Crypto nieuws

BitMEX wil relevant blijven en lanceert een crypto als beloning

admin

Leestijd: 2 minuten

*

BitMEX is één van de meest toonaangevende beurzen voor crypto derivaten. Het bedrijf is uit de spotlights geraakt. Door rivaliserende beurzen en zijn aanvaringen met de wet.

BMEX als beloning

Het platform uit China gaat echter niet bij de pakken neerzitten. De beurs heeft besloten om dezelfde weg in te slaan als andere exchanges. BitMEX wil zijn relevantie behouden.

Recent kondigt BitMEX de lancering aan van zijn eigen token BMEX. Vanaf 1 februari wil het bedrijf 1,5 miljoen tokens air droppen. Bestemd voor in aanmerking komende gebruikers. BitMEX merkt op:

“BMEX is een ERC-20 token met een maximale voorraad van 450 miljoen. Een groot deel wordt gebruikt om nieuwe en bestaande gebruikers te belonen. De tokens zijn vergrendeld in een 5-jarig vesting contract.”

Verdeling van de tokens

Met deze actie voegt het platform zich in het rijtje met rivaliserende cryptocurrency beurzen. Ook deze bieden hun eigen tokens aan. Zoals Binance, FTX en Crypto.com.

5% is voor toekomstige airdrops. 20% voor liquiditeitsverschaffing als de BMEX spothandel wordt gelanceerd. Nog eens 20% is voor werknemers. 30% voor marketing- en affiliate beloningen en 25% als reserve. 

Beloning in 2 fasen

Gebruikers kunnen tokens verzamelen door handelsactiviteiten en het uitnodigen van nieuwe gebruikers. Deze mogelijkheid eindigt zodra het tweede kwartaal van 2022 afloopt.

Tot die tijd zijn de BMEX tokens niet terugbetaalbaar. In de tweede fase kunnen gebruikers de munt verhandelen. Dit met behulp van de aankomende handelsdiensten van BitMEX. 

In een recent rapport wordt opgemerkt dat BMEX elk kwartaal wordt verbrand. Dit om het nut voor de houders van de tokens te verhogen.

Bekende methode

De handelswijze doet denken aan het token mechanisme van concurrent Binance. De methode van BitMEX blijft echter wel achter op het toonaangevende Binance.

Deze heeft een 24-uurs BTC Future uitwisseling volume van meer dan $ 12 miljard. In vergelijking hiermee voert BitMEX handel ter waarde van ongeveer $.066 miljard.

Daarnaast is ook het transfervolume van Bitcoin gedaald. Dit kan zijn aangewakkerd door de grote markt correcties. De daling is waargenomen sinds de Zwarte Donderdag in het begin van 2020.

De exchange wordt ervan beschuldigd de prijsdaling van Bitcoin te hebben veroorzaakt. Het had namelijk een downtime door toedoen van DDos aanvallen. Binance Futures heeft sindsdien zijn toppositie veiliggesteld. 

Aangeklaagd

Er is nog een mogelijke factor voor de ondergang. Dit is de beschuldiging dat BitMEX ongereguleerde futures verhandeld. Ook zou het zich bezighouden met prijsmanipulatie. Het bedrijf is voor de rechter gedaagd.

De rechtbank in New York heeft ook Binance om soortgelijke redenen aangeklaagd. BitMEX betaalt in 2021 voor miljoen aan boetes. Dit betreft de grootste boete die ooit door een crypto bedrijf is betaald.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.