Crypto nieuws

  Bitcoin ETF’s zetten Amerikaanse markt op scherp

  Redactie

  2023-08-12

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De Verenigde Staten staan op het punt een gigantische speler te worden in de wereld van crypto ETF handel. Dat doen ze met een mogelijk aandeel van maar liefst 99,5%.

  Mogelijke stijging van 99,5%

  De goedkeuring van spot Bitcoin ETF's in de VS kan het Amerikaanse aandeel in de wereldwijde crypto ETF handelsvolumes verder verhogen. Noord-Amerika neemt momenteel al 97,7% van dit volume voor haar rekening.

  Een recente uitspraak van een ETF analist gooide hoge de afgelopen dagen hoge ogen. De analist liet weten dat indien spot Bitcoin ETF's groen licht krijgen in de VS, het Amerikaanse aandeel mogelijk stijgt naar een indrukwekkende 99,5%.

  Flinke stapel aanvragen

  Dit nieuws is relevant omdat er momenteel een flinke stapel aanvragen voor spot Bitcoin ETF's wachten op goedkeuring van de SEC. Het gerucht gaat dat een beslissing over het gezamenlijke ARKB fonds van Ark Invest en 21Shares op 13 augustus komt.

  Maar velen verwachten een vertraging. Ark CEO Cathie Wood liet tijdens een recent interview doorschemeren dat de regulator wellicht meerdere fondsen tegelijk wil goedkeuren.

  Anticiperen op de markt

  Op 10 augustus paste Bitwise zijn prospectus aan. Daardoor veranderde het BITC fonds van een Bitcoin futures ETF naar de Bitwise Bitcoin and Ether Equal Weight Strategy ETF. Een gelijkaardige beweging was er op 5 augustus bij Valkyrie.

  Het is interessant om te zien hoe deze bedrijven anticiperen op de veranderende markt.

  Crypto ETF's leiden de dans

  De top 15 exchange traded funds zouden qua prestaties allemaal blootstelling hebben aan crypto en blockchain. Sterker nog, elk van deze top 15 heeft een directe link met crypto.

  De Valkyrie Bitcoin Miners ETF spant bijvoorbeeld de kroon met een rendement van 227% sinds het begin van 2023. Deze ETF genaamd WGMI, belegt in publieke bedrijven in de Bitcoin mining sector. Zoals Marathon Digital, Riot en Cipher Mining.

  Veel van de top mining bedrijven hebben hun aandelen beter zien presteren dan Bitcoin dit jaar. Dit verklaart mogelijk de uitmuntende prestaties van producten als WGMI. De VanEck ETF behaalde dit jaar zelfs een rendement van 182%.

  Andere vooraanstaande ETF’s zijn onder meer Global X Blockchain ETF (BKCH), Bitwise Crypto Industry Innovators ETF (BITQ) en Invesco’s Alerian Galaxy Crypto Economy ETF (SATO).

  Crypto en ETF is hot

  Crypto is hot. ETF's die ermee verband houden lijken de hitte alleen maar op te voeren. Terwijl de markt in spanning afwacht wat de Amerikaanse regulatoren beslissen, ziet het ernaar uit dat de crypto trend nog lang niet voorbij is.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.