Crypto nieuws

Bitcoin mining in Amerika neem toe: afname in Kazachstan

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Cryptocurrency mining is energie intensief. Inwoners van New York vroegen de gouverneur onlangs om een herbeoordeling van vergunningen aan cryptocurrency bedrijven.

Het gaat met name om bedrijven als Greenidge Generating Station en het Fortistar North Tonawanda. Ook vroegen zij om een moratorium op proof-of-work (PoW) cryptocurrency mining.

Stronghold Digital Mining maakt Nasdaq debuut

De sector in New York bevindt zich in onzekerheid over de regelgeving. Toch maakte Stronghold Digital Mining uit Pennsylvania kort na dit voorval zijn beursdebuut op Nasdaq.

Directeur van Stronghold Greg Beard liet weten dat Bitcoin mining vandaag de dag het meest economische energiegebruik is. Dit in tegenstelling tot de bezorgdheid over het milieu.

Gebruik van steenkool afval voor mining

De verklaring is een antwoord op de bewering dat Stronghold steenkool afval schijnt te gebruiken voor mining activiteiten. In een recent interview met Nasdaq legde Greg Beard dit als volgt uit:

“Voor 1975 was het legaal om goede kolen te gebruiken voor het maken van stroom en staal.”

Bergen afval zo groot als de helft van Central Park

Beard zei ook dat steenkool van lage kwaliteit werd achtergelaten bij de mijnen. Hij liet weten dat het van cruciaal belang is dat dit afval wordt opgeruimd. Dit probleem doet zich overal waar steenkool wordt gewonnen voor.

Hij voegde daaraan toe:

“We zijn een erfenis van tientallen jaren steenkoolwinning in Pennsylvania aan het terugwinnen en saneren.”

Beard stelde daarnaast ook dat er veel uitdagingen zijn. Zeker omdat sommige bergen afval de helft zo groot zijn als Central Park. In dit tempo zal het dus nog zo’n 30 jaar duren voordat de mijnen zijn gesaneerd.

Kazachstan zet stroomtoevoer op rantsoen

Gegevens laten zien dat New York, Kentucky, Georgia en Texas de meeste mijnwerkers hebben aangetrokken. De migratie zou een gevolg zijn van de Chinese maatregelen tegen Bitcoin mining.

Daarnaast was er ook nog een andere begunstigde. Kazachstan is ’s werelds op één na grootste bestemming voor bitcoin mining geworden. Desondanks heeft het de stroomtoevoer gerantsoeneerd.

Volgens lokale rapporten gebruiken cryptocurrency datacentra 5 MW per uur aan stroom. Volgens schattingen staat dit gelijk aan het verbruik van circa 24.000 middelgrote appartementen in één maand.

Andere alternatieven dan steenkool afval?

In vergelijking met de Verenigde Staten, blijft Kazachstan grotendeels afhankelijk van steenkool en aardgas. In Amerika nemen groenere energiebronnen het gebruik van steenkool over.

Wat is behalve steenkool afval het alternatief voor deze enorme energiebehoefte?  Senator Ted Cruz liet weten dat Texas “overvloedige energie” heeft. Dit verklaarde Cruz in oktober tijdens de Blockchain top in Texas.

Hij wees op het benutten van de wind en het aardgas dat in het westen van Texas wordt afgefakkeld. Cruz voegde daaraan toe dat het gas wordt opgevangen in plaats van verbrandt.

Een mede oprichter van JAI Energy verklaarde in een recente tweet hoe Bitcoin mining zelfs olie- en gasproducenten ondersteunt.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.