Crypto nieuws

ETF's schitteren in crypto wereld: ruim 10.000 Bitcoin op laatste handelsdag

Femke Wassink

2024-01-19

Leestijd: 2 minuten

*

Spot Bitcoin exchange traded funds hebben een nieuwe mijlpaal bereikt. Op hun vijfde handelsdag hebben ze maar liefst 10.667 Bitcoin toegevoegd aan hun crypto-portfolio's.

BlackRock aan de leiding

Op dag 5 was het BlackRock's ETF dat de meeste Bitcoin opslokte. Dit waren er 8.700 om precies te zijn. Ze vertegenwoordigen een waarde van bijna $358 miljoen.

Terwijl de ETF van BlackRock groeit, ziet Grayscale’s GBTC een uitstroom. Dit gebeurde sinds het omgezet werd in een spot ETF op 11 januari. GBTC verliest bijna 38.000 BTC.

The "Newborn Nine"

De term is bedacht door ETF analist Eric Balchunas voor de nieuwe spot Bitcoin ETF's - exclusief GBTC. Deze groep zag een stijging van 34% in dagelijkse handelsvolume.

Er is wel sprake van een vertraging in data over Bitcoin aankopen door ETF beheerders. Deze lopen enigszins achter op de daadwerkelijke transacties. De cijfers zijn dus niet exact.

Ook Fidelity aan de top

BlackRock en Fidelity’s ETF's hebben $1 miljard onder beheer. Dat bevestigd hun prominente positie in de markt. Ze staan 4e en 5e in de kapitaalinstroom over alle Amerikaanse ETF's.

Bitwise doet ook mee

Ook Bitwise doet mee. Bitwise voegde op 18 januari nog eens 491 BTC toe aan hun fonds. Dit benadrukt het vertrouwen in hun beheer. Op 17 januari daalde Bitcoin minder dan 1%.

Maar, in de afgelopen 24 uur is er een daling van meer dan 3,5% waargenomen. De bewegingen van grote ETFs kunnen zeker invloed hebben op de markt.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.