Crypto nieuws

  Bitcoin prijssensatie: koers schiet omhoog naar $35K door ETF euforie

  Redactie

  2023-10-24

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Maandag was er sprake van een prijssensatie. De prijs van Bitcoin tikte even de $35.000 aan. Dat werd veroorzaakt door goed nieuws in de Bitcoin ETF wereld.

  Voor het eerste sinds 2022

  Voor het eerst sinds mei 2022 doorbrak Bitcoin de grens van $35.000. Een indrukwekkende sprong binnen 24 uur. De opwaartse beweging begon op 23 oktober. BTC raakte in een stroomversnelling en steeg 10% van $31.000 naar $34.000.

  Binnen 2 uur na het doorbreken van de $34.000 bereikte Bitcoin zelfs een hoogtepunt van $35.300. Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld voor een prijs rond de $34.550. Maar wat heeft deze plotselinge prijsstijging veroorzaakt?

  Aanstaande ETF goedkeuringen

  De crypto markt bruist door de anticipatie op aanstaande goedkeuringen van spot exchange-traded funds of ETF's. Ook is er sprake van een aanzienlijke toename van de handelsvolumes op de spotmarkten.

  Een spot ETF is een beursgenoteerd fonds dat directe investeringen in Bitcoin mogelijk maakt. Dit is vooral interessant voor traditionele investeerders.

  Ontwikkelingen rondom BlackRock

  Bovendien zijn er nieuwe ontwikkelingen rondom de voorgestelde spot Bitcoin ETF van BlackRock. Dit is de grootste vermogensbeheerder ter wereld. Op 23 oktober deelde Scott Johnson een belangrijke mededeling op X.

  Hij zij dat BlackRock een specifieke "CUSIP" licentie had verkregen. Mogelijk zou het deze maand al beginnen met het "zaaien" van zijn spot ETF product met contant geld.

  In reactie hierop merkte ETF analist Eric Balchunas op dat het zaaien van een ETF "typisch niet veel geld" is, maar genoeg om een ETF van de grond te krijgen. Hij gaf toe dat het een goed teken is en "een verdere stap in het proces van lancering."

  Ook stijging spot handelsvolume BTC

  Deze prijsstijging viel samen met een significante groei in Bitcoin's spot handelsvolume. Op dit moment stijgt het spot handelsvolume naar ruim $35 miljard in de afgelopen 24 uur. Dat is een toename van 241% in dezelfde periode.

  Bitcoin was niet de enige cryptocurrency die schitterde. Ook andere munten zagen een positieve impuls. Ether van Ethereum groeide met 7% en SOL van Solana won maar liefst 11%. Dogecoin steeg met 8% en Cardano met 5%.

  Crypto gemeenschap verrast

  De crypto gemeenschap was zichtbaar verrast door deze onverwachte opwaartse beweging. Menigeen vroeg zich via verschillende social media platformen af: "Wat is hier in vredesnaam net gebeurd?"

  Als we uitzoomen leek er een gunstige opstelling te zijn voor de plotselinge groei in de prijs van cryptocurrencies. Gegevens laten zien dat digitale activa investeringsproducten een vierde opeenvolgende week van instroom zagen.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt door $41K terwijl goudprijs nieuwe recordhoogte bereikt

  Redactie

  dec. 4, 2023

  Leestijd: 2 min

  Bitcoin komt voor het eerst sinds 19 maanden boven de $41.000 uit. De crypto munt laat een parallelle stijging met goud zien. Het edelmetaal bereikt een historisch hoogtepunt.