Crypto nieuws

  Bitcoin hodlers staan aan de vooravond van nieuw hoogtepunt

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Doorgewinterde Bitcoin (BTC) hodlers staan op het punt een nieuwe prijsstijging te veroorzaken door BTC te hamsteren, onthullen gegevens deze week. Volgens on-chain monitoring resource Glassnode staat de Bitcoin voorraad op het punt om een nieuw verouderingsproces in te zetten.

   

  1-jaar oude voorraad bereikt bodem

  Onder dergelijke omstandigheden in het verleden, begonnen houders of “hodlers”, vers na de verkoop van de oudere munten, te verzamelen, waardoor het totale aanbod in leeftijd toenam. Dit creëerde op zijn beurt een “supply squeeze” waar de vraag steeg ten opzichte van de beschikbare BTC, en de prijs als gevolg daarvan profiteerde. De verkoop hervatte tot aan de lokale prijs top, waarna het proces opnieuw begon.

  Een dergelijk circulair patroon was eind 2017 aan de orde tijdens Bitcoin’s run naar .000, en de all-time high van april 2021 lijkt daarop geen uitzondering te zijn.

  De cijfers zijn echter verschillend tussen de twee jaren.

  “Het Bitcoin-aanbod dat ten minste 1 jaar inactief is geweest, begint zijn bodem te bereiken op 54,2%. Vergeleken met de top van 2017, geeft dit aan dat een groter relatief deel van BTC in cold storage blijft,” merkt Glassnode op.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.