Crypto nieuws

Bitcoin is nog nooit zo trending geweest op Google en in El Salvador

Cheval de Vie

2022-06-22

Leestijd: 2 minuten

*

Wie Google raadpleegt en Bitcoin invoert als zoekopdracht krijgt direct een ATH te zien. De koningsmunt is namelijk trending binnen s’werelds grootste zoekmachine. 

Bitcoin populairder dan ooit

De toename in zoekopdrachten komt omdat er de laatste tijd nogal veel te doen is rondom Bitcoin. De waarde zakt behoorlijk en tikt amper nog de $20.000 aan. Toch blijft de munt razend populair.

Met deze dalende trend hield eigenlijk niemand rekening. Het werd zelfs door de meeste investeerders afgedaan als een onmogelijk scenario. Toch is de crash een feit.

Dat neemt niet weg dat Bitcoin verreweg de meest populaire cryptocurrency blijft. Google Trends ontploft bijna. Het zoekwoord levert namelijk een onwaarschijnlijk hoog cijfer op. 

Toch een All-Time High

We weten dat als Bitcoin of een andere digitale valuta extreem volatiel is, dat dit ook terug is te zien aan de zoekresultaten van Google. Zeker nu de munt een crash doormaakt.

Eigenlijk maakt het niet zoveel uit waardoor de interesse voor de koningsmunt wordt veroorzaakt. Het is een feit dat Bitcoin op dit moment toch een All Time High noteert.

Ook in El Salvador

Niet alleen in Nederland en andere delen van de wereld staat de munt in de schijnwerpers. Ook in El Salvador is de interesse in de munt buitenproportioneel groot. 

In dit land is er natuurlijk altijd al sprake van een grote populariteit. Bitcoin kan hier namelijk gebruikt worden als betaalmiddel. Voor een biertje op het terras of je dagelijkse boodschap. 

Bitcoin voor een biertje

De Salvadorianen worden zelfs aangemoedigd om de munt zoveel mogelijk in omloop te brengen. Zeker voor de dagelijkse zaken. Ook de staatskas van El Salvador bestaat voor een groot deel uit Bitcoin.

De overheid blijft geloven in de munt. Ook nu de digitale valuta voor de zoveelste keer een dip doormaakt. Nayib Bukele steekt de burgers een hart onder de riem.

Waarde omhoog na bearmarkt

Nu de koers een dalende lijn inzet geeft hij de inwoners het advies om rustig af te wachten. De president blijft positief. Via Twitter laat Bukele weten dat hij opmerkt dat de recente crash zijn inwoners wat bang maakt.

Hij dringt erop aan dat mensen zich niet gek moeten laten door de waarde. Wel zegt de president van El Salvador dat de inwoners van elke dag moeten genieten. Ook komt Bukele met een veelbelovende voorspelling.

Deze heeft betrekking op de bearmarkt. Bezitters van Bitcoin moeten juist blij zijn met de investering die zij hebben gedaan. De koningsmunt gaat volgens hem namelijk behoorlijk in waarde stijgen na deze crash. 

Geduld is een schone zaak

En daar heeft de president een punt. Want geduld is in deze situatie inderdaad een schone zaak. Veel te vaak laten Bitcoin bezitters zichzelf gek maken door de dalende trends.

Angst is natuurlijk nooit een goede raadgever. Zeker niet in deze situatie. Daarmee steekt Nayib Bukele de inwoners van El Salvador een hart onder de riem. De investeringen in de munt zijn volgens de president veilig.

Maar dit moet worden betwist. Zeker als we kijken naar de onfortuinlijke bezitters die Three Arrows Capital hebben gekozen als plek om hun digitale valuta te bewaren. Alles in het leven is een gok. 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.