Crypto nieuws

Coinbase: Bitcoin halvering moet strijd aangaan met "zwakke periode van het jaar"

Femke Wassink

2024-04-07

Leestijd: 2 minuten

*

Coinbase legt uit dat de totale crypto volumes aan het afnemen zijn. Dit komt omdat de markt op zoek is naar "het volgende verhaal om hogerop te kunnen klimmen."

Bitcoin halving

Veel handelaren kijken uit naar het Bitcoin halvering evenement als een primaire motor voor een potentiële prijsstijging. Volgens Coinbase vormt de tijd van het jaar wel een hindernis.

De crypto markt zal een ander verhaal moeten vinden om de prijzen over de hele linie verder omhoog te duwen. Dat laat Coinbase weten in zijn marktverslag van 5 april.

"De BTC halvering staat gepland voor 20 of 21 april. Het kan een katalysator zijn voor hogere prijzen. Het moet wel opboksen tegen een doorgaans zwakke periode van het jaar."

Crypto volumes blijven vertragen

Bitcoin heeft sinds 2011 een maandelijks rendement van 2,7% van juni tot september. Dat terwijl het in de andere 8 maanden een rendement van rond de 19,3% behaalde.

Ondertussen merkte Coinbase op dat de algemene crypto volumes "ook zijn blijven vertragen omdat de markt probeert het volgende verhaal te vinden om hoger te klimmen."

Tekenen van toename aantal investeerders

In de laatste 24 uur was het totale crypto volume $61,78 miljard. Dat is een daling van 33,25% ten opzichte van de vorige dag. Dit blijkt uit gegevens van CoinMarketCap.

De crypto exchange ziet echter wel tekenen die wijzen op de waarschijnlijkheid van een toename van nieuwe investeerders die op korte termijn de crypto markt betreden:

"In onze visie kan de toegenomen acceptatie van Bitcoin als een vorm van 'digitaal goud' vraag mogelijk maken van een nieuwe subset van investeerders in dit marktregime."

De dominantie van Bitcoin in de algemene crypto markt is 50,6%. Dit is de volgens gegevens de marktkapitalisatie van Bitcoin ten opzichte van de gehele crypto markt.

Coinbase zegt ook dat degenen die wachten op prijsdalingen om te investeren, kunnen vinden dat de dalen steeds minder diep zijn naarmate meer investeerders betrokken raken.

"Als gevolg daarvan denken we dat dips waarschijnlijker agressiever zullen worden gekocht in vergelijking met vorige cycli, zelfs als de volatiliteit aanhoudt tijdens prijsvorming."

Halving events vaak geassocieerd met prijspieken

Na het vorige halvering evenement in mei 2020, steeg de prijs van Bitcoin. Beginnend bij $8.787 tijdens de halvering, steeg de cryptocurrency naar bijna $69.000 in november 2021.

Op 6 april heeft het Amerikaanse Hof van Beroep in het voordeel van Coinbase geoordeeld. Het Hof bevestigd dat de verkoop van crypto op zijn platform de SEC regels niet schendt.

Eisers beweerden dat Coinbase niet-geregistreerde effecten aanbood en verkocht. Ook beschuldigden ze de exchange van het overtreden van verschillende effectenwetten.

Coinbase betoogde dat secundaire crypto-activa verkopen niet voldeden aan de criteria voor effectentransacties. Ze betwistte daarbij ook de relevantie van effectenregelgeving.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.