitcoin langzaam omhoog begint te kruipen.

Bewegingen van Bitcoin

De stijgende prijs suggereert dat de koop de dip trend misschien ten einde loopt. Toch is het niet voldoende om alleen naar de sociale metriek te kijken. Ook de bewegingen van Bitcoin onthullen veel.

Bijvoorbeeld over het gedrag en de trends van beleggers. De snelheid van de koningsmunt is sterk gedaald. Ondanks enkele pieken blijft deze onder de 0,035. De activiteit en het aantal dip kopers is dus uitgedund.  

Vasthouders houden vast

Santiment kijkt ook naar de circulatie en exchange uitstroom. Met name voor USDT en DAI.

In het rapport is te lezen:

“De menigte vertoont tekenen dat ze haar interesse in de markt verliest. Mensen die willen uitstappen hebben dat al gedaan. De vasthouders houden ook echt vast.”

Verloren Bitcoins

Ook het aantal verloren Bitcoins is iets om rekening mee te houden. De hoeveelheid munten in deze categorie heeft de hoogtepunten van 1 jaar. 

Stel dat er meer HODL-ed munten zijn dan dat er verloren gaan. Dat is dit opnieuw een teken dat Bitcoin bezitters hun munten vasthouden in plaats van verkopen. 

Nayib Bukele koopt nog niet 

Als de prijs van Bitcoin daalt is de president van El Salvador er meestal als eerste bij. Nayib Bukele geeft nu aan dat hij de dip van 2022 nog niet koopt. De uitspraak van Bukele is een aanleiding tot wat pesterijen.

Justin Sun van TRON beweert dat hij wat Bitcoins heeft gescoord op .000. Op dit moment staat Bitcoin op .842,72. De laatste week stijgt de koningsmunt met 2,29%. De cryptocurrency markt blijft toch wat angstig. 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.