Crypto nieuws

BitMEX wil relevant blijven en lanceert een crypto als beloning

admin

Leestijd: 2 minuten

*

BitMEX is één van de meest toonaangevende beurzen voor crypto derivaten. Het bedrijf is uit de spotlights geraakt. Door rivaliserende beurzen en zijn aanvaringen met de wet.

BMEX als beloning

Het platform uit China gaat echter niet bij de pakken neerzitten. De beurs heeft besloten om dezelfde weg in te slaan als andere exchanges. BitMEX wil zijn relevantie behouden.

Recent kondigt BitMEX de lancering aan van zijn eigen token BMEX. Vanaf 1 februari wil het bedrijf 1,5 miljoen tokens air droppen. Bestemd voor in aanmerking komende gebruikers. BitMEX merkt op:

“BMEX is een ERC-20 token met een maximale voorraad van 450 miljoen. Een groot deel wordt gebruikt om nieuwe en bestaande gebruikers te belonen. De tokens zijn vergrendeld in een 5-jarig vesting contract.”

Verdeling van de tokens

Met deze actie voegt het platform zich in het rijtje met rivaliserende cryptocurrency beurzen. Ook deze bieden hun eigen tokens aan. Zoals Binance, FTX en Crypto.com.

5% is voor toekomstige airdrops. 20% voor liquiditeitsverschaffing als de BMEX spothandel wordt gelanceerd. Nog eens 20% is voor werknemers. 30% voor marketing- en affiliate beloningen en 25% als reserve. 

Beloning in 2 fasen

Gebruikers kunnen tokens verzamelen door handelsactiviteiten en het uitnodigen van nieuwe gebruikers. Deze mogelijkheid eindigt zodra het tweede kwartaal van 2022 afloopt.

Tot die tijd zijn de BMEX tokens niet terugbetaalbaar. In de tweede fase kunnen gebruikers de munt verhandelen. Dit met behulp van de aankomende handelsdiensten van BitMEX. 

In een recent rapport wordt opgemerkt dat BMEX elk kwartaal wordt verbrand. Dit om het nut voor de houders van de tokens te verhogen.

Bekende methode

De handelswijze doet denken aan het token mechanisme van concurrent Binance. De methode van BitMEX blijft echter wel achter op het toonaangevende Binance.

Deze heeft een 24-uurs BTC Future uitwisseling volume van meer dan $ 12 miljard. In vergelijking hiermee voert BitMEX handel ter waarde van ongeveer $.066 miljard.

Daarnaast is ook het transfervolume van Bitcoin gedaald. Dit kan zijn aangewakkerd door de grote markt correcties. De daling is waargenomen sinds de Zwarte Donderdag in het begin van 2020.

De exchange wordt ervan beschuldigd de prijsdaling van Bitcoin te hebben veroorzaakt. Het had namelijk een downtime door toedoen van DDos aanvallen. Binance Futures heeft sindsdien zijn toppositie veiliggesteld. 

Aangeklaagd

Er is nog een mogelijke factor voor de ondergang. Dit is de beschuldiging dat BitMEX ongereguleerde futures verhandeld. Ook zou het zich bezighouden met prijsmanipulatie. Het bedrijf is voor de rechter gedaagd.

De rechtbank in New York heeft ook Binance om soortgelijke redenen aangeklaagd. BitMEX betaalt in 2021 voor miljoen aan boetes. Dit betreft de grootste boete die ooit door een crypto bedrijf is betaald.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.