Crypto nieuws

  BlockFi negeert de bearmarkt en peutert krediet los van $250 miljoen bij FTX

  Cheval de Vie

  2022-06-21

  Leestijd: 2 minuten

  *

  BlockFi wil de fondsen van zijn gebruikers veilig stellen. Daarvoor heeft het een krediet losgepeuterd van maar liefst $250 miljoen bij niemand minder dan crypto platform FTX.  

  Geen bearmarkt voor BlockFi?

  Met deze ontwikkeling negeert de crypto wallet de huidige bearmarkt. Waar andere platformen het moeilijk hebben om hun hoofd boven water te houden, investeert BlockFi erop los. 

  Zac Prince van BlockFi is in zijn nopjes. Dat laat hij recent weten via zijn Twitter account. 

  “We hebben een doorlopend krediet van $250 miljoen veiliggesteld. Met dit kapitaal kunnen we zowel onze balans als ons platform verder versterken.” 

  Inlossen en opnieuw opnemen

  Om het krediet veilig te stellen heeft BlockFi een term sheet ondertekend. Dat deed de digitale wallet provider samen met de crypto exchange FTX. 

  Het gaat om een krediet dat kan worden opgenomen en gebruikt voor bedrijfsfinanciering. De financiering kan worden ingelost, maar vervolgens ook opnieuw worden opgenomen. 

  In een reactie laat de CEO van BlockFi ook het onderstaande weten:

  "De opbrengst van de kredietfaciliteit is bedoeld om contractueel te worden achtergesteld aan alle klanten saldi. Het is bedoeld voor alle account types. Zoals een lening en onderpand of een BPY. Het zal worden gebruikt zoals dat bedoeld is."

  Bittere pil

  Het verstrekte krediet is toch enigszins opmerkelijk te noemen. De $250 miljoen wordt namelijk vrijgegeven te midden van een bearmarkt. 

  Er is onrust in de markt. Veel crypto bedrijven zetten hun personeel noodgedwongen op non-actief. Ook moeten ze drastische veranderingen doorvoeren of activiteiten stopzetten.

  De bearmarkt zet sommige platformen zelfs aan tot het pauzeren van opnames. Op deze manier doen ze er alles aan om zichzelf staande te kunnen houden. 

  Zac Prince is trots

  BlockFi lijkt deze signalen te negeren. CEO Zac Prince zegt trots te zijn op zijn team. Ze leveren uitstekende prestaties ondanks de voortdurende volatiliteit.

  Hij zegt dat het krediet wordt gebruikt om de fondsen van hun gebruikers veilig te kunnen stellen. Ongeacht om wat voor een soort gebruikersaccount het gaat. 

  Niet alles gaat goed

  Gaat het BlockFi dan allemaal voor de wind? Nee. Begin van dit jaar zag het bedrijf nog een SEC boete van  $100 miljoen tegemoet. 

  De commissie deelt de boete uit om de hoogrentende rekeningen van BlockFi. Deze worden door de SEC aangemerkt als zijnde beveiligingsproducten. 

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Tether: beleid bevriezen wallets voor personen die gesanctioneerd zijn door OFAC

  Redactie

  dec. 10, 2023

  Leestijd: 2 min

  Tether neemt een grote stap in de samenwerking met regelgevende instanties. Vanaf 1 december biedt Tether op de secundaire markt de mogelijkheid om activiteiten te bevriezen.

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.