Crypto nieuws

    BlockFi negeert de bearmarkt en peutert krediet los van $250 miljoen bij FTX

    Cheval de Vie

    2022-06-21

    Leestijd: 2 minuten

    *

    BlockFi wil de fondsen van zijn gebruikers veilig stellen. Daarvoor heeft het een krediet losgepeuterd van maar liefst $250 miljoen bij niemand minder dan crypto platform FTX.  

    Geen bearmarkt voor BlockFi?

    Met deze ontwikkeling negeert de crypto wallet de huidige bearmarkt. Waar andere platformen het moeilijk hebben om hun hoofd boven water te houden, investeert BlockFi erop los. 

    Zac Prince van BlockFi is in zijn nopjes. Dat laat hij recent weten via zijn Twitter account. 

    “We hebben een doorlopend krediet van $250 miljoen veiliggesteld. Met dit kapitaal kunnen we zowel onze balans als ons platform verder versterken.” 

    Inlossen en opnieuw opnemen

    Om het krediet veilig te stellen heeft BlockFi een term sheet ondertekend. Dat deed de digitale wallet provider samen met de crypto exchange FTX. 

    Het gaat om een krediet dat kan worden opgenomen en gebruikt voor bedrijfsfinanciering. De financiering kan worden ingelost, maar vervolgens ook opnieuw worden opgenomen. 

    In een reactie laat de CEO van BlockFi ook het onderstaande weten:

    "De opbrengst van de kredietfaciliteit is bedoeld om contractueel te worden achtergesteld aan alle klanten saldi. Het is bedoeld voor alle account types. Zoals een lening en onderpand of een BPY. Het zal worden gebruikt zoals dat bedoeld is."

    Bittere pil

    Het verstrekte krediet is toch enigszins opmerkelijk te noemen. De $250 miljoen wordt namelijk vrijgegeven te midden van een bearmarkt. 

    Er is onrust in de markt. Veel crypto bedrijven zetten hun personeel noodgedwongen op non-actief. Ook moeten ze drastische veranderingen doorvoeren of activiteiten stopzetten.

    De bearmarkt zet sommige platformen zelfs aan tot het pauzeren van opnames. Op deze manier doen ze er alles aan om zichzelf staande te kunnen houden. 

    Zac Prince is trots

    BlockFi lijkt deze signalen te negeren. CEO Zac Prince zegt trots te zijn op zijn team. Ze leveren uitstekende prestaties ondanks de voortdurende volatiliteit.

    Hij zegt dat het krediet wordt gebruikt om de fondsen van hun gebruikers veilig te kunnen stellen. Ongeacht om wat voor een soort gebruikersaccount het gaat. 

    Niet alles gaat goed

    Gaat het BlockFi dan allemaal voor de wind? Nee. Begin van dit jaar zag het bedrijf nog een SEC boete van  $100 miljoen tegemoet. 

    De commissie deelt de boete uit om de hoogrentende rekeningen van BlockFi. Deze worden door de SEC aangemerkt als zijnde beveiligingsproducten. 

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

    Redactie

    apr. 19, 2024

    Leestijd: 2 min

    Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

    *
    Nieuws

    Arkham top 5 crypto bezitters omvat $3,5 miljard: 35% is onbereikbaar

    Femke Wassink

    apr. 16, 2024

    Leestijd: 2 min

    Een recente update van het Arkham dashboard werpt licht op de bezittingen van enkele van de rijkste crypto houders ter wereld die hun rijkdom hebben geverifieerd via de blockchain.