Crypto nieuws

Bitcoin hodlers staan aan de vooravond van nieuw hoogtepunt

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Doorgewinterde Bitcoin (BTC) hodlers staan op het punt een nieuwe prijsstijging te veroorzaken door BTC te hamsteren, onthullen gegevens deze week. Volgens on-chain monitoring resource Glassnode staat de Bitcoin voorraad op het punt om een nieuw verouderingsproces in te zetten.

 

1-jaar oude voorraad bereikt bodem

Onder dergelijke omstandigheden in het verleden, begonnen houders of “hodlers”, vers na de verkoop van de oudere munten, te verzamelen, waardoor het totale aanbod in leeftijd toenam. Dit creëerde op zijn beurt een “supply squeeze” waar de vraag steeg ten opzichte van de beschikbare BTC, en de prijs als gevolg daarvan profiteerde. De verkoop hervatte tot aan de lokale prijs top, waarna het proces opnieuw begon.

Een dergelijk circulair patroon was eind 2017 aan de orde tijdens Bitcoin’s run naar .000, en de all-time high van april 2021 lijkt daarop geen uitzondering te zijn.

De cijfers zijn echter verschillend tussen de twee jaren.

“Het Bitcoin-aanbod dat ten minste 1 jaar inactief is geweest, begint zijn bodem te bereiken op 54,2%. Vergeleken met de top van 2017, geeft dit aan dat een groter relatief deel van BTC in cold storage blijft,” merkt Glassnode op.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.