Crypto nieuws

  BitMEX wil relevant blijven en lanceert een crypto als beloning

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  BitMEX is één van de meest toonaangevende beurzen voor crypto derivaten. Het bedrijf is uit de spotlights geraakt. Door rivaliserende beurzen en zijn aanvaringen met de wet.

  BMEX als beloning

  Het platform uit China gaat echter niet bij de pakken neerzitten. De beurs heeft besloten om dezelfde weg in te slaan als andere exchanges. BitMEX wil zijn relevantie behouden.

  Recent kondigt BitMEX de lancering aan van zijn eigen token BMEX. Vanaf 1 februari wil het bedrijf 1,5 miljoen tokens air droppen. Bestemd voor in aanmerking komende gebruikers. BitMEX merkt op:

  “BMEX is een ERC-20 token met een maximale voorraad van 450 miljoen. Een groot deel wordt gebruikt om nieuwe en bestaande gebruikers te belonen. De tokens zijn vergrendeld in een 5-jarig vesting contract.”

  Verdeling van de tokens

  Met deze actie voegt het platform zich in het rijtje met rivaliserende cryptocurrency beurzen. Ook deze bieden hun eigen tokens aan. Zoals Binance, FTX en Crypto.com.

  5% is voor toekomstige airdrops. 20% voor liquiditeitsverschaffing als de BMEX spothandel wordt gelanceerd. Nog eens 20% is voor werknemers. 30% voor marketing- en affiliate beloningen en 25% als reserve. 

  Beloning in 2 fasen

  Gebruikers kunnen tokens verzamelen door handelsactiviteiten en het uitnodigen van nieuwe gebruikers. Deze mogelijkheid eindigt zodra het tweede kwartaal van 2022 afloopt.

  Tot die tijd zijn de BMEX tokens niet terugbetaalbaar. In de tweede fase kunnen gebruikers de munt verhandelen. Dit met behulp van de aankomende handelsdiensten van BitMEX. 

  In een recent rapport wordt opgemerkt dat BMEX elk kwartaal wordt verbrand. Dit om het nut voor de houders van de tokens te verhogen.

  Bekende methode

  De handelswijze doet denken aan het token mechanisme van concurrent Binance. De methode van BitMEX blijft echter wel achter op het toonaangevende Binance.

  Deze heeft een 24-uurs BTC Future uitwisseling volume van meer dan $ 12 miljard. In vergelijking hiermee voert BitMEX handel ter waarde van ongeveer $.066 miljard.

  Daarnaast is ook het transfervolume van Bitcoin gedaald. Dit kan zijn aangewakkerd door de grote markt correcties. De daling is waargenomen sinds de Zwarte Donderdag in het begin van 2020.

  De exchange wordt ervan beschuldigd de prijsdaling van Bitcoin te hebben veroorzaakt. Het had namelijk een downtime door toedoen van DDos aanvallen. Binance Futures heeft sindsdien zijn toppositie veiliggesteld. 

  Aangeklaagd

  Er is nog een mogelijke factor voor de ondergang. Dit is de beschuldiging dat BitMEX ongereguleerde futures verhandeld. Ook zou het zich bezighouden met prijsmanipulatie. Het bedrijf is voor de rechter gedaagd.

  De rechtbank in New York heeft ook Binance om soortgelijke redenen aangeklaagd. BitMEX betaalt in 2021 voor miljoen aan boetes. Dit betreft de grootste boete die ooit door een crypto bedrijf is betaald.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Handel Robinhood stijgt 75% in november: CEO voorspelt 9-figures aan inkomsten

  Femke Wassink

  dec. 5, 2023

  Leestijd: 2 min

  Robinhood meldt in november een stijging van 75% in de handelsvolumes van digitale activa. CEO Vlad Tenev hoopt dat het platform een jaarlijks inkomen van "9 figures" zal genereren.