Crypto nieuws

  BlockFi bevestigt datalek incident met gegevens op Hubspot

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Hubspot is een externe leverancier voor crypto bedrijf BlockFi. Uit een onderzoek blijkt dat het Hubspot klantgegevens opslaat. Deze gegevens zijn eerder gebruikt bij het uitvoeren van phishing aanvallen.

  Datalek incident

  Het gaat om gebruikersgegevens zoals namen, e-mailadressen en telefoonnummers. Het in New Jersey gevestigde cryptocurrency bedrijf BlockFi bevestigd het datalek incident bij Hubspot.

  BlockFi waarschuwt zijn gebruikers proactief over de inbreuk. Het is de bedoeling om degenen met kwade intenties af te schrikken. BlockFi wil voorkomen dat de gegevens illegaal worden gebruikt.

  Niet-geautoriseerde 3e partij

  Recent is een rapport uitgegeven. Daaruit blijkt dat hackers op 18 maart toegang krijgen tot de klantgegevens van BlockFi. Deze zijn op dat moment opgeslagen op platform van Hubspot.

  Een reactie van het bedrijf luidt als volgt:

  "Hubspot heeft bevestigd dat een niet-geautoriseerde derde partij toegang heeft gekregen tot bepaalde BlockFi klantgegevens. Deze zijn ondergebracht op het Hubspot platform."

  Phishing aanvallen

  Eerder gebruiken slechte actoren deze informatie ook. Mede voor het uitvoeren van phishing aanvallen. Ook worden de gegevens gebruikt voor het verkrijgen van toegang tot gebruikersaccounts. 

  Dat gebeurt via wachtwoorden. Deze worden door de gebruikers zelf verstrekt. BlockFi ondersteunt het onderzoek van Hubspot. Er moet duidelijkheid komen over de impact die het datalek heeft. 

  Geruststellen

  De exacte details van de geschonden gegevens moeten nog worden geïdentificeerd en bekendgemaakt. Dat weerhoudt BlockFi er niet van om zijn gebruikers alvast gerust te stellen.

  Het bedrijf benadrukt dat de persoonlijke gegevens nooit op Hubspot zijn opgeslagen. Concluderend gaat het dan om wachtwoorden, ID en sofi-nummers. 

  4 methoden tot veiligheid

  BlockFi bevestigd ook dat zijn interne systeem en klanten fondsen niet zijn benaderd. De inbreuk blijft beperkt tot de externe leverancier van het bedrijf. 

  Het crypto bedrijf raadt 4 methoden aan om zijn gebruikers te kunnen beschermen. Het gaat om sterke wachtwoorden, twee-factor authenticatie, vertrouwde applicaties en waakzaamheid tegen scammers.

  Tijd is van belang

  BlockFi erkent dat tijd van essentieel belang is in deze kwestie. Daarom versnelt het bedrijf het onderzoek om de omvang van de inbreuk te kunnen identificeren. In een reactie laten ze weten:

  "Aanvullende informatie wordt in de komende dagen naar alle getroffen klanten gemaild."

  Beleggers wordt geadviseerd om op hun hoede te zijn voor alle communicatie. Het gaat met name om urgente hulp bij het opvragen van persoonlijke gegevens. Bijvoorbeeld wachtwoorden en wallet adressen.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

  Femke Wassink

  feb. 28, 2024

  Leestijd: 2 min

  Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.

  *
  Nieuws

  Changpeng Zhao wil volledige aandeel Binance inzetten als borg om naar VAE te reizen

  Redactie

  jan. 25, 2024

  Leestijd: 2 min

  Voormalig CEO van Binance Changpeng Zhao wil zijn volledige aandeel in Binance inzetten om tijdelijk naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen. Waarde? 4,5 miljard dollar. 

  *
  Nieuws

  Breaking: Terraform Labs van Do Kwon vraagt Chapter 11 faillissementsbescherming aan

  Femke Wassink

  jan. 22, 2024

  Leestijd: 2 min

  Recent is er nieuws naar buiten gebracht over Terraform Labs van Do Kwon. Het bedrijf achter de TerraUSD stablecoin heeft Chapter 11 faillissementsbescherming aangevraagd.