Crypto nieuws

Bitcoin schittert opnieuw en kijkt terug op beste week van 2022

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Bitcoin staat opnieuw in de spotlights. De koningsmunt sluit de week af met goede cijfers. Zeker nu beleggers op zoek zijn naar alternatieven voor het nieuwe digitale goud. 

Alternatief voor goud

Goud fungeert al duizenden jaren als een opslagplaats van waarde. Beleggers gebruiken het daarom als een dekkingsmiddel tegen de gevolgen van recessies en inflatie.

Veel beleggers zoeken naar alternatieven voor goud en andere edelmetalen. Zeker in het licht van de COVID-19 pandemie en de crisis tussen Rusland en Oekraïne.

Bitcoin is voorbereid op de toekomst

Op dit moment naderen we een gedigitaliseerd tijdperk. Daarom is het een eerste vereiste dat alternatieven zijn voorbereid op de toekomst. Bitcoin schittert het meest als een vervanger. 

De goudprijs bedraagt op dit moment $ 2000. Beleggers wegen de geopolitieke en economische gevolgen af. Dat heeft alles te maken met het conflict tussen Rusland en Oekraïne.

Kapitaalfinanciering neemt toe

Ook de kapitaalfinanciering van Bitcoin en andere cryptocurrencies nemen toe. Durfkapitaal kopers investeren in februari ruim $ 4 miljard in de crypto ruimte.

In maart wordt nog eens $ 400 miljoen geïnvesteerd. De toename laat zien dat investeerders op zoek zijn naar een ruimte waarin zij geloven en die bestand is tegen het Rusland conflict. 

Bitcoin behoudt zijn waarde

Het aanhoudende conflict heeft economische gevolgen voor zowel Rusland als Oekraïne. De activiteiten in Oekraïne leiden ertoe dat veel bedrijven hun deuren moeten sluiten. 

Dit brengt schade toe aan de lokale economie. Rusland is onderworpen aan economische sancties. Deze leiden tot beperkingen op bankrekeningen en het verlies van elektronisch betalen. 

Ook heeft de lokale munteenheid met een devaluatie te maken. Door de gedecentraliseerde aard van Bitcoin zijn er geen uniforme internationale wetten voor de regulatie. 

Dat betekent dat Bitcoin zijn waarde behoudt ongeacht de locatie van de houder. In de meeste landen is Bitcoin legaal. Sommige landen willen de munt aannemen als een wettig betaalmiddel.

Minder risico dan goud

De recente crisissen laten zien wat de potentiële impact van Bitcoin is op de toekomst. De munt vergt niet de enorme inspanning die nodig is om goud te transporteren. 

Een persoon hoeft zijn Bitcoin niet aan te geven als hij de grenzen passeert. Ook lopen gebruikers geen risico op inbeslagname of diefstal. Dit is wel het geval bij het transporteren van fysiek goud.

Aantrekkelijk voor investeerders

Het potentiële nut van Bitcoin in tijden van nood maakt het aantrekkelijker voor investeerders. De aantrekkingskracht neemt ook toe dankzij de recente waardedaling van de Bitcoin. 

Bitcoin is ten opzichte van andere cryptocurrencies bekend bij het grote publiek. Ook dat mag als een voordeel worden gezien. De munt bestaat lang genoeg om steun en erkenning te krijgen.

Stabiliteit in tijden van crisis

De wereldwijde pandemie toont aan dat Bitcoin bestand is tegen de fall-out van het Oekraïne Rusland conflict. Voor veel sectoren leidt de pandemie tot een wereldwijde economische terugval.

Coinbase meldt een inname van 1,4 miljard dollar aan fiat en cryptocurrency. Dat gebeurt binnen 24 uur tijdens het hoogtepunt van de pandemie in maart 2020.

Bitcoin stijgt terwijl anderen dalen

In de eerste helft van maart 2020 merken beleggers dat Bitcoin zijn waarde behoudt. Dat terwijl traditionele aandelenwaarden eromheen afbrokkelen.

Hierdoor stijgt de hoeveelheid kapitaal die in de cryptocurrency is gestort. Dit leidt uiteindelijk tot een all-time high van $60.000 in maart 2021. 

De stabiliteit van Bitcoin tijdens deze crisis vergroot de aantrekkingskracht als dekking optie. Zeker voor degenen die sceptisch zijn over de toekomstige levensvatbaarheid van goud.

Sneller herstel dan gedacht

De crypto markten blijven qua waarderingen in de schaduw staan van de traditionele marktinvesteringen. Dit ondanks de recente explosie binnen de cryptocurrency sector. 

Het dichten van de kloof gaat echter veel sneller dan de voorspellingen. Dat heeft te maken met de mainstream blootstelling aan het potentieel van Bitcoin. 

Beleggers zoeken altijd naar de meest actuele en levensvatbare opties voor hun portefeuilles.

Diversificatie in wallets

Bitcoin heeft veel voordelen ten opzichte van goud. Daardoor zijn beleggers op zoek naar diversificatie in hun portefeuilles. De koningsmunt lijkt de beste optie te zijn. 

Deze stroom van kapitaal naar de crypto ruimte blijft toenemen. Bij een aanhoudende trend kan Bitcoin de plaats innemen als zijnde het nieuwe goud.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.