Aandelen

Bitcoin stad El Salvador geeft $1 miljard aan BTC obligaties uit

admin

Leestijd: 2 minuten

*

El Salvador is het eerste land dat Bitcoin tot een wettig betaalmiddel heeft gemaakt. Hoewel dit niet ging zonder slag of stoot, werkt de stad aan een nieuwe interessante ontwikkeling.

Nieuwe ontwikkelingen ondanks wrijving

De stad heeft wat moeten doorstaan om Bitcoin tot wettig betaalmiddel te kunnen maken. El Salvador ging gebukt onder protesten en fraude, een volatiele markt en technische problemen.

Ondanks de wrijving blijven de Midden-Amerikaanse regionen en de regerende bestuurders het Bitcoin verhaal van El Salvador verder verkennen en uitwerken.

Bitcoin obligatie

Recent heeft El Salvador een nieuwe stap in dezelfde richting gezet. Het sloot een deal met cryptocurrency bedrijven Blockstream en BitFinex om de markt te mainstreamen.

De president van El Salvador is van plan om een miljard “Bitcoin obligatie” uit te geven. Op deze manier wil Nayib Bukele de Bitcoin infrastructuur van El Salvador ondersteunen.

Hyperbitcoinisatie

Deze stap heeft een belangrijk potentieel. Het kan “hyperbitcoinisatie” versnellen en een nieuw financieel systeem tot stand te brengen. Het persbericht van Blockstream luidde:

“De president van El Salvador en ik hebben vandaag aangekondigd dat er een Bitcoin obligatie van miljard wordt uitgeven op het Liquid Network.”

“Het bedrag wordt verdeeld tussen 500 miljoen Bitcoin en een infrastructuur uitgave van M. Dit voor het uitbouwen van energie en  Bitcoin mining in de regio.”

Licentie voor Bitfinex Securities?

Volgens Blockstream is dit aanbod aantrekkelijk voor veel investeerders. Zoals crypto investeerders die op zoek naar rendement, HODLers en gewone mensen. Ook krijgt Bitfinex Securities mogelijk een licentie.

Dit om de obligatie uitgifte te kunnen verwerken. Dit zou de eerste cryptocurrency licentie van El Salvador zijn. Op zijn beurt zou dit steun kunnen bieden voor het creëren van een wet voor staatsobligaties.

Dit zou de weg vrij kunnen maken voor andere Liquid security tokens. Zoals de Blockstream Mining Note of Exordium token. Dit om genoteerd te worden op een gereguleerde El Salvadoraanse effectenbeurs.

Bitcoin stad langs de Golf van Fonseca

Deze ontwikkelingen zijn in lijn met de visie van president Bukele. Naast de Bitcoin Bonds zei de president ook te streven naar de bouw van een stad voor de grootste cryptocurrency.

“Bitcoin City zal worden gevestigd langs de Golf van Fonseca in de buurt van een vulkaan. Een energiecentrale bij de vulkaan om energie te leveren aan de stad en voor het delven van Bitcoin.”

President Bukele laat ook weten:

“Bitcoin is begonnen met het veranderen van de wereld en dat zal nog meer gaan toenemen. El Salvador bevindt zich op een historisch moment.”

Met deze ontwikkelingen in El Salvador ziet het er rooskleurig uit voor Bitcoin. Toch mogen we ook de protesten niet vergeten toen Bitcoin in september als wettig betaalmiddel werd geaccepteerd.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.