Aandelen

Bitcoin stad El Salvador geeft $1 miljard aan BTC obligaties uit

admin

Leestijd: 2 minuten

*

El Salvador is het eerste land dat Bitcoin tot een wettig betaalmiddel heeft gemaakt. Hoewel dit niet ging zonder slag of stoot, werkt de stad aan een nieuwe interessante ontwikkeling.

Nieuwe ontwikkelingen ondanks wrijving

De stad heeft wat moeten doorstaan om Bitcoin tot wettig betaalmiddel te kunnen maken. El Salvador ging gebukt onder protesten en fraude, een volatiele markt en technische problemen.

Ondanks de wrijving blijven de Midden-Amerikaanse regionen en de regerende bestuurders het Bitcoin verhaal van El Salvador verder verkennen en uitwerken.

Bitcoin obligatie

Recent heeft El Salvador een nieuwe stap in dezelfde richting gezet. Het sloot een deal met cryptocurrency bedrijven Blockstream en BitFinex om de markt te mainstreamen.

De president van El Salvador is van plan om een miljard “Bitcoin obligatie” uit te geven. Op deze manier wil Nayib Bukele de Bitcoin infrastructuur van El Salvador ondersteunen.

Hyperbitcoinisatie

Deze stap heeft een belangrijk potentieel. Het kan “hyperbitcoinisatie” versnellen en een nieuw financieel systeem tot stand te brengen. Het persbericht van Blockstream luidde:

“De president van El Salvador en ik hebben vandaag aangekondigd dat er een Bitcoin obligatie van miljard wordt uitgeven op het Liquid Network.”

“Het bedrag wordt verdeeld tussen 500 miljoen Bitcoin en een infrastructuur uitgave van M. Dit voor het uitbouwen van energie en  Bitcoin mining in de regio.”

Licentie voor Bitfinex Securities?

Volgens Blockstream is dit aanbod aantrekkelijk voor veel investeerders. Zoals crypto investeerders die op zoek naar rendement, HODLers en gewone mensen. Ook krijgt Bitfinex Securities mogelijk een licentie.

Dit om de obligatie uitgifte te kunnen verwerken. Dit zou de eerste cryptocurrency licentie van El Salvador zijn. Op zijn beurt zou dit steun kunnen bieden voor het creëren van een wet voor staatsobligaties.

Dit zou de weg vrij kunnen maken voor andere Liquid security tokens. Zoals de Blockstream Mining Note of Exordium token. Dit om genoteerd te worden op een gereguleerde El Salvadoraanse effectenbeurs.

Bitcoin stad langs de Golf van Fonseca

Deze ontwikkelingen zijn in lijn met de visie van president Bukele. Naast de Bitcoin Bonds zei de president ook te streven naar de bouw van een stad voor de grootste cryptocurrency.

“Bitcoin City zal worden gevestigd langs de Golf van Fonseca in de buurt van een vulkaan. Een energiecentrale bij de vulkaan om energie te leveren aan de stad en voor het delven van Bitcoin.”

President Bukele laat ook weten:

“Bitcoin is begonnen met het veranderen van de wereld en dat zal nog meer gaan toenemen. El Salvador bevindt zich op een historisch moment.”

Met deze ontwikkelingen in El Salvador ziet het er rooskleurig uit voor Bitcoin. Toch mogen we ook de protesten niet vergeten toen Bitcoin in september als wettig betaalmiddel werd geaccepteerd.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.