Crypto nieuws

BlockFi negeert de bearmarkt en peutert krediet los van $250 miljoen bij FTX

Cheval de Vie

2022-06-21

Leestijd: 2 minuten

*

BlockFi wil de fondsen van zijn gebruikers veilig stellen. Daarvoor heeft het een krediet losgepeuterd van maar liefst $250 miljoen bij niemand minder dan crypto platform FTX.  

Geen bearmarkt voor BlockFi?

Met deze ontwikkeling negeert de crypto wallet de huidige bearmarkt. Waar andere platformen het moeilijk hebben om hun hoofd boven water te houden, investeert BlockFi erop los. 

Zac Prince van BlockFi is in zijn nopjes. Dat laat hij recent weten via zijn Twitter account. 

“We hebben een doorlopend krediet van $250 miljoen veiliggesteld. Met dit kapitaal kunnen we zowel onze balans als ons platform verder versterken.” 

Inlossen en opnieuw opnemen

Om het krediet veilig te stellen heeft BlockFi een term sheet ondertekend. Dat deed de digitale wallet provider samen met de crypto exchange FTX. 

Het gaat om een krediet dat kan worden opgenomen en gebruikt voor bedrijfsfinanciering. De financiering kan worden ingelost, maar vervolgens ook opnieuw worden opgenomen. 

In een reactie laat de CEO van BlockFi ook het onderstaande weten:

"De opbrengst van de kredietfaciliteit is bedoeld om contractueel te worden achtergesteld aan alle klanten saldi. Het is bedoeld voor alle account types. Zoals een lening en onderpand of een BPY. Het zal worden gebruikt zoals dat bedoeld is."

Bittere pil

Het verstrekte krediet is toch enigszins opmerkelijk te noemen. De $250 miljoen wordt namelijk vrijgegeven te midden van een bearmarkt. 

Er is onrust in de markt. Veel crypto bedrijven zetten hun personeel noodgedwongen op non-actief. Ook moeten ze drastische veranderingen doorvoeren of activiteiten stopzetten.

De bearmarkt zet sommige platformen zelfs aan tot het pauzeren van opnames. Op deze manier doen ze er alles aan om zichzelf staande te kunnen houden. 

Zac Prince is trots

BlockFi lijkt deze signalen te negeren. CEO Zac Prince zegt trots te zijn op zijn team. Ze leveren uitstekende prestaties ondanks de voortdurende volatiliteit.

Hij zegt dat het krediet wordt gebruikt om de fondsen van hun gebruikers veilig te kunnen stellen. Ongeacht om wat voor een soort gebruikersaccount het gaat. 

Niet alles gaat goed

Gaat het BlockFi dan allemaal voor de wind? Nee. Begin van dit jaar zag het bedrijf nog een SEC boete van  $100 miljoen tegemoet. 

De commissie deelt de boete uit om de hoogrentende rekeningen van BlockFi. Deze worden door de SEC aangemerkt als zijnde beveiligingsproducten. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.