Crypto nieuws

BlockFi moet mogelijk een schikking van $100 miljoen betalen

admin

Leestijd: 2 minuten

*

BlockFi Inc. moet mogelijk 100 miljoen dollar betalen om te schikken met de SEC. Het bedrijf biedt illegaal een hoogrentend product aan via het uitlenen van digitale tokens.

Niet geregistreerde effecten

De officiële verklaring rondom de beschuldiging wordt deze week verwacht. Dan scherpt de SEC zijn regelgeving namelijk aan. Het argument van “niet-geregistreerde effecten” herleeft. 

De waakhond beweert dat het product van Coinbase ook verwant is aan dit effect.  In het afgelopen kwartaal geeft de toezichthouder zijn Enforcement Results vrij.

Daarin zijn 434 nieuwe acties ingediend. Waaronder ook de nieuwe bedreigingen in de crypto ruimte. Gurbir S. Grewal merkt als directeur van de SEC het volgende op:

“Dit jaar hebben we een aantal kritisch belangrijke en unieke handhavingsacties gezien.”

Regulering op de agenda

Als onderdeel van zijn overeenkomst kan BlockFi geen nieuwe rentegevende rekeningen openen. Dat geldt voor de meeste Amerikanen. De voorzitter van de SEC stipt ook de regulering van cryptocurrencies aan.

In een recent interview laat Gary Gensler weten:

“We hebben een brede agenda en crypto is daar een onderdeel van. We hebben een aantal acties ondernomen en werken samen met verschillende platformen en exchanges. Dit om bescherming voor het publiek te krijgen.”

Niet alle tokens zijn effecten

Tom Emmer van de Congressional Blockchain Caucus neemt een ander standpunt in. Hij zegt het niet eens te zijn met de SEC. Niet alle tokens kunnen effecten worden genoemd. 

Gary Gensler zegt ook dat het nuttig is om met het Congres samen te werken. Met name op het gebied van de bescherming van beleggers in deze ruimte. Hij zegt:

“We gaan samenwerken met de Commodity Futures Trading Commission waar een aantal commodity tokens zijn. Veel van deze tokens zijn effecten. Sommige vallen onder hun bevoegdheid. We werken samen als twee federale agentschappen.”

Ieder de helft?

Het in New Jersey gevestigde BlockFi moet een boete van $ 100 miljoen betalen. $ 50 is voor de SEC.  De andere helft moet het bedrijf betalen aan de verschillende staten. 

Verschillende bedrijven liggen in de clinch met de toezichthouder. Waaronder Celsius Network en Gemini Trust Co. Ook zij zijn populair door het betalen van hoge rendementen. Deze kunnen oplopen tot wel 10%.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.