Crypto nieuws

Bitcoin hodlers staan aan de vooravond van nieuw hoogtepunt

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Doorgewinterde Bitcoin (BTC) hodlers staan op het punt een nieuwe prijsstijging te veroorzaken door BTC te hamsteren, onthullen gegevens deze week. Volgens on-chain monitoring resource Glassnode staat de Bitcoin voorraad op het punt om een nieuw verouderingsproces in te zetten.

 

1-jaar oude voorraad bereikt bodem

Onder dergelijke omstandigheden in het verleden, begonnen houders of “hodlers”, vers na de verkoop van de oudere munten, te verzamelen, waardoor het totale aanbod in leeftijd toenam. Dit creëerde op zijn beurt een “supply squeeze” waar de vraag steeg ten opzichte van de beschikbare BTC, en de prijs als gevolg daarvan profiteerde. De verkoop hervatte tot aan de lokale prijs top, waarna het proces opnieuw begon.

Een dergelijk circulair patroon was eind 2017 aan de orde tijdens Bitcoin’s run naar .000, en de all-time high van april 2021 lijkt daarop geen uitzondering te zijn.

De cijfers zijn echter verschillend tussen de twee jaren.

“Het Bitcoin-aanbod dat ten minste 1 jaar inactief is geweest, begint zijn bodem te bereiken op 54,2%. Vergeleken met de top van 2017, geeft dit aan dat een groter relatief deel van BTC in cold storage blijft,” merkt Glassnode op.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.