Crypto nieuws

  Blockchain kan financiële instellingen in 2030 €10 miljard besparen

  *

  Redactie

  2023-07-30

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Uit een recent onderzoek blijkt dat de blockchain-technologie financiële instellingen kan helpen om tegen het jaar 2030 maar liefst €10 miljard te besparen op grensoverschrijdende betalingskosten.

  Geloof in blockchain

  Het onderzoek waarvan het rapport op 29 juli werd gepubliceerd, omvat de antwoorden van 300 financiële professionals uit 45 verschillende landen. Ze zijn werkzaam in diverse sectoren. Zoals fintech, media, consumententechnologie en detailhandel.

  Maar liefst 97% van de deelnemers – variërend van analisten tot directeuren en CEO's – geloven stellig dat blockchain een cruciale rol zal spelen in het faciliteren van snellere betalingssystemen binnen de komende 3 jaar.

  Meer dan de helft van de deelnemers was het erover eens dat het meest significante voordeel van cryptocurrency de potentie is om kosten te verminderen. Ruim 50% gelooft dat lagere betalingskosten de belangrijkste troef is van crypto.

  €10 miljard tegen 2030

  Fintech analysebedrijf Juniper Research voorspelt dat het gebruik van blockchain in wereldwijde transacties de komende 6 jaar aanzienlijke kostenbesparingen voor banken zal opleveren.

  Juniper Research ondersteunt deze notie door te wijzen op blockchain's potentieel om aanzienlijke besparingen te verhogen voor financiële instellingen die grensoverschrijdende transacties uitvoeren. Naar schatting €10 miljard tegen 2030.

  Terwijl het e-commerce landschap blijft uitbreiden en bedrijven internationale markten prioriteren, wordt verwacht dat grensoverschrijdende betalingen alleen maar zullen toenemen in de komende jaren.

  Tegen 2030 is er een aanzienlijke verwachte toename is in internationale betalingstransacties.

  "Wereldwijde grensoverschrijdende betalingsstromen zullen naar verwachting $156 biljoen bereiken. Aangedreven door een samengestelde jaarlijkse groei van 5%."

  Adoptie crypto betalingen

  Er was echter een verschil in meningen onder de deelnemers. Dat ging over wanneer de meerderheid van de handelaars digitale valutabetalingen zou omarmen.

  50% van de ondervraagden denkt dat de meeste handelaars binnen de komende 3 jaar crypto-betalingen zouden adopteren. Maar de vertrouwensniveaus over of het binnen het komende jaar zou gebeuren varieerde daarbij.

  Het hoogste vertrouwen is afkomstig uit het Midden-Oosten en Afrika. 27% gelooft dat de meeste handelaars binnen het komende jaar crypto als betaalmethode zullen accepteren. De Asia-Pacific regio is het minst zelfverzekerd met slechts 13%.

  CBDC's

  Wereldwijd gelooft 17% van de 300 deelnemers aan het onderzoek dat dergelijke adoptie binnen het komende jaar zou kunnen gebeuren. De Bank for International Settlements onthulde dat er binnen 6 jaar tot 24 CBDC's in omloop kunnen zijn.

  Na een onderzoek van 86 centrale banken van oktober tot december 2022, onthult BIS dat 93% van de centrale banken CBDC's onderzoekt. Tegen 2030 zouden er tot 15 retail en 9 wholesale CBDC's in omloop kunnen zijn.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.