Crypto nieuws

  Bitcoin hoort niet meer bij de cryptocurrencies met de meeste waarde

  Cheval de Vie

  2022-06-19

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Waar de buitentemperaturen stijgen daalt de waarde van Bitcoin tot ver beneden het vriespunt. Op dit moment heeft de koningsmunt een koers van ongeveer  $19.000. 

  Uit de top 10

  Niet alleen Bitcoin heeft het zwaar. Ook in de rest van de crypto wereld vallen klappen. De munt die nog niet zo lang geleden een waarde had van $68.000 valt uit de activa top 10. De marktwaarde van Bitcoin lijkt te verdwijnen als sneeuw voor de zon.

  Dat terwijl de munt zich qua waarde eerst nog kon meten aan de grote namen van de wereld. De munt was destijds in één adem te noemen met de marktkapitalisatie van Apple. Zelfs het edelmetaal zilver leek met een marktkapitalisatie van 1 biljoen geen concurrent voor BTC. 

  Marktwaarde van $400 miljard

  Op dit moment moet de onfortuinlijke crypto activa de top 10 verruilen voor de 16e plek op de Market Cap. Bitcoin heeft op dit moment een marktwaarde van een slordige $400 miljard.

  De koningsmunt lijkt wel één wedstrijd te kunnen winnen op dit moment. Voor wat betreft de cryptocurrencies die het hardst dalen loopt Bitcoin voorop. Ook aandelen hebben te lijden.

  Goud en zilver

  Terwijl de aandelen en digitale activa markt flink wat moet incasseren blijven s’ werelds bekendste edelmetalen stabiel. Goud spant de kroon met een marktkapitalisatie van $10 biljoen. 

  Ook zilver volgt zijn goudgele broer op de voet. De 2 metalen lijken helemaal geen last te hebben van de onophoudelijke stroom aan crashes en economische misère van de laatste tijd. 

  Veel investeerders hadden deze toppositie juist in gedachten voor Bitcoin. Nog niet zo lang geleden werd de munt namelijk gezien als hét digitale edelmetaal. Goud. Hoe anders is dit nu. 

  Een ongekende bear market? 

  In de eerste 2 weken van juni krijgt Bitcoin een verlies van 37% voor de kiezen. Dat maakt het de slechtste maand die de munt ooit heeft beleefd. Eerdere trends laten zien dat 80 tot 85% het eigenlijke drawdown doel is voor bearmarkten.

  Dat betekent dat de koningsmunt tussen de $11.000 en $14.000 komt te liggen. Op dit moment heeft Bitcoin meer volume en volatiliteit nodig om de volumeniveaus van andere bearmarkten te kunnen evenaren. Maar, er is ook iets positiefs te melden.

  Nu ligt het verkoopvolume wel boven het gemiddelde. Dat gebeurt deze week voor de eerste keer. Toch moet er nog veel meer gebeuren voor een definitieve capitulatie.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  VN ontwikkelingsprogramma investeert in blockchain educatie voor 22.000 medewerkers

  Femke Wassink

  dec. 1, 2023

  Leestijd: 2 min

  Het UNDP staat bekend om zijn strijd tegen armoede in meer dan 170 landen. De organisatie wil 22.000 medewerkers scholen in de blockchain technologie.

  *
  Nieuws

  Breaking: Coinbase omarmt Bitcoin Lightning Network

  Redactie

  sep. 13, 2023

  Leestijd: 2 min

  Een flinke doorbraak in de wereld van crypto. Als één van de grootste crypto exchanges heeft Coinbase recent aangekondigd het Lightning Network te zullen integreren.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.