Crypto nieuws

Bitcoin mining bedrijven in Rusland blijven vooralsnog actief

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Rusland kan een flink pakket sancties tegemoet zien. Onder meer van de Verenigde Staten en geallieerde NAVO landen. De crypto mining sector blijft vooralsnog soepel doordraaien.

Invasie met gevolgen

Het is onduidelijk hoe de lokale Bitcoin sector wordt beïnvloed door het laatste nieuws. De Russische regering veroorzaakt een invasie in Oekraïne met alle gevolgen van dien.

De Cambridge Bitcoin Electricity Consumption index komt met een schatting. De index stelt dat Russische mining bedrijven circa 11,2% van de wereldwijde Bitcoin hash rate beslaan.

Verenigde Staten en NAVO

De Verenigde Staten en de geallieerde NAVO landen hebben sancties aangekondigd. Het is onduidelijk hoe de Bitcoin sector en de bredere markt hierdoor beïnvloed wordt.

Sommige crypto mining bedrijven zetten hun diensten in Rusland op non actief. Zoals het op Ethereum gerichte Flexpool. Dat bevestigd Bitcoin bedrijf Compass Mining.

Mining blijft operationeel

De bevestiging is gericht aan de klanten die in Rusland hosten. De mining infrastructuur blijft wel operationeel in de regio. CEO Whit Gibbs plaatst recent een verklaring op Twitter.

“Ik wil onze klanten die in Rusland hosten geruststellen. We onderhouden een constante communicatie met de faciliteiten. Deze liggen in Siberië en zijn geïsoleerd van alle geopolitieke onrust. Namens Compass en onze partners bevestig ik dat we veilig zijn en gewoon zullen blijven doordraaien.”

Biden legt sancties op

Biden zegt dat zijn regering ingrijpende financiële sancties en strenge exportcontroles oplegt. Aan financiële instellingen, de regering, ambtenaren en de technologiesector. De beperkingen strekken zich nog niet ver uit.

Het internationale betalingsnetwerk SWIFT blijft vooralsnog buitenschot. Net zoals cryptocurrency transacties.

Sancties omzeilen met crypto

Volgens waarnemers kan dit een moment zijn waarop de Russische crypto sector tot bloei komt. Mede omdat het een belangrijk instrument kan zijn om sancties te omzeilen.

Morgen Creek en Anthony Pompliano laten een nieuwsbrief uitgaan. Zij benadrukken dat Rusland dit ziet als een kans om het dollar reservesysteem weg te schuiven.

Mogelijk keren ze terug naar een gedecentraliseerde munt met een wereldwijde aantrekkingskracht. In de nieuwsbrief aan investeerders is te lezen:

“Deze speltheorie leidt ons naar Bitcoin. De op één na beste optie om de producent en distributeur van de wereldreservemunt te zijn, is om de meest geavanceerde gebruiker en houder te zijn van een wereldreservemunt die geen enkel land controleert.”

“Die drijfveer leidt ertoe dat deze grootmachten zich realiseren dat Bitcoin de komende decennia essentieel zal zijn. De landen die een groot eigendom belang hebben, samen met het uitvoeren van mining en andere bitcoin activiteiten, zullen een groot voordeel hebben.”

Bitcoin netwerk

Matthew Sigel merkt op dat het Bitcoin netwerk Rusland in staat stelt om de schade te beperken. In het geval dat ze worden buitengesloten van het westerse financiële systeem. Sigel laat weten:

“Dictators of mensenrechtenactivisten zullen geen censor tegenkomen op het Bitcoin netwerk.”

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.