Crypto nieuws

Bitcoin mining in Amerika neem toe: afname in Kazachstan

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Cryptocurrency mining is energie intensief. Inwoners van New York vroegen de gouverneur onlangs om een herbeoordeling van vergunningen aan cryptocurrency bedrijven.

Het gaat met name om bedrijven als Greenidge Generating Station en het Fortistar North Tonawanda. Ook vroegen zij om een moratorium op proof-of-work (PoW) cryptocurrency mining.

Stronghold Digital Mining maakt Nasdaq debuut

De sector in New York bevindt zich in onzekerheid over de regelgeving. Toch maakte Stronghold Digital Mining uit Pennsylvania kort na dit voorval zijn beursdebuut op Nasdaq.

Directeur van Stronghold Greg Beard liet weten dat Bitcoin mining vandaag de dag het meest economische energiegebruik is. Dit in tegenstelling tot de bezorgdheid over het milieu.

Gebruik van steenkool afval voor mining

De verklaring is een antwoord op de bewering dat Stronghold steenkool afval schijnt te gebruiken voor mining activiteiten. In een recent interview met Nasdaq legde Greg Beard dit als volgt uit:

“Voor 1975 was het legaal om goede kolen te gebruiken voor het maken van stroom en staal.”

Bergen afval zo groot als de helft van Central Park

Beard zei ook dat steenkool van lage kwaliteit werd achtergelaten bij de mijnen. Hij liet weten dat het van cruciaal belang is dat dit afval wordt opgeruimd. Dit probleem doet zich overal waar steenkool wordt gewonnen voor.

Hij voegde daaraan toe:

“We zijn een erfenis van tientallen jaren steenkoolwinning in Pennsylvania aan het terugwinnen en saneren.”

Beard stelde daarnaast ook dat er veel uitdagingen zijn. Zeker omdat sommige bergen afval de helft zo groot zijn als Central Park. In dit tempo zal het dus nog zo’n 30 jaar duren voordat de mijnen zijn gesaneerd.

Kazachstan zet stroomtoevoer op rantsoen

Gegevens laten zien dat New York, Kentucky, Georgia en Texas de meeste mijnwerkers hebben aangetrokken. De migratie zou een gevolg zijn van de Chinese maatregelen tegen Bitcoin mining.

Daarnaast was er ook nog een andere begunstigde. Kazachstan is ’s werelds op één na grootste bestemming voor bitcoin mining geworden. Desondanks heeft het de stroomtoevoer gerantsoeneerd.

Volgens lokale rapporten gebruiken cryptocurrency datacentra 5 MW per uur aan stroom. Volgens schattingen staat dit gelijk aan het verbruik van circa 24.000 middelgrote appartementen in één maand.

Andere alternatieven dan steenkool afval?

In vergelijking met de Verenigde Staten, blijft Kazachstan grotendeels afhankelijk van steenkool en aardgas. In Amerika nemen groenere energiebronnen het gebruik van steenkool over.

Wat is behalve steenkool afval het alternatief voor deze enorme energiebehoefte?  Senator Ted Cruz liet weten dat Texas “overvloedige energie” heeft. Dit verklaarde Cruz in oktober tijdens de Blockchain top in Texas.

Hij wees op het benutten van de wind en het aardgas dat in het westen van Texas wordt afgefakkeld. Cruz voegde daaraan toe dat het gas wordt opgevangen in plaats van verbrandt.

Een mede oprichter van JAI Energy verklaarde in een recente tweet hoe Bitcoin mining zelfs olie- en gasproducenten ondersteunt.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.