Crypto nieuws

  Bitcoin mining bedrijven in Rusland blijven vooralsnog actief

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Rusland kan een flink pakket sancties tegemoet zien. Onder meer van de Verenigde Staten en geallieerde NAVO landen. De crypto mining sector blijft vooralsnog soepel doordraaien.

  Invasie met gevolgen

  Het is onduidelijk hoe de lokale Bitcoin sector wordt beïnvloed door het laatste nieuws. De Russische regering veroorzaakt een invasie in Oekraïne met alle gevolgen van dien.

  De Cambridge Bitcoin Electricity Consumption index komt met een schatting. De index stelt dat Russische mining bedrijven circa 11,2% van de wereldwijde Bitcoin hash rate beslaan.

  Verenigde Staten en NAVO

  De Verenigde Staten en de geallieerde NAVO landen hebben sancties aangekondigd. Het is onduidelijk hoe de Bitcoin sector en de bredere markt hierdoor beïnvloed wordt.

  Sommige crypto mining bedrijven zetten hun diensten in Rusland op non actief. Zoals het op Ethereum gerichte Flexpool. Dat bevestigd Bitcoin bedrijf Compass Mining.

  Mining blijft operationeel

  De bevestiging is gericht aan de klanten die in Rusland hosten. De mining infrastructuur blijft wel operationeel in de regio. CEO Whit Gibbs plaatst recent een verklaring op Twitter.

  “Ik wil onze klanten die in Rusland hosten geruststellen. We onderhouden een constante communicatie met de faciliteiten. Deze liggen in Siberië en zijn geïsoleerd van alle geopolitieke onrust. Namens Compass en onze partners bevestig ik dat we veilig zijn en gewoon zullen blijven doordraaien.”

  Biden legt sancties op

  Biden zegt dat zijn regering ingrijpende financiële sancties en strenge exportcontroles oplegt. Aan financiële instellingen, de regering, ambtenaren en de technologiesector. De beperkingen strekken zich nog niet ver uit.

  Het internationale betalingsnetwerk SWIFT blijft vooralsnog buitenschot. Net zoals cryptocurrency transacties.

  Sancties omzeilen met crypto

  Volgens waarnemers kan dit een moment zijn waarop de Russische crypto sector tot bloei komt. Mede omdat het een belangrijk instrument kan zijn om sancties te omzeilen.

  Morgen Creek en Anthony Pompliano laten een nieuwsbrief uitgaan. Zij benadrukken dat Rusland dit ziet als een kans om het dollar reservesysteem weg te schuiven.

  Mogelijk keren ze terug naar een gedecentraliseerde munt met een wereldwijde aantrekkingskracht. In de nieuwsbrief aan investeerders is te lezen:

  “Deze speltheorie leidt ons naar Bitcoin. De op één na beste optie om de producent en distributeur van de wereldreservemunt te zijn, is om de meest geavanceerde gebruiker en houder te zijn van een wereldreservemunt die geen enkel land controleert.”

  “Die drijfveer leidt ertoe dat deze grootmachten zich realiseren dat Bitcoin de komende decennia essentieel zal zijn. De landen die een groot eigendom belang hebben, samen met het uitvoeren van mining en andere bitcoin activiteiten, zullen een groot voordeel hebben.”

  Bitcoin netwerk

  Matthew Sigel merkt op dat het Bitcoin netwerk Rusland in staat stelt om de schade te beperken. In het geval dat ze worden buitengesloten van het westerse financiële systeem. Sigel laat weten:

  “Dictators of mensenrechtenactivisten zullen geen censor tegenkomen op het Bitcoin netwerk.”

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt door $41K terwijl goudprijs nieuwe recordhoogte bereikt

  Redactie

  dec. 4, 2023

  Leestijd: 2 min

  Bitcoin komt voor het eerst sinds 19 maanden boven de $41.000 uit. De crypto munt laat een parallelle stijging met goud zien. Het edelmetaal bereikt een historisch hoogtepunt.