Crypto nieuws

Bitcoin hodlers staan aan de vooravond van nieuw hoogtepunt

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Doorgewinterde Bitcoin (BTC) hodlers staan op het punt een nieuwe prijsstijging te veroorzaken door BTC te hamsteren, onthullen gegevens deze week. Volgens on-chain monitoring resource Glassnode staat de Bitcoin voorraad op het punt om een nieuw verouderingsproces in te zetten.

 

1-jaar oude voorraad bereikt bodem

Onder dergelijke omstandigheden in het verleden, begonnen houders of “hodlers”, vers na de verkoop van de oudere munten, te verzamelen, waardoor het totale aanbod in leeftijd toenam. Dit creëerde op zijn beurt een “supply squeeze” waar de vraag steeg ten opzichte van de beschikbare BTC, en de prijs als gevolg daarvan profiteerde. De verkoop hervatte tot aan de lokale prijs top, waarna het proces opnieuw begon.

Een dergelijk circulair patroon was eind 2017 aan de orde tijdens Bitcoin’s run naar .000, en de all-time high van april 2021 lijkt daarop geen uitzondering te zijn.

De cijfers zijn echter verschillend tussen de twee jaren.

“Het Bitcoin-aanbod dat ten minste 1 jaar inactief is geweest, begint zijn bodem te bereiken op 54,2%. Vergeleken met de top van 2017, geeft dit aan dat een groter relatief deel van BTC in cold storage blijft,” merkt Glassnode op.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.