Crypto nieuws

Bitcoin dips kopen dé trend? De crypto markt blijft angstig

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Zodra de prijs van Bitcoin crasht wordt het kopen van dips steeds populairder. Als de koningsmunt zijn laagste punt bereikt neemt het aantal transacties toe. 

Zet de trend door?

Beleggers vragen zich af of deze trend doorzet. Daarbij houden ze de crash van december en januari in het achterhoofd. Wat is er eigenlijk aan de hand? Santiment heeft een onderzoek ingesteld.

Daarvoor heeft het mensen opgeroepen tot het kopen van Bitcoin. Dat doet Sentiment voor de feitelijke dip. In januari laat de trend een dalende lijn zien. Dat terwijl de prijs van Bitcoin langzaam omhoog begint te kruipen.

Bewegingen van Bitcoin

De stijgende prijs suggereert dat de koop de dip trend misschien ten einde loopt. Toch is het niet voldoende om alleen naar de sociale metriek te kijken. Ook de bewegingen van Bitcoin onthullen veel.

Bijvoorbeeld over het gedrag en de trends van beleggers. De snelheid van de koningsmunt is sterk gedaald. Ondanks enkele pieken blijft deze onder de 0,035. De activiteit en het aantal dip kopers is dus uitgedund.  

Vasthouders houden vast

Santiment kijkt ook naar de circulatie en exchange uitstroom. Met name voor USDT en DAI.

In het rapport is te lezen:

“De menigte vertoont tekenen dat ze haar interesse in de markt verliest. Mensen die willen uitstappen hebben dat al gedaan. De vasthouders houden ook echt vast.”

Verloren Bitcoins

Ook het aantal verloren Bitcoins is iets om rekening mee te houden. De hoeveelheid munten in deze categorie heeft de hoogtepunten van 1 jaar. 

Stel dat er meer HODL-ed munten zijn dan dat er verloren gaan. Dat is dit opnieuw een teken dat Bitcoin bezitters hun munten vasthouden in plaats van verkopen. 

Nayib Bukele koopt nog niet 

Als de prijs van Bitcoin daalt is de president van El Salvador er meestal als eerste bij. Nayib Bukele geeft nu aan dat hij de dip van 2022 nog niet koopt. De uitspraak van Bukele is een aanleiding tot wat pesterijen.

Justin Sun van TRON beweert dat hij wat Bitcoins heeft gescoord op .000. Op dit moment staat Bitcoin op .842,72. De laatste week stijgt de koningsmunt met 2,29%. De cryptocurrency markt blijft toch wat angstig. 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.