Crypto nieuws

Bitcoin dips kopen dé trend? De crypto markt blijft angstig

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Zodra de prijs van Bitcoin crasht wordt het kopen van dips steeds populairder. Als de koningsmunt zijn laagste punt bereikt neemt het aantal transacties toe. 

Zet de trend door?

Beleggers vragen zich af of deze trend doorzet. Daarbij houden ze de crash van december en januari in het achterhoofd. Wat is er eigenlijk aan de hand? Santiment heeft een onderzoek ingesteld.

Daarvoor heeft het mensen opgeroepen tot het kopen van Bitcoin. Dat doet Sentiment voor de feitelijke dip. In januari laat de trend een dalende lijn zien. Dat terwijl de prijs van Bitcoin langzaam omhoog begint te kruipen.

Bewegingen van Bitcoin

De stijgende prijs suggereert dat de koop de dip trend misschien ten einde loopt. Toch is het niet voldoende om alleen naar de sociale metriek te kijken. Ook de bewegingen van Bitcoin onthullen veel.

Bijvoorbeeld over het gedrag en de trends van beleggers. De snelheid van de koningsmunt is sterk gedaald. Ondanks enkele pieken blijft deze onder de 0,035. De activiteit en het aantal dip kopers is dus uitgedund.  

Vasthouders houden vast

Santiment kijkt ook naar de circulatie en exchange uitstroom. Met name voor USDT en DAI.

In het rapport is te lezen:

“De menigte vertoont tekenen dat ze haar interesse in de markt verliest. Mensen die willen uitstappen hebben dat al gedaan. De vasthouders houden ook echt vast.”

Verloren Bitcoins

Ook het aantal verloren Bitcoins is iets om rekening mee te houden. De hoeveelheid munten in deze categorie heeft de hoogtepunten van 1 jaar. 

Stel dat er meer HODL-ed munten zijn dan dat er verloren gaan. Dat is dit opnieuw een teken dat Bitcoin bezitters hun munten vasthouden in plaats van verkopen. 

Nayib Bukele koopt nog niet 

Als de prijs van Bitcoin daalt is de president van El Salvador er meestal als eerste bij. Nayib Bukele geeft nu aan dat hij de dip van 2022 nog niet koopt. De uitspraak van Bukele is een aanleiding tot wat pesterijen.

Justin Sun van TRON beweert dat hij wat Bitcoins heeft gescoord op .000. Op dit moment staat Bitcoin op .842,72. De laatste week stijgt de koningsmunt met 2,29%. De cryptocurrency markt blijft toch wat angstig. 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.