Crypto nieuws

Bitcoin ETF binnen een half jaar mogelijk volgens BlackRock

Redactie

2023-08-10

Leestijd: 2 minuten

*

De allereerste Amerikaanse spot Bitcoin ETF zou al vóór februari kunnen worden goedgekeurd volgens de CEO van Galaxy Digital.

Strijden als kat en hond

CEO Mike Novogratz baseert dit op bronnen bij zowel BlackRock als Invesco. Aan aandeelhouders liet hij het volgende weten:

"Zodra spot Bitcoin ETFs zijn goedgekeurd, zullen we strijden alsof het kat tegen hond is om marktaandeel te winnen. Dit is enorm. Beide contacten bij zowel van Invesco als BlackRock doen vermoeden dat het een kwestie van 'wanneer' is en niet van 'of'. De uiterlijke termijn ligt waarschijnlijk op zes maanden."

Tijdens de Q2 winstoproep van Galaxy Digital op 8 augustus, rapporteerde het digitale activa bedrijf een nettoverlies van $46 miljoen.

Bitcoin ETF

Galaxy Digital van Novogratz is één van de vele gegadigden voor zo'n spot Bitcoin ETF. In juni deden ze opnieuw een aanvraag, samen met Invesco. Deze is met $1,5 biljoen vermogen de vierde grootste ETF-uitgever in de VS.

Mike Novogratz zegt: “Als ik moest gokken, dan zou het waarschijnlijk tussen de 4 en 6 maanden duren voordat de SEC een Bitcoin ETF goedkeurt.”

Concurrentiestrijd

Novogratz wilde geen uitspraak doen over de verwachte timing van de ETF-goedkeuring. Die beslissing ligt namelijk bij de Securities and Exchange Commission.

Hij gelooft wel dat zodra er goedkeuring is, BlackRock en Invesco hard zullen concurreren om marktaandeel.

"Zowel BlackRock's aanvraag voor een ETF als Invesco Plus Galaxy, gaan ervoor zodra de goedkeuring er is."

Chris Ferraro is de president van Galaxy Digital. Hij zegt dat hij niet verrast zou zijn als de SEC uiteindelijk een Bitcoin ETF goedkeurt om niet als "belemmerend" te worden bestempeld.

“Ik denk dat daar de mogelijke goedkeuring van een ETF om de hoek komt kijken. Ze willen niet als anti-crypto worden gezien. Door een ETF goed te keuren laten ze zien dat ze dat niet zijn.

"We hopen dat dit ook voor onze aanvraag geldt" liet Ferraro weten.

Mogelijk komt de ETF nog eerder

Kenners geloven dat een golf van spot Bitcoin ETFs zelfs nog eerder kan komen. Dit hangt af van hoe een rechter oordeelt in de rechtszaak van Grayscale tegen de SEC.

Vorig jaar daagde Grayscale de SEC voor de rechter omdat hun aanvraag om hun Grayscale Bitcoin Trust om te zetten naar een spot ETF werd afgewezen.

Mocht de SEC verliezen tegen Grayscale, dan denken crypto specialisten dat de makkelijkste weg zou zijn om meerdere of zelfs alle aanvragen voor spot Bitcoin ETFs gelijktijdig goed te keuren.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.