Crypto nieuws

  Bitcoin ETF binnen een half jaar mogelijk volgens BlackRock

  Redactie

  2023-08-10

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De allereerste Amerikaanse spot Bitcoin ETF zou al vóór februari kunnen worden goedgekeurd volgens de CEO van Galaxy Digital.

  Strijden als kat en hond

  CEO Mike Novogratz baseert dit op bronnen bij zowel BlackRock als Invesco. Aan aandeelhouders liet hij het volgende weten:

  "Zodra spot Bitcoin ETFs zijn goedgekeurd, zullen we strijden alsof het kat tegen hond is om marktaandeel te winnen. Dit is enorm. Beide contacten bij zowel van Invesco als BlackRock doen vermoeden dat het een kwestie van 'wanneer' is en niet van 'of'. De uiterlijke termijn ligt waarschijnlijk op zes maanden."

  Tijdens de Q2 winstoproep van Galaxy Digital op 8 augustus, rapporteerde het digitale activa bedrijf een nettoverlies van $46 miljoen.

  Bitcoin ETF

  Galaxy Digital van Novogratz is één van de vele gegadigden voor zo'n spot Bitcoin ETF. In juni deden ze opnieuw een aanvraag, samen met Invesco. Deze is met $1,5 biljoen vermogen de vierde grootste ETF-uitgever in de VS.

  Mike Novogratz zegt: “Als ik moest gokken, dan zou het waarschijnlijk tussen de 4 en 6 maanden duren voordat de SEC een Bitcoin ETF goedkeurt.”

  Concurrentiestrijd

  Novogratz wilde geen uitspraak doen over de verwachte timing van de ETF-goedkeuring. Die beslissing ligt namelijk bij de Securities and Exchange Commission.

  Hij gelooft wel dat zodra er goedkeuring is, BlackRock en Invesco hard zullen concurreren om marktaandeel.

  "Zowel BlackRock's aanvraag voor een ETF als Invesco Plus Galaxy, gaan ervoor zodra de goedkeuring er is."

  Chris Ferraro is de president van Galaxy Digital. Hij zegt dat hij niet verrast zou zijn als de SEC uiteindelijk een Bitcoin ETF goedkeurt om niet als "belemmerend" te worden bestempeld.

  “Ik denk dat daar de mogelijke goedkeuring van een ETF om de hoek komt kijken. Ze willen niet als anti-crypto worden gezien. Door een ETF goed te keuren laten ze zien dat ze dat niet zijn.

  "We hopen dat dit ook voor onze aanvraag geldt" liet Ferraro weten.

  Mogelijk komt de ETF nog eerder

  Kenners geloven dat een golf van spot Bitcoin ETFs zelfs nog eerder kan komen. Dit hangt af van hoe een rechter oordeelt in de rechtszaak van Grayscale tegen de SEC.

  Vorig jaar daagde Grayscale de SEC voor de rechter omdat hun aanvraag om hun Grayscale Bitcoin Trust om te zetten naar een spot ETF werd afgewezen.

  Mocht de SEC verliezen tegen Grayscale, dan denken crypto specialisten dat de makkelijkste weg zou zijn om meerdere of zelfs alle aanvragen voor spot Bitcoin ETFs gelijktijdig goed te keuren.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.