Crypto nieuws

  Bitcoin schittert opnieuw en kijkt terug op beste week van 2022

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Bitcoin staat opnieuw in de spotlights. De koningsmunt sluit de week af met goede cijfers. Zeker nu beleggers op zoek zijn naar alternatieven voor het nieuwe digitale goud. 

  Alternatief voor goud

  Goud fungeert al duizenden jaren als een opslagplaats van waarde. Beleggers gebruiken het daarom als een dekkingsmiddel tegen de gevolgen van recessies en inflatie.

  Veel beleggers zoeken naar alternatieven voor goud en andere edelmetalen. Zeker in het licht van de COVID-19 pandemie en de crisis tussen Rusland en Oekraïne.

  Bitcoin is voorbereid op de toekomst

  Op dit moment naderen we een gedigitaliseerd tijdperk. Daarom is het een eerste vereiste dat alternatieven zijn voorbereid op de toekomst. Bitcoin schittert het meest als een vervanger. 

  De goudprijs bedraagt op dit moment $ 2000. Beleggers wegen de geopolitieke en economische gevolgen af. Dat heeft alles te maken met het conflict tussen Rusland en Oekraïne.

  Kapitaalfinanciering neemt toe

  Ook de kapitaalfinanciering van Bitcoin en andere cryptocurrencies nemen toe. Durfkapitaal kopers investeren in februari ruim $ 4 miljard in de crypto ruimte.

  In maart wordt nog eens $ 400 miljoen geïnvesteerd. De toename laat zien dat investeerders op zoek zijn naar een ruimte waarin zij geloven en die bestand is tegen het Rusland conflict. 

  Bitcoin behoudt zijn waarde

  Het aanhoudende conflict heeft economische gevolgen voor zowel Rusland als Oekraïne. De activiteiten in Oekraïne leiden ertoe dat veel bedrijven hun deuren moeten sluiten. 

  Dit brengt schade toe aan de lokale economie. Rusland is onderworpen aan economische sancties. Deze leiden tot beperkingen op bankrekeningen en het verlies van elektronisch betalen. 

  Ook heeft de lokale munteenheid met een devaluatie te maken. Door de gedecentraliseerde aard van Bitcoin zijn er geen uniforme internationale wetten voor de regulatie. 

  Dat betekent dat Bitcoin zijn waarde behoudt ongeacht de locatie van de houder. In de meeste landen is Bitcoin legaal. Sommige landen willen de munt aannemen als een wettig betaalmiddel.

  Minder risico dan goud

  De recente crisissen laten zien wat de potentiële impact van Bitcoin is op de toekomst. De munt vergt niet de enorme inspanning die nodig is om goud te transporteren. 

  Een persoon hoeft zijn Bitcoin niet aan te geven als hij de grenzen passeert. Ook lopen gebruikers geen risico op inbeslagname of diefstal. Dit is wel het geval bij het transporteren van fysiek goud.

  Aantrekkelijk voor investeerders

  Het potentiële nut van Bitcoin in tijden van nood maakt het aantrekkelijker voor investeerders. De aantrekkingskracht neemt ook toe dankzij de recente waardedaling van de Bitcoin. 

  Bitcoin is ten opzichte van andere cryptocurrencies bekend bij het grote publiek. Ook dat mag als een voordeel worden gezien. De munt bestaat lang genoeg om steun en erkenning te krijgen.

  Stabiliteit in tijden van crisis

  De wereldwijde pandemie toont aan dat Bitcoin bestand is tegen de fall-out van het Oekraïne Rusland conflict. Voor veel sectoren leidt de pandemie tot een wereldwijde economische terugval.

  Coinbase meldt een inname van 1,4 miljard dollar aan fiat en cryptocurrency. Dat gebeurt binnen 24 uur tijdens het hoogtepunt van de pandemie in maart 2020.

  Bitcoin stijgt terwijl anderen dalen

  In de eerste helft van maart 2020 merken beleggers dat Bitcoin zijn waarde behoudt. Dat terwijl traditionele aandelenwaarden eromheen afbrokkelen.

  Hierdoor stijgt de hoeveelheid kapitaal die in de cryptocurrency is gestort. Dit leidt uiteindelijk tot een all-time high van $60.000 in maart 2021. 

  De stabiliteit van Bitcoin tijdens deze crisis vergroot de aantrekkingskracht als dekking optie. Zeker voor degenen die sceptisch zijn over de toekomstige levensvatbaarheid van goud.

  Sneller herstel dan gedacht

  De crypto markten blijven qua waarderingen in de schaduw staan van de traditionele marktinvesteringen. Dit ondanks de recente explosie binnen de cryptocurrency sector. 

  Het dichten van de kloof gaat echter veel sneller dan de voorspellingen. Dat heeft te maken met de mainstream blootstelling aan het potentieel van Bitcoin. 

  Beleggers zoeken altijd naar de meest actuele en levensvatbare opties voor hun portefeuilles.

  Diversificatie in wallets

  Bitcoin heeft veel voordelen ten opzichte van goud. Daardoor zijn beleggers op zoek naar diversificatie in hun portefeuilles. De koningsmunt lijkt de beste optie te zijn. 

  Deze stroom van kapitaal naar de crypto ruimte blijft toenemen. Bij een aanhoudende trend kan Bitcoin de plaats innemen als zijnde het nieuwe goud.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.