Crypto nieuws

BlockFi moet mogelijk een schikking van $100 miljoen betalen

admin

Leestijd: 2 minuten

*

BlockFi Inc. moet mogelijk 100 miljoen dollar betalen om te schikken met de SEC. Het bedrijf biedt illegaal een hoogrentend product aan via het uitlenen van digitale tokens.

Niet geregistreerde effecten

De officiële verklaring rondom de beschuldiging wordt deze week verwacht. Dan scherpt de SEC zijn regelgeving namelijk aan. Het argument van “niet-geregistreerde effecten” herleeft. 

De waakhond beweert dat het product van Coinbase ook verwant is aan dit effect.  In het afgelopen kwartaal geeft de toezichthouder zijn Enforcement Results vrij.

Daarin zijn 434 nieuwe acties ingediend. Waaronder ook de nieuwe bedreigingen in de crypto ruimte. Gurbir S. Grewal merkt als directeur van de SEC het volgende op:

“Dit jaar hebben we een aantal kritisch belangrijke en unieke handhavingsacties gezien.”

Regulering op de agenda

Als onderdeel van zijn overeenkomst kan BlockFi geen nieuwe rentegevende rekeningen openen. Dat geldt voor de meeste Amerikanen. De voorzitter van de SEC stipt ook de regulering van cryptocurrencies aan.

In een recent interview laat Gary Gensler weten:

“We hebben een brede agenda en crypto is daar een onderdeel van. We hebben een aantal acties ondernomen en werken samen met verschillende platformen en exchanges. Dit om bescherming voor het publiek te krijgen.”

Niet alle tokens zijn effecten

Tom Emmer van de Congressional Blockchain Caucus neemt een ander standpunt in. Hij zegt het niet eens te zijn met de SEC. Niet alle tokens kunnen effecten worden genoemd. 

Gary Gensler zegt ook dat het nuttig is om met het Congres samen te werken. Met name op het gebied van de bescherming van beleggers in deze ruimte. Hij zegt:

“We gaan samenwerken met de Commodity Futures Trading Commission waar een aantal commodity tokens zijn. Veel van deze tokens zijn effecten. Sommige vallen onder hun bevoegdheid. We werken samen als twee federale agentschappen.”

Ieder de helft?

Het in New Jersey gevestigde BlockFi moet een boete van $ 100 miljoen betalen. $ 50 is voor de SEC.  De andere helft moet het bedrijf betalen aan de verschillende staten. 

Verschillende bedrijven liggen in de clinch met de toezichthouder. Waaronder Celsius Network en Gemini Trust Co. Ook zij zijn populair door het betalen van hoge rendementen. Deze kunnen oplopen tot wel 10%.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.